recensie

Theater: dansvoorstelling '155' door Ill Skill Squad

Theater: dansvoorstelling '155' door Ill Skill Squad Ter gelegenheid van het 15-jarig bestaan van het showteam ''Ill Skill Squad'' werd er in theaterseizoen 2013-2014 de voorstelling '155' (lees één-vijf-vijf) georganiseerd, hun eerste grote show. Samen met theatergroep DOX liet ''Ill Skill Squad'' in haar show aan het publiek zien wat zij te bieden heeft als dansgroep. Deze voorstelling werd vertoond in diverse schouwburgen in Nederland. Nieuwsgierig? Lees dan verder..

Videobeelden

De voorstelling begint met videobeelden waarin de geschiedenis van het showteam wordt verteld, thuis, op straat, in de studio, overal presenteert het showteam haar dansbewegingen, met als hoogtepunt hun deelname aan Holland's Got Talent in 2010. Uiteindelijk komen de dansers van het showteam 'Ill Skill Squad' het podium op en begint de show wanneer de dansers hun tatoeage van '155' laten zien.

Tienermeisjes

Terwijl songs van de Backstreet Boys beginnen te spelen begint de groep zich te presenteren aan haar publiek, een overhemd rond een lichaam wordt heel subtiel met een bladblazer weggeblazen. Vervolgens knopen de leden van het showteam hun overhemden rond hun middel. Daarna halen ze hun elastiekjes uit het haar, trekken ze schoenen met hoge hakken aan en wordt er gedanst als door tienermeisjes in een club. Dit is een overduidelijke reactie op de jeugdcultuur van tegenwoordig en valt erg goed bij de zaal die gevuld is met voornamelijk pubers. Aan het begin volgen de songs, dansbewegingen en verkleedmomenten zich in een rap tempo op en ontstaan er veel humoristische situaties.

Zwarte maillots

De leden van het showteam 'Ill Skill Squad' nemen veel vrijheid in hun dans, dit is te zien aan de voor het oog lastige dansstijlen die zij proberen. Of het nou breakdance is of acrobatiek, deze stoere dansers doen het allemaal, gedurfde danssolo's wisselen zich af met groepsdansen, hierdoor kunnen de overige leden even wat water drinken en zich omkleden voor de nieuwe stijl; klassiek. Hierna presenteren ze de zaal hun supermoderne dansbewegingen in hun zwarte maillots.

Vrouwenondergoed

Wie dacht dat het bij zwarte maillots zou blijven kwam bedrogen uit, na een aantal keer omkleden kwamen korte rokjes en het vrouwenondergoed tevoorschijn, waarop de zaal in een lachten uitbarstte. Dit was het beste moment van de show; de dansstijlen en muzieksoorten wisselden elkander in een extreem snel tempo af, er werd door elkaar gedanst, gesprongen, gerold en er werden weer acrobatische toeren vertoond terwijl één van de dansers aan een trapeze hing.

Applaus

Nadat het publiek een uur lang naar de tientallen dansstijlen heeft gekeken eindigt de voorstelling redelijk plotseling wanneer de dansers in een rij gaan staan en buigen onder een daverend applaus. De directeur van de schouwburg overhandigde het showteam een bos bloemen waarna er nog één laatste dans werd gedanst en iedereen een fijne terugreis werd toegewenst.

Conclusie

Dansshow '155' is een voorstelling die een mijlpaal markeert voor 'Ill Skill Squad', er is duidelijk ontwikkeling te zien tussen deze show en hun vorige shows. De voorstelling barst van energie en moeilijke dansbewegingen, door middel van dans vertelde het showteam haar geschiedenis.
© 2014 - 2024 Koploper, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Runescape level 1-99 Cooking GuideRunescape is een spel wat beheert wordt door Jagex ltd. Het belangrijkste aspect van Runescape is het trainen van je ski…
Goedkoop naar het theater tipsKaartjes voor een voorstelling in het theater zijn niet goedkoop, de prijzen liggen meestal tussen de 20,- en 70,- per…
Tragedie volgens AristotelesTragedie volgens AristotelesAristoteles was een Griekse filosoof die van 384 voor Christus tot 322 voor Christus leefde. Het werk van Aristoteles vo…
Bronnen en referenties
  • Eigen ervaring
  • Website Ill Skill Squad http://illskillsquad.com/-/index.html
  • http://www.goedinbeeld.com/illskills/moves/ill-skill-squad/
Koploper (10 artikelen)
Gepubliceerd: 02-09-2014
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Theater
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Artikelen met het label 'Recensies' bevatten naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in de vorm van een beoordeling.