Bring Me The Horizon: Britse Rockband

Bring Me The Horizon: Britse Rockband Bring me the Horizon is een Britse rockband uit het plaatsje Sheffield. In 2004 is de band bij elkaar gekomen, met onder andere de huidige leadzanger Oliver Sykes. Voorheen vooral beschreven met het genre metalcore, maar na het uitbrengen van hun nieuwste album That's the Spirit wordt de band vaak alternatieve rock of post-hardcore toegeschreven. Hun naam hebben ze te danken aan een quote uit The Curse of the Black Pearl, een film uit de Pirates of the Caribbean-serie.

Inhoud


Bring me the Horizon: geschiedenis

Het eerdere werk van Bring me the Horizon werd altijd omschreven als deathcore, maar sinds ze meer gebruik zijn gaan maken van een elektrische sound werd een verschuiving naar iets minder agressieve rock gemaakt. Het eerste album van Bring me the Horizon, Count Your Blessing (2006) werd vanuit hun eigen platenlabel Thirty Days of Night gereleased. Het album dat de band internationale fame bracht was There Is a Hell, Believe Me I've Seen It. There Is a Heaven, Let's Keep It a Secret uit 2010. Latere albums Sempiternal en That's the Spirit werden zeer goed ontvangen door meerdere groepen mensen. Voor de fans die het begin van de band mee hadden gemaakt werden deze albums minder ontvangen, omdat zij volgens de oude fans te veel van de originele sound afweken.

"The walls are a funeral, I run with ghosts
No hint of movement, no sign of pulse
Only an echo, just skin and bone
Then kick the chair but we, we help tie the rope"

- BMTH, Doomed (Beste band quote geselecteerd door Fuse, 2015).

BMTH: bandleden

Oliver Sykes

De frontman van de band. Oliver doet behalve aan zingen ook aan keyboard spelen voor de band. Oliver is geboren in 1986 op 20 november. Oliver is niet alleen artiest in de muziek, maar 'Oli' heeft ook zijn eigen kledinglijn Drop Dead Clothing.

Matt Kean

Sinds het begin van de band in 2004 is Matt de basgitarist. Geboren in Engeland op 2 juni 1986 en ook wel Vegan genoemd binnen de band omdat hij de enige vegan in de groep is.

Lee Malia

Ook Lee Malia is sinds de oprichting van de band bij de groep. Lee is de leadgitarist maar speelt sinds 2012 ook slaggitaar. Lee Malia is geboren op 4 juni in 1986. Lee Malia heeft zijn eigen limited edition Les Paul-gitaar ontworpen, te koop voor rond de 800$.

Matt Nicholls

De drummer van BMTH, ook sinds 2004 is hij bij de band. Ook geboren in 1986 op 22 maart en is daarmee de oudste van de groep. Een feitje over Matt Nicholls: hij kon niet met de band op de eerste tour in Amerika door zijn strafblad.

Jordan Fish

Het nieuwste lid van Bring me the Horizon, geboren op 26 juni in 1986. Jordan heeft zich in 2012 bij de band gevoegd om keyboard en de synthesizer te spelen. Zijn favoriete MIDI-player is de Novation Impulse MIDI-controller. Jordan doet ook wat back-up-vocals voor BMTH hier en daar. De band waar Jordan in speelde voor hij in Bring me the Horizon toetrad was de band Worship. Deze band viel uit elkaar kort nadat Jordan de band had verlaten.

BMTH: ex-bandleden

Curtis Ward

Curtis speelde van het begin van de band tot 2009 de slaggitaar voor Bring me the Horizon. Volgens bandlid Matt Kean verliet Curtis de band omdat hij geen plezier beleefde in het touren met de band. Hij zou hebben gezegd dat hij veel liever thuis zou zijn bij zijn vriendin. In 2009, midden in de Taste of Chaos tour, verliet Curtis Bring me the Horizon.

Jona Weinhofen

Als vervanger van Curtis Ward voegde Jona zich bij de band in 2009. Eerder had hij al zijn eigen band I Killed the Prom Queen en speelde hij als gitarist in de band Bleeding Through. Bleeding Through kwam weer bij elkaar in 2011 met daarbij ook Jona Weinhofen als bandlid. Het is nooit officieel bekend gemaakt, maar er wordt gedacht dat Jona Bring me the Horizon verliet in 2013 om weer fulltime bij zijn oude band te gaan spelen. Hij had al eerder aangegeven dat hij het Amerikaanse continent miste, waar hij vandaan kwam.

BMTH: tour Nederland

Bring me the Horizon heeft voor in Nederland nog geen geplande data in 2017 (10-1-2017).

Laatste 3 concerten van BMTH (voor 2017):
 • 13 november 2016 - Heineken Music Hall
 • 21 november 2015 - 013
 • 9 mei 2013 - Melkweg Amsterdam

Bring me the Horizon: albums en singles

AlbumUitgebracht op:
Count Your Blessing30 oktober 2006
Suicide Season29 september 2008
There Is a Hell, Believe Me I've Seen It. There Is a Heaven, Let's Keep It a Secret.5 oktober 2010
Sempiternal1 april 2013
That's the Spirit11 september 2015
© 2017 - 2024 Oranger, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Artificial Horizon (kunstmatige horizon)De Artificial Horizon toont een kunstmatige horizon. Met dit instrument heeft de piloot overzicht van de stand van het v…
Perspectief tekenen op papier en met PaintHet wordt lichter en bijna lente en de bloembollen staan al in bloei. De velden met bloembollen zijn zo mooi, dat het ee…
Het fotograferen van landschappenHet fotograferen van landschappenHet fotograferen van landschappen trekt heel veel mensen aan, maar het is ook iets wat veel mensen lastig vinden. Hoe ka…

Overleden zangers, zangeressen en muzikanten in 2015Overleden zangers, zangeressen en muzikanten in 2015In 2015 overlijden de Nederlandse zangers Albert West, Thé Lau, Dimitri van Toren en Armand. Zangers waarvan het reperto…
Overleden zangers, zangeressen en muzikanten in 2016Overleden zangers, zangeressen en muzikanten in 2016Op muzikaal gebied is 2016 de geschiedenis ingegaan als het jaar waarin een aantal groten uit de wereld van de popmuziek…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Achim Raschka, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Bring_Me_the_Horizon
 • http://www.famousbirthdays.com/people/matt-kean.html
 • http://www.famousbirthdays.com/people/lee-malia.html
 • http://www.famousbirthdays.com/people/jordan-fish.html
 • http://www.famousbirthdays.com/people/matt-nicholls.html
 • http://www.famousbirthdays.com/people/oliver-sykes.html
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Bring_Me_the_Horizon_discography
 • https://commons.wikimedia.org/wiki/File%3A2014-06-05_Vainsteam_Bring_me_the_Horizon_Oli_Sykes_03.jpg
 • http://www.fuse.tv/2015/09/bring-me-the-horizon-thats-the-spirit-lyrics#3
Oranger (1 artikelen)
Laatste update: 19-01-2017
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Artiesten
Bronnen en referenties: 10
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.