Wat verdienen de leden van rockbands?

Wat verdienen de leden van rockbands? In de muziekindustrie valt veel geld te verdienen. De leden van de rockband AC/DC verdienen gezamenlijk maar liefst bijna € 144.000.000 per jaar. Niet alleen de muzikanten die nu en de afgelopen jaren hoog in de top 40 lijsten stonden verdienen vele miljoenen euro’s per jaar. Ook oudere rockbands weten nog steeds veel geld te verdienen. Ze verdienen ze nog steeds veel geld met hun oudere nummers en met optredens. Over het algemeen zijn ze niet erg succesvol geweest met hun individuele singles, maar ze zijn al decennia lang populair. Hieronder treft u een aantal succesvolle rockbands aan met een korte omschrijving van de band en hun jaarlijkse inkomsten.

Jaarlijkse inkomsten van Coldplay: € 26.260.163

Over Coldplay: De Britse Coldplay is opgericht in 1996. De band bestaat uit: Chris Martin, Will Champion, Jon Buckland, en Guy Berryman. Hun grootste hit in Nederland luidt Paradise. Deze hit heeft in 2011 op nummer 3 gestaan in de top 40.

Jaarlijkse inkomsten van U2: € 26.696.832

Over U2: De Ierse U2 is een rockband met een lange geschiedenis sinds 1976. De band bestaat uit Paul David Hewson (Bono), David Howell Evans, Adam Clayton en Larry Mullen jr. Deze band heeft In Nederland meerdere hits gehad. Alleen al in de top 2000 worden ze met tien tot twintig hits vertegenwoordigd.

Jaarlijkse inkomsten van AC/DC: € 143.902.439

Over AC/DC: Deze Australische rockband is opgericht in 1973 door de gebroeders Angus en Malcolm Young. De samenstelling van de band is in de loop der jaren meerdere keren gewijzigd. De zanger van de band, Bon Scott, overleed in 1980 door een alcoholvergiftiging. De grootste hits in Nederland waren Thunderstruck en Whole lotta Rosie.

Jaarlijkse inkomsten van Metallica: € 89.512.195

Over Metallica: Metallica is de meest succesvolle Amerikaanse rockband. De band is opgericht in 1981 door Lars Ulrich en James Hetfield. De band heeft al meer dan 100 miljoen lp’s en cd’s verkocht gedurende hun bestaan. Ze hebben veel muziek voortgebracht die niet hoog in de top 40 terecht zijn gekomen, maar wel bekendheid genieten bij een groot publiek.

Jaarlijkse inkomsten van Kings of Leon: €45.691.057

Over Kings of Leon: Deze Amerikaanse Rockband is in het jaar 2000 opgericht door de drie broers Caleb, Jared en Nathan Followill samen met hun neef Matthew Followill. Hun grootste hit in Nederland was Use somebody met een nummer 7 notering in de top 40.

Jaarlijkse inkomsten van Aerosmith: € 29.593.496

Over Aerosmith: Deze Amerikaanse rockband is in 1970 opgericht. De band bestaat uit: Steven Tyler, Brad Whitford, Tom Hamilton, Joe Perry, en Joey Kramer. Hun grootste hit in Nederland was Walk this way met een nummer 2 notering in de top 40.

Jaarlijkse inkomsten van Bon Jovi: € 48.780.488

Over Bon Jovi: De Amerikaanse rockband is vernoemd naar de zanger van de band. In 1983 is de band opgericht en is in de loop der jaren succesvol gebleven. De grootste hit in Nederland was Livin' on a prayer uit 1986. Deze hit is op nummer 2 terecht gekomen in de top 40.
© 2012 - 2024 Esmee, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hits jaren 90: 1994In 1994 werden er hits gescoord door Nederlandse artiesten zoals Marco Borsato, De Dijk, Paul de Leeuw en 2 Unlimited. M…
Begroting makenBegroting makenDoor het maken van een begroting kun je inzicht krijgen in je inkomsten en uitgaven. Een begroting is niets anders dan e…
Belastingvrij bijverdienen kan nietBelastingvrij bijverdienen kan nietTen onrechte wordt vaak gedacht dat werknemers die fulltime werken belastingvrij kunnen bijverdienen. Dit is echter niet…
Hoeveel belasting betalen over Google Adsense inkomsten?Hoeveel belasting betalen over Google Adsense inkomsten?Indien u naast uw regulier inkomen ook nog bijverdiensten hebt, moet u hierover nog belasting betalen. Dit is dus ook he…

Led Zeppelin, legendarische rockband uit de jaren '70Led Zeppelin, legendarische rockband uit de jaren '70Led Zeppelin is een rockband uit de jaren '70 van de vorige eeuw. Hun eerste L.P. is uit 1969. De band bestond uit Rober…
Bronnen en referenties
  • http://www.loonwijzer.nl/home/salaris/vipsalarissen/rock-bands
  • Wikipedia
Esmee (672 artikelen)
Gepubliceerd: 16-09-2012
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Artiesten
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.