Natalie La Rose: van meisje uit de Bijlmer naar ster in LA

De 27-jarige Natalie La Rose is de afgelopen weken meerdere keren op de Nederlandse televisie verschenen. De zangeres/danseres heeft met haar nummer ‘Somebody’ een grote hit gescoord in de Verenigde Staten. Natalie heeft een contract getekend bij het platenlabel van de Amerikaanse rapper Flo Rida. Iedereen is dus benieuwd naar haar verhaal en wilt weten hoe ze in contact met hem is gekomen.

Van Nederland naar Los Angeles

Natalie La Rose (1988) is opgegroeid in Amsterdam Zuid-Oost. Zij houdt zich vanaf jonge leeftijd bezig met dansen en zingen. Natalie studeerde in Amsterdam aan de dansacademie Lucia Marthas. Zij was ook danseres bij diverse theaters. Verder was zij ook choreografe.

Natalie maakte als eerste kennis met de stad Los Angeles toen zij een ‘Nike Dance 2 LA’ competitie won. Het winnen van de competitie betekende dat Natalie les kreeg van een bekende choreograaf in Los Angeles (LA). Natalie was erg onder de indruk van LA en was van plan om zeker terug te komen.

Start van haar carrière in LA

Na haar afstuderen besloot Natalie dan ook om naar LA te verhuizen om door te breken als zangeres en danseres. Natalie vertelt hierover dat het af en toe lastig was en ze twijfelde om weer naar Nederland toe te komen. Soms had ze geen geld en bleef dan thuis, omdat LA een dure stad is. Als je naar buiten gaat geef je automatisch geld uit, zegt Natalie erover. Dus bleef ze thuis met een bakje noodles van 1 dollar.

Toch besloot ze om te blijven in LA, want doorzetten is belangrijk in haar familie. Natalie’s ouders komen uit Suriname en zijn ook op jonge leeftijd naar Nederland verhuisd. Haar ouders zeggen altijd dat je 100 procent voor iets moet gaan. Dat gaf Natalie een grotere boost om haar droom te verwezenlijken. Natalie vertelt dat ze een stappenplan maakte om in contact te komen met bekenden uit de muziekwereld.

Ontdekt door Flo Rida

Toen Natalie hoorde dat de bekende rapper Flo Rida naar een besloten evenement ging, heeft zij ervoor gezorgd dat zij daar ook was. Natalie zei tegen Flo Rida dat ze graag met hem wilde samenwerken. Hij was onder de indruk van haar zelfverzekerdheid en nodigde Natalie uit om de volgende dag langs te komen in zijn studio. Natalie heeft daar haar muziek laten horen en samen hebben ze het ook over het schrijven van liedjes gehad. Ze is daarna als zangeres op tournee gegaan met Flo Rida en hij heeft haar vervolgens een contract aangeboden. Natalie zegt hierover dat ze er gewoon op het juiste moment op de juiste plek was.

Het nummer Somebody

Naast haar tournee is Natalie ook te zien in de clip Dedication to my ex (Miss that) met Lil Wayne en André 3000. Maar ze is echt doorgebroken met het nummer Somebody. Somebody is de eerste single van Natalie La Rose. Dit nummer zingt ze samen met de Amerikaanse zanger Jeremih. Het nummer is een cover van het bekende lied ‘I wanna dance with somebody’ van Whitney Houston. Het nummer Somebody is erg goed ontvangen. In de Amerikaanse Billboard Hot 100 stond het nummer zelfs op de tiende plaats. Daarnaast heeft Natalie ook opgetreden in de bekende Amerikaanse talkshow Ellen.

De volgende stappen

Op dit moment is Natalie erg druk. Ze zegt dat ze vroeg wakker wordt en haar dagen gevuld zijn met allerlei interviews, promoties en optredens. Ook vliegt ze heen en weer.

Maar Natalie zegt dat ze niet achterover kan gaan leunen. Ze denkt goed na over de volgende stappen die zij wil gaan nemen. Zo wil Natalie een kort album uitbrengen in samenwerking met Amerikaanse artiesten, maar ze verklapt nog niet wie dat zullen zijn.
© 2015 - 2024 Isabella, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Recensie All Shook up - Love me TenderrecensieRecensie All Shook up - Love me TenderLove me Tender kennen we allemaal als muziekstuk van wijlen Elvis Presley, maar Love me Tender is ook de naam van musica…
Nederlandse successen in de Britse hitparade: 2010-2019Nederlandse successen in de Britse hitparade: 2010-2019Tussen april 2010 en augustus 2018 hebben niet minder dan 39 Nederlandse producties in de Britse Top 40 gestaan. In verr…
Trendy zomerwijnenTrendy zomerwijnenBij mooi weer horen gemakkelijke en soepele zomerwijnen. De trendy zomerwijnen voor 2009 worden dan ook weer gevormd doo…

Het leven van Frances Bean CobainAls je de naam Kurt Cobain hoort of de iets over zanger van Nirvana dan is het meestal al vrij duidelijk wie deze persoo…
American Pie meerdere malen goudmijn voor zanger Don McLeanAmerican Pie meerdere malen goudmijn voor zanger Don McLeanMet het door hemzelf geschreven ‘American Pie’ breekt de Amerikaanse zanger Don McLean aan het begin van 1972 door. Het…
Bronnen en referenties
  • http://www.rtlnieuws.nl/boulevard/entertainment/moeder-stopt-natalie-la-rose-vol-met-pannenkoeken
  • http://923amp.cbslocal.com/2014/12/29/natalie-la-rose-just-wanted-to-perform-talks-early-stages-of-music-career-with-dj-toro/
  • Uitzending RTL Late Night, 01-05-2015
Isabella (73 artikelen)
Gepubliceerd: 06-05-2015
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Artiesten
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.