recensie

Recensie All Shook up - Love me Tender

Recensie All Shook up - Love me Tender Love me Tender kennen we allemaal als muziekstuk van wijlen Elvis Presley, maar Love me Tender is ook de naam van musical die in de Nederlandse theaters draait.

Het verhaal

Het verhaal draait om de vrijgevochten rocker Chad, gespeeld door Rene van Kooten, en de dorpse garagemonteur Natalie, gespeeld door Brigitte Heitzer. Hij komt het dorp binnen en zij wil eigenlijk uitvliegen, maar vindt dit wel erg eng.

De bewoners

Ze woont daar met haar vader Jim, gespeeld door Fred Butter, en wil hem eigenlijk niet achterlaten. Maar ze wordt verliefd op de ruige rocker, die echter niet verliefd op haar is. De wat zielige Dennis, gespeeld door Joey Schalker is verliefd op Natalie, maar dat weet ze weer niet. Erica Yong speelt de kroegbaas Sylvia die verliefd is op Jim, wat hij dan weer niet weet. Als Chad zijn gang gaat wordt er wel wat opgeschud in het dorp tot verdriet van de burgemeester - en hij zelf wordt verliefd op de uitdagende Sandra, gespeeld door Danielle Veneman. Deze dame is beheerder van het lokale museum en wordt zelf verliefd op Ed, de alterego van Natalie.

Deze Ed is bedacht door Natalie om Chad op haar verliefd te laten worden. Hij ziet Ed als een vriend en onderneemt er veel mee. Tot op heden schiet ze er niet veel mee op in de zin dat hij verliefd op haar wordt.

Alles verliefd

Tenslotte wordt de zoon van burgemeester verliefd op de dochter van kroegbaas, maar aangezien dat een zwart meisjes is, ligt dat we niet zo goed. Als echter deze liefde enig moment goed bevonden wordt, komt Natalie los en zegt wie ze is tegen Chad en de verliefde Sandra. Chad is van zijn stuk en Sandra ook. De prachtige gedichten waar ze verliefd op geworden was, blijken van de sullige Dennis en ze gaat om. Kroegbaas Sylvia krijgt gehoor bij vader Jim en Chad geeft op het eind toe aan de Natalie maar het was Ed die hij leuk vond!

De recensie

Deze musical award winnaar draait in de Nederlandse theaters en is gebaseerd op de muziek van Elvis Presley. De nummers zijn vertaald en dat maakt het wat minder meezingerig. Het had de musical geen geweld aangedaan als deze in tact gebleven zou zijn. Jan rot tekende voor de vertaling. De regie is in handen van Carline Brouwer.

Livemuziek

Met de liveband wordt de muziek wel levendig en geeft het een vrolijk karakter. De muzikale leiding ligt bij Jeroen Sleyfer en de totale productie is van de hand van Joop van den Ende en Erwin van Lambaart.

Spelers

De hoofdrolspelers Rene van Kooten en Brigitte Heitzer doen het goed. Een uitstraling als die van Elvis kopieer je niet zomaar en ook van Kooten lukt dit niet, maar hij zet de rol wel geloofwaardig neer. De stem van Heitzer komt niet goed tot zijn recht, maar haar kwaliteiten als komisch talent wel. Een grappige rol zoals ook zij deze geloofwaardig neerzet.

Oude rotten als Gemma van Eck en Harry Slinger passeren de revue en dat heeft wel wat. Het decor verdient nog wel een vermelding, want wat er met een relatief klein decorstuk gedaan wordt, is meer dan goed. Carla Janssen Hofelt tekende hier voor.
© 2010 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Recensie Zorro, de musicalrecensieRecensie Zorro, de musicalHoewel het verhaal rond Zorro zo langzaam maar zeker wel uitgekauwd is met meerdere series en speelfilms, is de musical…
Dirty Dancing - The MusicalVanaf 9 maart 2008 is in het Beatrix theater in Utrecht de musical Dirty Dancing te zien. De voorstelling is gepland om…
Musicals in Nederlandmijn kijk opMusicals in NederlandDe musicals in Nederland vieren hoogtij, Joop vd Ende en Albert Verlinden brengen de ene na de andere musical in het the…

Theater- en Dvd-recensie: One night of QueenrecensieTheater- en Dvd-recensie: One night of QueenGary Mullen & The Works zijn verantwoordelijk voor een goed in elkaar gezette show rond de legendarische band Queen. Het…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: PIRO4D, Pixabay
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 24-06-2010
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Theater
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Artikelen met het label 'Recensies' bevatten naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in de vorm van een beoordeling.