Biografie: Indila

Indila is de artiestennaam van Adila Sedraïa. Indila is een Franse zangeres en songwriter. Ze verwierf bekendheid met het lied Dernière Danse. Voordat ze aan haar solocarrière begon, werkte ze samen met verschillende Franse rappers.

Vroege jaren

Adila Sedraïa werd op 26 juni 1984 geboren in Parijs. Op zevenjarige leeftijd begon ze al met het schrijven van haar eerste gedichten.

Haar vader is Algerijns. Haar moeder heeft Indiaas, Cambodjaans en Egyptisch bloed. Door haar deels Indiase afkomst werd Adila Sedraïa ‘Indila’ genoemd door haar vrienden. Deze naam gebruikt ze tegenwoordig als artiestennaam.

Carrière

Indila is sinds 2010 actief in de muziekindustrie. Ze zingt in het Engels, Frans en Indiaas. Haar inspiratiebronnen zijn artiesten zoals Michael Jackson, Jacques Brel, Ismael Lo en Lata Mangeshkar.

Voor het begin van haar solocarrière nam Indila verscheidene duetten op met Franse rappers als TLF, Nessbeal, Rohff, Soprano en Youssoupha. In december 2013 bracht ze haar debuutsingle Dernière Danse uit. Dernière Danse werd positief ontvangen. De single stond wekenlang op de tweede plek in de Franse hitlijsten. Ook in Wallonië kwam de single binnen op nummer 2. In Griekenland, Israël en Turkije belandde het nummer zelfs op nummer 1. In Nederland was Dernière Danse minder succesvol en stond ook niet in de hitlijsten. De single geraakte op nummer 5 in de Vlaamse lijsten.

Kort nadat Indila haar debuutsingle uitbracht, bracht ze haar debuutalbum Mini World uit. Het album veroverde de nummer 1 positie in Frankrijk en Wallonië. In Polen stond het album op nummer 2.

Mini World

Mini World werd op 24 februari 2014 uitgebracht. De volgende singles staan op het album:

 • Dernière danse
 • Tourner dans le vide
 • Love Story
 • S.O.S
 • Comme un bateau
 • Run Run
 • Ego
 • Boite en argent
 • Tu ne m'entends pas
 • Mini World

Privéleven

Sinds 2007 is Indila getrouwd met Pascal Boniani Koeu, beter bekend als Skalp of Skalpovich. Skalp is een muziekproducent en songwriter. Hij is van Algerijnse en Cambodjaanse komaf. Skalp en Indila schreven samen onder andere het lied Dernière Danse.

Trivia

 • Indila is 1.58 meter lang.
 • Indila is actief op Twitter. Haar officiële Twitter-account is https://twitter.com/Indila
© 2014 - 2024 Dezy, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hoeveel verdienen de internationale artiesten?Hoeveel verdienen de internationale artiesten?Sommige artiesten die internationaal zijn doorgebroken, verdienen tientallen miljoenen per jaar. Ze weten niet hoe lang…
Biografie: Whitney HoustonWhitney Houston, een zangeres van topformaat die over de hele wereld bekend was. Haar liedjes werden grote hits en ook d…
Biografie: Donna SummerDonna Summer is een bekende zangeres. Maar wie is Donna Summer eigenlijk? Je kunt het allemaal lezen in dit artikel.
Eindtune Avondetappe Mart Smeets: Buenas Noches, DalidaEindtune Avondetappe Mart Smeets: Buenas Noches, DalidaAan het einde van de Avondetappe van Mart Smeets, tijdens de Tour de France klonk jarenlang elke avond het melancholieke…

Amerikaanse rockband DaughtryAmerikaanse rockband DaughtryRockband Daughtry wordt opgericht door leadzanger & gitarist Chris Daughtry, nadat Chris in 2006 als vierde eindigt in '…
Biografie: Jimi Jamison (ex-zanger rockband Survivor)Jimi Jamison, de man met de geweldige stem. En niet alleen een geweldige stem, ook een hele herkenbare stem voor velen.…
Bronnen en referenties
 • Wikipedia
Dezy (106 artikelen)
Gepubliceerd: 11-09-2014
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Artiesten
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.