Zangeres en actrice Selena Gomez

Zangeres en actrice Selena Gomez Selena Gomez is een Amerikaanse zangeres en actrice. Ze speelde in meerdere Disney-series en bracht nummers uit als Love You Like A Love Song en Hands To Myself. Ze is ook bekend door haar relaties met beroemde mannen, zoals Justin Bieber en The Weeknd, en haar vele volgers op social media. In 2016 was ze de meest gevolgde persoon op Instagram.

Jeugd

Selena groeide op in de staat Texas in Amerika. Haar vader is Mexicaans en ze is vernoemd naar de Mexicaans/Amerikaanse zangeres Selena Quintanilla-Perez. Haar ouders waren tieners toen ze geboren werd en toen Selena vijf was gingen ze uit elkaar. Ze bleef bij haar moeder wonen, maar ze was vaak bij haar grootouders omdat haar moeder drie banen had om haar te onderhouden. Eén van die banen was toneelspelen, waardoor Selena ook graag wilde acteren. Op tienjarige leeftijd kreeg ze een rol in de kinderserie Barney and Friends. Daarna kreeg ze steeds meer kleine rolletjes, maar haar grote doorbraak kwam op haar vijftiende, toen het Disney-kanaal haar ontdekte. Ze kreeg een kleine rol in de populaire Hannah Montana-serie en al snel volgde de hoofdrol in haar eigen serie: Wizards of Waverly Place. Selena en haar moeder verhuisden naar Hollywood en haar leven veranderde compleet.

Carrière

Tegen de tijd dat Selena zestien was, was ze één van de grote sterren van Disney, net als collega's Miley Cyrus en Demi Lovato. Ook kreeg ze een relatie met een andere ster: Nick Jonas, al was dit geen lang leven beschoren. Naast acteren nam Selena ook nummers op voor Disney-films en -series. Ze besloot een eigen band te beginnen: Selena Gomez & The Scene. In 2009 brachten ze hun eerste album uit. Helaas was dit geen groot succes en ook het tweede album deed niet veel in de hitlijsten. Toch werd Selena alleen maar populairder: in 2011 speelde ze de hoofdrol in de film Monte Carlo en begon ze een relatie met de populaire zanger Justin Bieber.

Het jaar daarna besloot de twintigjarige Selena dat ze zelfstandiger wilde worden: ze eindigde haar contract met Disney en bracht haar laatste album met Selena Gomez & The Scene uit. Dit laatste album bevatte één van haar grootste hits: Love You Like A Love Song. In 2013 speelde ze in de controversiële film Spring Breakers, over jonge vrouwen die losgaan op vakantie en zo in een criminele wereld terecht komen. Ook speelde ze in de film Getaway, maar deze film flopte en ze kreeg een Raspberry Award voor slechtste actrice. Selena besloot zich compleet op muziek te richten en in 2013 kwam haar debuutalbum Stars Dance uit. Dit album deed het goed en ze ging dan ook op een groot tournee.

Bron: Amanda Nobles, Wikimedia Commons (CC BY-2.0)Bron: Amanda Nobles, Wikimedia Commons (CC BY-2.0)

Gezondheidsproblemen

2014 was een drukke tijd voor Selena: ze was op haar eerste grote tournee en de media lag constant op de loer door het einde van haar relatie met Justin Bieber. Tijdens haar tournee werd onverwachts een groot deel van de concerten afgezegd. Officieel omdat Selena meer tijd met haar familie wilde doorbrengen, maar al snel kwam de media erachter dat ze in een kliniek voor jongeren zat. Later gaf Selena toe dat ze lijdt aan Lupus, een auto-immuunziekte, en dat ze hiervoor chemotherapie onderging. Desondanks ging ze na haar tijd in de kliniek hard door met werken: in 2015 kwam haar tweede solo-album Revival uit. Van dit album kwamen veel hits af, zoals Good For You en Hands to Myself. Tevens speelde ze in films als Hotel Transylvania 2 en The Fundamentals of Caring.

Ook voor het Revival album ging ze weer op tournee, maar ze liep ook dit keer tegen dezelfde gezondheidsproblemen aan. Daarnaast kreeg ze ook last van paniekaanvallen en een depressie. Selena ging weer terug naar de kliniek om tijd voor zichzelf te nemen. In 2017 kwam ze weer terug met nieuwe muziek en een nieuw vriendje: zanger The Weeknd, met wie ze aan het eind van dat jaar uit elkaar zou gaan. Bovendien was ze open over haar emotionele problemen en was ze een producer van de Netflix-serie 13 Reasons Why, over een meisje dat zelfmoord pleegt. Tevens kreeg ze een rol in de Woody Allen film A Rainy Day in New York. In 2018 liet Selena de wereld weten dat ze in de zomer van 2017 een niertransplantatie had ondergaan, waar ze goed van was hersteld. Ze leed aan nierfalen als gevolg van Lupus en haar nierdonor was een goede vriendin van haar. 2018 was tevens een zwaar jaar voor Selena: aan het eind van het jaar werd ze opgenomen in een kliniek voor psychische hulp. In 2019 ging ze desondanks weer hard aan het werk: de singles Lose You To Love Me and Look At Her Now komen uit, gevolgd door haar derde studioalbum Rare in januari 2020. In augustus 2020 kwam haar eerste make-up lijn vernoemd naar haar album Rare uit.

Social media

Social media is erg belangrijk voor sterren en Selena Gomez heeft dit goed begrepen. Ze heeft zelfs een fotograaf in dienst die mooie foto's voor haar socialmedia-pagina's neemt. In 2016 was ze dan ook de meest gevolgde persoon op Instagram. Eén post van haar was op dat moment 550.000 dollar waard. Hier werd dan ook gebruik van gemaakt door sponsordeals met merken als Coca-Cola en Pantene, die zo nu en dan te zien zijn op een foto.
© 2017 - 2024 Arancha, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Justin Bieber, levensloop en carrière!Justin Bieber, levensloop en carrière!Justin Bieber werd op 1 maart 1994 geboren in Stratford Ontario in Canada. Hij begon al jong met zingen en bespeelde al…
Hoeveel verdienen de internationale artiesten?Hoeveel verdienen de internationale artiesten?Sommige artiesten die internationaal zijn doorgebroken, verdienen tientallen miljoenen per jaar. Ze weten niet hoe lang…
24 Hour Vevo Record: meest bekeken muziekvideo eerste 24 uur24 Hour Vevo Record: meest bekeken muziekvideo eerste 24 uurDe videowebsite Vevo bestaat sinds december 2009 en is in handen van de drie grootste muziekuitgeverijen ter wereld. De…
Alle lengtes van beroemdheden onder de vrouwenAlle lengtes van beroemdheden onder de vrouwenAltijd al eens willen weten hoe groot de beroemdste vrouwen nou zijn? Tijd om een aantal beroemdheden onder de loep te n…

Charlie Chaplin: van armoede tot rijkdomCharlie Chaplin: van armoede tot rijkdomCharlie Chaplin (Engeland, 1889 - Zwitserland, 1977) is de melancholische, maar komische zwerver uit vele stomme en gesp…
Motown-oprichter Berry Gordy: acht kinderen bij zes vrouwenMotown-oprichter Berry Gordy: acht kinderen bij zes vrouwenDe in 1929 in Detroit geboren Berry Gordy Jr. is oprichter van Motown Records. Het fameuze platenlabel groeit in de jare…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Lunchbox LP, Culver City, California, Wikimedia Commons (CC BY-2.0)
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Selena_Gomez
  • http://www.adweek.com/digital/selena-gomezs-social-media-posts-are-evidently-worth-550000-apiece-172552/
  • https://www.vanityfair.com/hollywood/2016/03/selena-gomez-instagram-most-followed
  • Afbeelding bron 1: Amanda Nobles, Wikimedia Commons (CC BY-2.0)
Arancha (25 artikelen)
Laatste update: 05-09-2020
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Artiesten
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.