Madonna: haar toyboys, twee echtgenoten en zes kinderen

Madonna: haar toyboys, twee echtgenoten en zes kinderen De Amerikaanse zangeres, danseres en actrice Madonna Louise Veronica Ciccone is één van de meest succesvolle soloartiesten aller tijden. Ze trouwt tweemaal, eerst met acteur Sean Penn en later met regisseur Guy Ritchie. Naast haar twee huwelijken heeft ze diverse kortstondige relaties met bekende en minder bekende personen. Anno 2022 is Madonna moeder van twee zonen en vier dochters: Lourdes, Rocco, David, Mercy, Estere en Stella. De vier door haar geadopteerde kinderen zijn allemaal afkomstig uit het Afrikaanse land Malawi. Wie zijn die mannen met wie ze een kortstondige relatie heeft, de mannen met wie ze trouwt en de kinderen die tot haar gezin behoren?

Madonna, haar twee echtgenoten en zes kinderen

De Amerikaanse zangeres, danseres en actrice Madonna wordt op 16 augustus 1958 geboren als Madonna Louise Veronica Ciccone. Haar vader is van Italiaanse en haar moeder van Frans-Canadese afkomst. Als Madonna vijf jaar is overlijdt haar moeder aan kanker. Haar vader hertrouwt daarna met Joan Gustafson, de huishoudster van de familie.

Met meerdere personen uit de showbusinesswereld heeft Madonna voor korte of langere tijd een relatie. Ze trouwt tweemaal, eerst met acteur Sean Penn en later met regisseur en producer Guy Ritchie. Ze heeft twee biologische kinderen en adopteert vier kinderen uit een weeshuis in Malawi.

Toyboys

Madonna trouwt tweemaal maar komt vanwege haar relaties met diverse bekende, minder bekende of beruchte personen uit de showbusinesswereld regelmatig in het nieuws, niet in de laatste plaats vanwege het opvallend grote leeftijdsverschil tussen de zangeres en de nieuwe liefde. Op internet circuleren diverse foto's waarop ze staat afgebeeld met iemand waarmee ze voor kortere of langere tijd een verhouding zou hebben gehad, waaronder:
 • Tupac Shakur, Amerikaanse rapper. In een brief die de beruchte rapper na de affaire met Madonna tijdens zijn verblijf in de gevangenis schrijft vertelt hij dat hij de relatie heeft beëindigd 'omdat ze blank is';
 • Dennis Rodman, Amerikaanse basketbalspeler bij de NBA (National Basketball Association);
 • Chris Paciello, voormalig nachtclub- en restauranteigenaar in Miami, Florida. Paciello krijgt in 1999 een gevangenisstraf vanwege zijn aandeel in een overval met dodelijke afloop in New York;
 • Alex ‘A-Rod’ Rodriguez, Amerikaanse honkballer van de New York Yankees, geschorst vanwege dopinggebruik;
 • Jesus Luz, een 23 jaar jonger Braziliaans model. Luz verbreekt zelf de relatie omdat beiden te weinig gemeenschappelijk zouden hebben en het leeftijdsverschil toch te groot zou zijn;
 • Brahim Zaibat, een 27 jaar jongere Franse choreograaf, de relatie duurt bijna drie jaar
 • Timor Steffens, een 30 jaar jongere Rotterdamse achtergronddanser.

Sean Penn (eerste echtgenoot)

Op 16 augustus 1985, de dag waarop Madonna haar 27ste verjaardag viert, trouwt ze met acteur Sean Penn (geb. 1960) die zijn 25ste verjaardag de daaropvolgende dag viert. De twee kennen elkaar onder meer van de film 'Shanghai Surprise' waarin voor beiden de hoofdrol is weggelegd. Het album True Blue uit 1986 draagt Madonna op aan Sean Penn (‘this album is dedicated to my husband, the coolest guy in the universe').

Tijdens het huwelijk komt Penn meermalen in het nieuws door gewelddadigheden tegen de pers; voor het aanvallen van een fotograaf op de filmset wordt hij gearresteerd en veroordeeld tot een celstraf van zestig dagen (waarvan hij er 33 uitzit). Het huwelijk tussen Madonna en Sean Penn waaruit geen kinderen worden geboren duurt tot 1989.

Carlos Leon (vader van dochter Lourdes)

Rond 1996 krijgt Madonna een kortstondige relatie met de Cubaanse acteur en personal trainer Carlos Leon (geb. 1966). Uit deze relatie wordt op 14 oktober 1996 dochter Lourdes geboren. Een half jaar later, in mei 1997, gaan de twee als goede vrienden uit elkaar.

Lourdes Maria Ciccone Leon (dochter)

Dochter Lourdes draagt zowel de achternaam van haar moeder als die van haar vader. Lourdes Maria Ciccone Leon, wiens bijnaam Lola is, studeert dans aan de University of Michigan - School of Music, Theatre & Dance. Ze heeft net als haar moeder een voorkeur voor mode; van het modemerk Material Girl dat ze samen met haar moeder ontwerpt is een cosmetica- en schoonheidslijn op de markt verschenen.

Bron: Georges Biard, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)Bron: Georges Biard, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)

Guy Ritchie (tweede echtgenoot, vader van zoon Rocco)

Tussen 2000 en 2008 is Madonna getrouwd met de Engelse regisseur en producer Guy Ritchie (geb. 1968). De twee ontmoeten elkaar tijdens de productie van een soundtrackalbum voor een film die is uitgebracht door Maverick Records, het muzieklabel dat in 1992 door onder meer Madonna is opgericht. Het stel heeft een zoon, Rocco, over wie na het huwelijk een hevige voogdijstrijd wordt uitgevochten.

Rocco John Ritchie (zoon)

Op 22 december 2000 wordt Rocco geboren, de zoon van Madonna en Guy Ritchie. De band tussen Rocco en zijn moeder schijnt niet altijd even goed te zijn geweest. Na de scheiding van zijn ouders woont hij bij zijn vader in Londen. In 2015 oordeelt een rechter in New York dat Rocco de kerstdagen die hij aanvankelijk bij zijn vader wilde doorbrengen, dat jaar bij zijn moeder moet doorbrengen. Eerst moet Rocco met zijn moeder gaan praten om vervolgens te kunnen beslissen bij welke ouder hij wil zijn. ‘Ik stuur het kind terug naar New York. Als hij bij zijn vader wil blijven, moet hij eerst terugkeren naar zijn moeder’, aldus rechter Deborah Kaplan. Het contact met zijn moeder is nadien volledig hersteld. Van Madonna zijn op internet meerdere foto’s te zien waarop ze met al haar zes kinderen poseert.

Uit Malawi geadopteerde kinderen

Madonna doneert in Malawi geld om twee weeshuizen te bouwen voor weeskinderen waarvan de ouders zijn overleden aan aids. Tijdens een bezoek aan het Afrikaanse land komt ze in contact met een jongetje genaamd David Banda.

David Banda Mwale Ciccone Ritchie (zoon)

David Banda is in 2005 in Malawi geboren. Zijn biologische moeder overlijdt aan aids en David, die lijdt aan scheurbuik en malaria, komt terecht in het weeshuis Home of Hope in Mchinji, Malawi. Madonna probeert in 2006 de dan dertien maanden oude David te adopteren hetgeen voor de nodige commotie zorgt. Ze zou naar haar zeggen toestemming hebben gekregen van David’s nog levende vader. Na enkele bezoeken aan het weeshuis neemt Madonna de jongen mee naar New York maar de adoptie wordt pas in 2008 legaal.

In de zomer van 2017 speelt David bij de jeugdafdeling van de Portugese voetbalclub Benfica. Om de voetbalcarrière van haar zoon te steunen verhuist Madonna met haar gezin naar Lissabon.

Mercy James Ciccone (dochter)

Mercy James, geboren als Chifundo James, wordt op 4-jarige leeftijd uit een weeshuis in Blantyre, Malawi eveneens door Madonna geadopteerd. De commotie rondom de vorige adoptie van David en de scheiding van haar man Guy Ritchie zorgen ervoor dat deze adoptie meer dan twee jaar in beslag neemt.

Estere en Stella Ciccone (dochters)

In februari 2017 adopteert Madonna de dan 4-jarige tweeling Estere en Stella. Net als hun adoptiebroer David brengen de na het overlijden van hun ouders door hun oma achtergelaten meisjes de eerste jaren van hun leven door in het weeshuis in Mchinji. Na een adoptieprocedure van eveneens zo’n twee jaar krijgt Madonna toestemming de meisjes mee te nemen.

Raising Malawi

Raising Malawi is de naam van het door Madonna in 2006 opgezette project dat de financiering van een speciale kinderafdeling in het Queen Elizabeth-ziekenhuis in Malawi mogelijk maakt. Raising Malawi ondersteunt weeskinderen en kwetsbare kinderen door middel van gezondheidszorg en onderwijs. In november 2014 benoemt Peter Mutharika, president van Malawi, Madonna tot ‘Goodwill Ambassador for Child Welfare’.

In juli 2018 bezoekt Madonna met haar zes kinderen het Afrikaanse land Malawi. Het gezin brengt er een bezoek aan de een jaar daarvoor door de zangeres geopende ziekenhuisvleugel van het Mercy James Institute for Pediatric Surgery, het instituut dat is vernoemd naar dochter Mercy James.
© 2019 - 2024 Molleke, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Madonna, the Queen of Pop, de beginjarenOp 16 augustus 2008 is ze vijftig geworden, maar nog steeds kan ze zich meten met de jonge sterren. Madonna veroverde ee…
Hoe Madonna begonDeze artiest is over de hele wereld wel beroemd. Zij het om haar veranderende uiterlijk of omdat ze al jaren meedraait i…
Cougar: wat is een cougar?Cougar: wat is een cougar?Een cougar is een oudere vrouw met een veel jongere man. Madonna is er een voorbeeld van, maar ook Demi Moore die met As…
Erfrecht en kinderenErfrecht en kinderenBij het overlijden van een ouder hebben de kinderen recht op een erfdeel. In het verleden kon dit tot problemen leiden.…

Artiestennaam ontwikkelen: wat er bij komt kijkenArtiestennaam ontwikkelen: wat er bij komt kijkenIn de wereld van de muziek en showbizz wordt veel gebruik gemaakt van artiestennamen. Dat gebeurt zowel in Nederland als…
Billie Eilish: de tienersensatieBillie Eilish: de tienersensatieIn 2019 bestormt Billie Eilish de muziekwereld met haar onconventionele stijl. De jonge zangeres staat bekend om haar me…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Chrisweger, Wikimedia Commons (CC BY-SA-2.0)
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Madonna_(entertainer)
 • https://www.hln.be/showbizz/madonna-wordt-60-al-haar-toyboys-mannen-en-vrouwen-op-een-rijtje~a5fdabed/
 • https://www.ad.nl/show/queen-of-pop-en-familievrouw-dit-zijn-de-zes-kinderen-van-madonna~a0f905f4/
 • https://www.ad.nl/show/madonna-s-zoon-rocco-moet-kerst-met-moeder-vieren~aacb8b7e/
 • https://articlebio.com/mercy-james
 • Afbeelding bron 1: Georges Biard, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)
Molleke (292 artikelen)
Laatste update: 26-05-2022
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Artiesten
Bronnen en referenties: 7
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.