Kane, hoe ziet de ‘Legendary Lane’ van deze rockband eruit?

Tijdens het moment van de huldiging in het Holland Heineken House weerklinkt het huldigingslied Legendary Lane. Dinand Woesthoff, frontman van de Nederlandse band Kane, schreef deze theme song speciaal voor de huldiging tijdens de Olympische Winterspelen 2014. Tijd om deze band nader onder de loep te nemen. Welk legendarisch pad heeft Kane gevolgd om te komen tot waar ze nu zijn?

Wie is Kane?

De groep bestaat uit de twee oorspronkelijke leden, Dinand Woesthoff en Dennis van Leeuwen. De overige bandleden kunnen wisselen, maar zijn op dit moment Anan (toetsenist), Bram (drum), Daniele (bassist) en Robin (gitarist). Dinand zingt en schrijft de nummers. Dennis neemt het (lead)gitaarspelen voor zijn rekening.

Het ontstaan van de band

In 1998 ontmoetten Dinand en Dennis elkaar in de strandtent van Dinand, genaamd Mecca. Dennis kwam optreden met zijn reggeaeband. Ze hadden een klik en besloten samen muziek te gaan maken. Een jaar later resulteerde dit in de lancering van de band Kane. Hun eerste single, Where Do I Go Now, verscheen in 1999 en werd een bescheiden hit. In datzelfde jaar kwam de tweede single uit, met als titel Damn Those Eyes. Radio 3 bombardeerde dit nummer direct tot megahit.

Soort muziek

De muziek die Kane maakt en speelt is een eigentijdse mengeling van stevige rocknummers, afgewisseld door powerballads. Af en toe kan de band verrassend uit de hoek komen met een nummer als Catwalk Criminal, dat op hun album Everything You Want staat. Het nummer onderscheidt zich doordat er meer met elektronische muziek is gewerkt.

Kane heeft tot nu toe de volgende albums uitgebracht:

 • 2000: As long as you want this;
 • 2001: So glad you made it;
 • 2003: What if;
 • 2004: February;
 • 2005: Fearless;
 • 2008: Everything you want;
 • 2009: No surrender;
 • 2011: Singles only;
 • 2012: Come together.

Behaalde successen

Het album Fearless kwam in 2005 binnen op nummer 1 in de album Top 100. De eerste twee singles van dit album, Something To say en Fearless, belandden op nummer 1 in de Top 40. Kane won verschillende awards, stond meerdere malen voor een uitverkocht Ahoy in Rotterdam en behaalden bescheiden successen in onder andere België, Engeland en Portugal.

Concerten

In het jaar 2013 hield Kane een clubtour en speelde voor verschillende uitverkochte zalen door heel Nederland. Vlak voor aanvang van deze tour kondigde de band aan in 2014 een pauze in te lassen om zich op andere dingen te richten.

Legendary Lane

Een van deze ‘andere dingen’ kwam al snel op het pad van Dinand Woesthoff in de vorm van het verzoek een theme song te schrijven, dat kon worden gespeeld tijdens de inhuldiging in het Holland Heineken House te Sotsji. In de talkshow van Humberto Tan, RTL Late Night, vertelde Dinand dat hij de opdracht bijna had teruggegeven, omdat het hem niet lukte een geschikt nummer te bedenken. Tijdens een autorit kwam de melodie voor Legendary Lane in hem op. Hij zond het lied eenmalig live in de uitzending.
© 2014 - 2024 Mrswinchester, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Olympische Winterspelen Sotsji – begrippenOlympische Winterspelen Sotsji – begrippenTijdens de Olympische Winterspelen in Sotsji komen diverse termen voorbij die opeens vaak worden gehoord. Voorheen las j…
Anouk - Urban Solitude (recensie cd met o.a. Michel)recensieAnouk - Urban Solitude (recensie cd met o.a. Michel)De tweede cd maken, na een succesvol debuut, zorgt bij de meeste artiesten voor druk. Niet bij Anouk, die zich in 1999 m…
Olympische Winterspelen - OS2014 SchaatsvlagOlympische Winterspelen - OS2014 SchaatsvlagDe Olympische Winterspelen in Sotsji inspireren niet alleen kinderen tot het aanbinden van de schaatsen, maar ook ontwer…
Olympische Spelen - Hoe goud is een gouden medaille?Olympische Spelen - Hoe goud is een gouden medaille?Bij de Olympische Spelen worden doorgaans drie soorten medailles vergeven: goud, zilver en brons. Deze medailles zijn be…

Richard Tauber - Londen, New York en zijn filmsRichard Tauber - Londen, New York en zijn filmsIn 1931 gaf Richard Tauber optredens in het Drury-Lane theater in Londen. In datzelfde jaar maakte hij zijn debuut in Am…
Acteur: Philip Seymour HoffmanPhilip Seymour Hoffman, onder andere bekend vanwege zijn rol in Capote, was een groot Amerikaans acteur, die op vroege l…
Bronnen en referenties
 • www.kane.nl
 • http://nl.wikipedia.org/wiki/Kane_(band)
 • www.kanecrew.nl
Mrswinchester (44 artikelen)
Gepubliceerd: 13-02-2014
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Artiesten
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.