InfoNu.nl > Muziek en Film > Televisie > S1NGLE, Tv-serie (Single)

S1NGLE, Tv-serie (Single)

S1NGLE, Tv-serie (Single) Oorspronkelijk is S1NGLE een Nederlandse stripreeks over drie vrijgezelle vriendinnen. In 2008 werd er om deze stripreeks een komedieserie gemaakt die is uitgezonden door Net 5.

Strip

De strip S1NGLE wordt gepubliceerd door Peter de Wit en Hanco Kolk. In 2001 debuteerde S1NGLE als krantenstrip. In de strip draait het om drie vrijgezelle vriendinnen. Deze drie vriendinnen zijn allemaal werkzaam op dezelfde afdeling in het ziekenhuis. Nienke, Fatima en Stella zijn alle drie vrijgezel en veel strips gaan dan ook over hun ervaringen met mannen. Ook de omgang met de patiënten en collega's in het ziekenhuis staan regelmatig centraal in de strip.

Personages

In de strip en serie S1NGLE staan drie jonge vrouwen centraal. Zij zijn stereotypes van vrijgezelle vrouwen uit het echte leven.

Nienke

Nienke is een stevig gebouwde vrouw. In de strip draagt zij een bril. Ze kan scherp uit de hoek komen en gedraagt zich erg assertief. Mensen blijven bij haar uit de buurt, uit angst voor haar slechte humeur. In de strip belt ze regelmatig met haar moeder, die het vaak moet ontgelden.

Fatima

Fatima is een knappe, jonge vrouw met lang blond haar. Ze is erg romantisch ingesteld en is op zoek naar haar ware liefde. Ze is bereid om daar ver voor te gaan. Ze komt erg sympathiek en meegaand over.

Stella

Stella is een slanke, aantrekkelijke vrouw met weelderig donker haar. Stella verslindt mannen, tot ergernis van Fatima en Nienke. Stella gedraagt zich flirterig en heeft veel zelfvertrouwen. Wanneer iemand haar ouder schat dan ze is, raakt ze in de put.

Serie

De eerste aflevering van S1NGLE was op 14 oktober 2008 te zien op Net 5. Er bleek ook interesse te zijn vanuit Duitsland. De serie is verkocht aan televisiestation Sixx en wordt in het Duits nagesynchroniseerd en uitgezonden. Er zijn inmiddels drie seizoenen gemaakt van de televisieserie S1NGLE. Helaas komt er geen volgend seizoen van S1NGLE, ondanks het succes wordt de serie gestopt.

Rolverdeling

De rol van Nienke Meppelink wordt gespeeld door Eva van der Gucht, in Nederland onder andere bekend van de film 'Snow Fever'.
Fatima Prins wordt gespeeld door Bracha van Doesburg, bekend van films zoals 'De Eetclub', 'Vet Hard' en 'Moordwijven'.
De rol van Stella Deporter wordt vertolkt door de bekende Nederlandse actrice, zangeres en presentatrice Katja Römer-Schuurman.
In de verschillende seizoenen van de serie zijn er veel gastrollen gespeeld door bekende Nederlanders. Zo hebben bijvoorbeeld Susan Visser en Daphne Bunskoek in het tweede seizoen beide een gastrol gehad.
© 2011 - 2019 Shirleyp, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Dirkjan, de strip door Mark ReteraDirkJan is een korte strip van drie plaatjes. De bedenker van de vaak geniale grappen is Mark Retera (1964). De strip vi…
Darts: 501 uitgooien - lijst van finishes (checkouts)Darts: 501 uitgooien - lijst van finishes (checkouts)Wie wel eens een potje darts (vanaf 501 naar 0 punten) heeft gespeeld, weet dat er niets zo moeilijk is als het onder dr…
Suske en Wiske  de dood van WiskeSuske en Wiske de dood van WiskeSuske en Wiske hebben een hele serie stripalbums met hun namen in de titel. In mei 2013 zien ze er opeens heel anders ui…
Katzenjammer Kids, een der oudste stripverhalenThe Katzenjammer Kids is een van de oudste strips ter wereld. De strip werd voor het eerste gepubliceerd in de New York…
Bronnen en referenties
  • www.wikipedia.nl, S1NGLE

Reageer op het artikel "S1NGLE, Tv-serie (Single)"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Shirleyp
Gepubliceerd: 18-08-2011
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!