InfoNu.nl > Muziek en Film > Artiesten > Josh Groban the wonderboy

Josh Groban the wonderboy

Josh Groban the wonderboy Zanger Josh Groban wordt in de USA de wonderboy genoemd. In Nederland zijn zijn muziek en zangtalent minder bekend, tot zijn optreden op 4 november 2007 bij Mooi Weer de Leeuw, waar hij de song Donít give up vertolkte. Lees mee over Josh Groban. Over zijn tienerjaren, de universiteit en zijn muziek. De nieuwste primeur in 2013 is de video I Believe, When I Fall In Love It Will Be Forever. All that Echoes. Het is in 2017 wachten op de volgende hit.

Josh Groban, all that echoes

Joshua Winslow Groban werd op 27 februari 1981 geboren in Los Angeles, Californië. Hij is zoon van een Joods-Amerikaanse vader, afstammeling van Poolse en Russische emigranten, en een Noors-Amerikaanse moeder. In de VS is hij inmiddels een sensatie met talrijke televisieprogrammaís als Oprah Winfrey, Larry King, The Today Show en vele anderen. Hij wordt er niet voor niets de USA wonderboy genoemd.

Tienerjaren Josh Groban

Tijdens zijn tienerjaren werd hij lid van het zanggroepje van zijn school. Dat deed destijds immers iedereen van zijn leeftijd. Maar al snel werd zijn grote talent duidelijk. Nadat hij was toegelaten voor het beroemde Interlochen Arts Program, begon ook hij zelf zijn talent serieus te nemen. Hij begon met het volgen van muzieklessen, begon interesse te tonen in theater en begon met zingen en acteren in de theaterproducties van zijn school. Hij rondde vervolgens zijn opleiding aan de Los Angeles County High School for the Arts succesvol af.

Andrea Boccelli

Eind 1998 volgde zanger Josh Groban zanglessen bij een zangleraar, die contacten onderhield met producer en tekstschrijver David Foster. Nadat Foster de demo van Josh had beluisterd, werd hij direct gevraagd om te komen repeteren. In 1999 werd hij door David Foster ook gevraagd om in te vallen voor de wereldberoemde tenor Andrea Boccelli, omdat deze door een vliegtuigvertraging niet kon optreden bij repetities van de Grammy-uitreikingen. Hij repeteerde met Celine Dion het duet The Prayer. De aanwezigen, waaronder verschillende Grammy genomineerde artiesten, waar erg onder de indruk van zijn kunnen. De ook aanwezige Rosie Oí Donnell nodigde hem vervolgens uit om voor in haar show. En toen ging het snel. Groban ging verder met de uitvoeringen en was tegelijkertijd zeer druk met zijn universitaire opleiding aan de Carnegie Mellon University.

Universiteit of optreden

Hij kreeg een platencontract bij platenmaatschappij Warner Brothers Records, die hij niet kon weigeren. Hij koos dan ook voor het optreden en zette zijn opleiding in de koelkast. Zijn eerste uitgebrachte nummer was het duet For Always met Lara Fabian. Dit debuutalbum verscheen in het najaar van 2001. De zalen waren volledig uitverkocht. De hiervan gemaakte DVD Josh Groban in Concert werd in januari 2003 zijn definitieve doorbraak in de VS. Het werd goud, terwijl zijn debuutalbum inmiddels ook driemaal platina was.

CD Awake

De meest recente cd heet Awake en heeft 14 tracks, waaronder de track You are Loved, beter bekend als Donít Give Up. Al met al zeer de moeite waard.

Nieuwste video

I Believe is van het van het nieuwe album All That Echoes. Josh Groban is inmiddels ook bekend van de Amerikaanse series The Office en de film Crazy, Stupid, Love.
© 2007 - 2019 Zeemeeuw, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Gelijkenis verloren zoon: Lucas 15: 20Gelijkenis verloren zoon: Lucas 15: 20En hij stond op en keerde naar zijn vader terug. En toen hij nog veraf was, zag zijn vader hem en werd met ontferming be…
recensieFilmrecensie: AwakeAwake, een drama/thriller, werd geregistreerd door Joby Harold en wordt in België op 3 september 2008 gereleased.
Renaissancecomponisten Andrea en Giovanni GabrieliRenaissancecomponisten Andrea en Giovanni GabrieliDe renaissancecomponisten Andrea en Giovanni Gabrieli worden vaak in één adem genoemd. Niet helemaal verwonderlijk, er i…
Review: Barbra Streisand met 'Partners'recensieReview: Barbra Streisand met 'Partners'Barbra Streisand. Over de zeventig, is zij een van de best verkopende musici ooit. De teller stond bij het uitkomen van…
Andrea Luten, op weg naar huis vermoordAndrea Luten, op weg naar huis vermoordAndrea Luten woonde in het kleine Drentse dorp Ruinen. Andrea was 15 jaar, woonde (uiteraard) nog bij haar ouders Roelof…

Reageer op het artikel "Josh Groban the wonderboy"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Zeemeeuw
Laatste update: 29-01-2017
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Artiesten
Schrijf mee!