Het leven van Becky G

Becky G is een zangeres die in 2011, toen ze nog maar 14 was, begon door te breken in de muziekindustrie. Echter, voordat ze toen meteen aan haar eigen solocarrière begon, werkte ze eerst veel samen met andere artiesten. Zo schreef ze in 2012 'Wish u were here' voor Cody Simpson en 'Oath' voor Cher Lloyd. Daarnaast heeft ze samengewerkt met artiesten als Will.i.am en Kesha. In 2013 kwam ze uit met haar eigen E.P 'Play It Again' en haar debuutalbum volgt eind 2014. Wie is Becky G precies en hoe zag haar leven eruit voor ze doorbrak?

Moeilijke jeugd

Becky G's volledige naam is Rebecca Marie Gomez en ze is geboren in 1997 in Moreno Valley, Californië. Haar ouders, beide van Mexicaanse afkomst, waren ten tijde van haar geboorte nog maar 19 en 20 jaar oud. Ze hadden elkaar leren kennen op de Santa Monica High School in Californië. Rebecca heeft ook nog twee jongere broertjes genaamd Frankie en Alex en een zusje Stephanie. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is Rebecca géén familie van popzangeres Selena Gomez.

Toen Rebecca 9 was, werden zij en haar gezin gedwongen hun tweeverdieping tellende huis in Moreno Valley te verlaten, omdat ze het vanwege financiële problemen niet langer meer konden betalen. Rebecca vertelde later in een interview met LA Times dat ze zich van die tijd nog goed kan herinneren hoe bang en gestrest haar ouders waren. Haar gezin kon alleen terecht in het nabijgelegen Inglewood, waar ze moesten wonen in de omgebouwde sombere garage van Rebecca’s grootouders. Ze hadden er geen privacy en zelfs geen eigen bed. Toch probeerde Rebecca’s gezin er het beste van te maken. Ze bouwden forten van dekens en deden andere leuke dingen om de garage gezelliger te maken. Als oudste van de vier kinderen hielp Rebecca haar ouders ook veel met babysitten en deed ze taken in het huishouden. Rebecca had sterk het gevoel dat ze haar ouders moest helpen. Ze wilde eerst ook boodschappen inpakken in een supermarkt voor extra geld, maar dat kon niet omdat ze nog maar 9 jaar was. Toen bedacht Rebecca dat ze dan maar moest proberen geld te verdienen in de entertainmentindustrie. Ze hield bovendien altijd al van het vermaken van anderen, naast natuurlijk zingen.

Het begin van haar carrière

Rebecca vertelde haar ouders dat ze graag wilde acteren en zo rolletjes kon proberen te scoren in commercials voor extra geld. Als ze binnen zes maanden niet geboekt zou worden, zou ze ermee ophouden beloofde ze. Het gezin besloot het meteen professioneel aan te pakken. Rebecca googelde eerst samen met haar moeder op castingbureaus en schreef zich daarna bij eentje in. Dit kostte Rebecca’s ouders veel geld, maar gelukkig kreeg Rebecca vanwege haar talent al snel verschillende rolletjes te pakken in reclames van o.a. MCdonalds en Disney. Later mocht ze ook model staan voor verschillende bedrijven en kreeg ze rollen in enkele korte films. Ook werd ze opgenomen in twee meidenbands: G.L.A.M (opgericht door multi platinum producer Andrew Lane) en BCG, die ze begon samen met een ander meisje van GLAM genaamd Crystal Guel.

Daarnaast moest Rebecca ook nog naar school. De kinderen daar dachten dat ze rijk was vanwege alle rolletjes die ze al kreeg, waarvoor ze ook nog eens regelmatig vrij mocht van school! Ze waren jaloers op haar, pestten haar en ze werd soms zelfs pijn gedaan. Halverwege sixth grade, toen Rebecca ongeveer 11 was, is ze thuis les gaan volgen. Dit kon ze inmiddels zelf betalen met haar bij elkaar gesprokkelde geld.

Doorbraak

Ook begon Rebecca rond haar 11de met het schrijven van haar eigen liedjes en rappen. Ze had het als uitlaatklep nodig voor al haar negatieve emoties. Bovendien vond ze het vervelend dat ze in de meidenbands alleen als achtergrondkoor mocht meezingen, terwijl ze behoefte had aan eigen liedjes. Daarnaast leerde ze zichzelf gitaar spelen op haar 13e.

Op haar 13e werd ze tevens via een wederzijdse vriend in contact gebracht met producersduo ‘The Jam’. Dit bleek uiteindelijk haar doorbraak te zijn. The Jam hielpen haar namelijk met het opnemen van 'Otis', 'Lighters' en 'Novacane', al bestaande nummers waarop Rebecca haar eigen verzonnen tekst rapt. Ze postte de videos op youtube in 2011. Een van die nummers, namelijk Otis, werd anderhalve week na plaatsing gezien door producer Dr.Luke, die veel potentie in haar zag. Hij schreef haar onmiddellijk in bij zijn platenlabel Kemosable van Sony Music Entertainment.

Na vele samenwerkingen met o.a. Cher Lloyd, bracht Rebecca in 2013 haar eigen E.P ‘Play It Again’ uit. Ergens eind 2014/begin 2015 komt haar debuutalbum uit, waarvan de eerder in 2014 uitgebrachte Shower de eerste single is. Shower is ook meteen haar eerste single waarmee ze internationaal de hitlijsten bestormde. De tweede single van haar nieuwe album, Can’t Stop Dancing, is 4 november 2014 uitgebracht.
© 2014 - 2024 Kraio, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Zangeres en actrice Selena GomezZangeres en actrice Selena GomezSelena Gomez is een Amerikaanse zangeres en actrice. Ze speelde in meerdere Disney-series en bracht nummers uit als Love…
Boekverslag ShopaholicBoekverslag ShopaholicHet boek the secret dreamworld of a shopaholic, ook wel de geheime wereld van een shopaholic is een boek geschreven door…
recensie'Shopaholic grijpt in' door Sophie Kinsella'Shopaholic grijpt in' is het vervolg op 'Shopaholic naar de sterren' van schrijfster Sophie Kinsella. Waar 'Shopaholic…
Shopaholic! zegt ja van Sophie KinsellaShopaholic! zegt ja van Sophie KinsellaEen 'chicklit' is nu helemaal in. Dit is een roman voor dames tussen de 20 en 30 die altijd over vrouwenproblemen handel…

Barry Manilow zingt met overleden zangers en zangeressenBarry Manilow zingt met overleden zangers en zangeressenBarry Manilow brengt in oktober 2014 zijn dertigste studio-album uit, getiteld 'My dream duets'. Op dit album zingt hij…
Ben Ali Libi – goochelaar die omkwam in SobiborBen Ali Libi – goochelaar die omkwam in SobiborBen Ali Libi is de artiestennaam van Michel Velleman, een goochelaar uit Amsterdam. Hij werd bij een razzia opgepakt en…
Bronnen en referenties
  • http://www.teenvogue.com/entertainment/music/2013-06/becky-g-interview
  • http://www.singeruniverse.com/becky-g-dr-luke-123.htm
  • http://en.wikipedia.org/wiki/Becky_G
Kraio (46 artikelen)
Gepubliceerd: 17-11-2014
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Artiesten
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.