Is Bill Kaulitz gay? Valt hij op mannen of vrouwen?

Is Bill Kaulitz gay? Valt hij op mannen of vrouwen? Bill Kaulitz van Tokio Hotel is het meest besproken bandlid. Valt hij op jongens of op meisjes? Dat vragen veel fans zich al jaren af. De meeste fans gaan er vanuit dat Bill Kaulitz gewoon graag vrouwelijk overkomt en met make-up en nagellak experimenteert. Anderen zijn overtuigd dat Bill Kaulitz homoseksueel is. Wat zijn nog meer wetenswaardigheden over deze indrukwekkende leadsinger? Is Bill he, ho of bi? Op de website van sheknow.com zegt Bill Kaulitz in een interview dat hij in grote ware liefde gelooft. Ook heeft hij enorme liefdesverdriet gehad. Maar van wie? Of hij homoseksueel is?

Wetenswaardigheden over Bill Kaulitz

Bill Kaulitz werd op 1 september 1989 te Leipzig (Duitsland) geboren. Hij is de helft van een eeneiige tweeling. Zijn broer heet Tom Kaulitz. Hun sterrenbeeld is maagd. Als ze nog jong zijn wonen Tom en Bill Kaulitz in Loitsche, een gemeente in de Duitse deelstaat Saksen-Anhalt. In Loitsche wonen ongeveer 700 mensen. In 2017 zijn de jongens opgegroeid tot mannen die dan inmiddels 27 jaar zijn. Ze hebben enkele jaren samen een appartement bewoond maar in 2017 wonen ze allebei op zichzelf. Bill Kaulitz woont dan zonder liefdespartner in een appartement in Leipzig (Duitsland).

Toklio Hotel, leadsinger

Bill Kaulitz heeft zijn haar lange tijd zwart laten verven, maar hij is van nature donkerblond. Regelmatig verandert hij zijn opvallende kapsel. Hij heeft bruine ogen, verschillende tatoeages en piercings. Hij is ongeveer 1.83 in lengte, heeft een slank postuur en draagt vaak zwarte kleding. Het meest opvallende aan hem was in beginsel waarschijnlijk zijn enorme haardos die zijn gezicht omlijstte, en het gebruik van veel zwarte make-up rondom zijn ogen. Hij ontdekte deze look door zich als puber voor een feest als vampier te verkleden. Het uiterlijk beviel hem zo goed dat hij ermee door is gegaan toen hij de leadzanger is van de rockband Tokio Hotel werd, werd zijn uiterlijk zijn handelsmerk.

Liefdesleven

Ook in 2017 is het nog steeds niet duidelijk of Bill op vrouwen valt, op mannen, of misschien wel op allebei. Bill vindt zelf dat het niemand aangaat of hij op mannen of vrouwen valt, maar veel van zijn fans zouden het toch graag willen weten. Bill Kaulitz wordt namelijk niet vaak gezien met vriendinnen of dates. Eigenlijk is zijn liefdesleven een mysterie, alhoewel veel mensen er vanuit gaan dat hij gay is en dit geheim houdt om zijn vele vrouwelijke fans niet teleur te stellen. Toch lichtte hij in 2014 in een interview met sheknows.com een tip van de sluier op. Hij zei (woorden van gelijke strekking) dat hij zich erover verbaasde dat fans zo graag willen weten of hij op mannen of vrouwen valt. Hij benadrukte in het interview dat hij voor zijn fans zingt en shows geeft met de band, en dat zijn liefdesleven toch eigenlijk niemand iets aan zou moeten gaan. Hij zei ook dat hij wel gelooft in ware liefde, en dat hij dacht die ooit gevonden te hebben, en dat als hij alsnog de ware liefde vindt hij zich afvraagt of het nou echt zo belangrijk is of er dan een man of een vrouw in zijn bed ligt. De uitspraken duiden er mogelijk op dat het Bill Kaulitz helemaal niet uitmaakt of zijn geliefde een man of een vrouw is, of wil hij gewoon niet vertellen dat hij meer op mannen valt?

Is Bill Kaulitz dan misschien biseksueel?

Gezien zijn uitspraken zou dat kunnen, maar het kan net zo goed zijn dat hij met die woorden wil benadrukken dat het er voor zijn fans niet toe zou mogen doen of zijn voorkeur uitgaat naar een man of een vrouw. In dat geval kan hij dus net zo goed gay of hetero zijn. Een ding is zeker: Bill Kaulitz zegt niet dat hij hetero is. De kans lijkt daarom groot dat hij of bi of gay is. Maar hij heeft gelijk als hij stelt dat het de fans eigenlijk niet uit zou moeten maken, maar de wereld is nou eenmaal niet perfect. Fans worden maar al te vaak verliefd op hun idolen, en zeker op zo'n knappe en aparte verschijning als Bill Kaulitz wordt om meer gewaardeerd dan alleen zijn mooie stem. Vooral veel jonge meisjes zijn ronduit verliefd op hun idool Bill, hoewel ook jongens en mannen soms fan zijn van de band.

Seksuele voorkeur van Bill en Tom Kaulitz

Van Tom Kaulitz is het bekend dat hij op vrouwen valt en niet op jongens. Bill doet geen duidelijke uitspraken over zijn seksuele voorkeur en tot nu toe verscheen hij nog niet in het openbaar met een vaste relatie. Wat de seksuele voorkeur van Bill betreft is het misschien ook niet echt relevant om het te weten, want het blijft zijn privéleven, maar toch maken fans zich er vaak enorm druk om. Er zijn fans die hem verdedigen en die niet willen aanvaarden dat hij gay zou kunnen zijn, en er zijn zogenaamde Tokio Hotel 'haters,' die er juist plezier in hebben om de vrouwelijke fans op stang te jagen en voortdurend te roepen dat Bill Kaulitz 'zeker weten' homoseksueel is. Maar of Bill nou op jongens of op meisjes valt, of dat hij wellicht biseksueel is, voor zijn zangtalent maakt het niets uit.

Bill Kaulitz haters

Hij is een idool voor veel jonge meisjes en geliefd bij veel (voornamelijk) vrouwelijke fans. Uiteraard heeft Tokio Hotel ook mannelijke fans. Maar er zijn ook heel wat jongeren die een hekel de band hebben, en met name aan Bill Kaulitz, aangezien ze vinden dat hij een te verwijfd uiterlijk zou hebben. Dat is ook de reden waarom er zo vaak gespeculeerd wordt over Bill’s seksuele geaardheid. De haters en de fans maken vaak ruzie op fora of social media.

Vrouwelijk uiterlijk

Of Bill Kaulitz gay is en dat geheim wil houden om zijn vele vrouwelijke fans niet af te schrikken? Dat is een mogelijkheid. Men kan bang zijn dat hij veel fans kwijt zou raken als hij uit de kast zou komen. Vroeg of laat zal hij hopelijk de grote liefde vinden waar hij zo naar zegt te hunkeren. Hij benadrukt met zijn look in elk geval wel zijn vrouwelijke kant – maar dat is misschien juist zo interessant aan hem. De broers hebben van nature vrouwelijke gelaatstrekken. Tom benadrukt echter zijn mannelijke uiterlijke kenmerken en eigenschappen en Bill juist zijn vrouwelijke uiterlijke eigenschappen.

Coming out

Toen Bill Kaulitz 18 jaar werd verspreidde zich echter het gerucht dat op de officiële website van de band een bericht zou zijn geplaatst door Bill Kaulitz zelf. Het betrof een coming out over zijn homoseksuele geaardheid. Dit bericht zou kort daarna verwijderd zijn om de fans niet af te schrikken. Het gerucht zorgde voor nogal wat onrust onder zijn fans, maar is nooit officieel bevestigd. Bill Kaulitz sprak het gerucht tegen in verschillende interviews. Ook gaat het gerucht dat Bill Kaulitz niet alleen met make-up experimenteert, maar dat hij (vroeger) ook eens een tijdje een rok gedragen zou hebben om te kijken of hem dat beviel, maar hij voelde zich er niet prettig in. De in Duitsland bekende rapper Bushido gooide er nog een schepje bovenop door in een tv interview te zeggen dat hij bepaalde seksuele handelingen wilde laten verrichten door Bill Kaulitz, en hij suggereerde zelfs even dat zij een relatie hadden die verder zou gaan dan ‘vriendschap.’ Ook dit is nooit officieel bevestigd en lijkt eerder een ontspoorde grap van de rapper dan een biecht. Het laatste woord over de ware geaardheid van de beroemde leadzanger van Tokio Hotel is waarschijnlijk ook nog steeds niet gezegd, want het houdt de gemoederen van de fans nog wel bezig. Men kan zich echter beter bezighouden met de muziek van de band, dan met de seksuele geaardheid van de bandleden.

Wie zijn de ouders van Bill Kaulitz en Tom Kaulitz?

Toen Bill Kaulitz 8 jaar was, besloten zijn ouders van elkaar te scheiden. De moeder van Bill en Tom Kaulitz heet Simone Kaulitz. Zij is free-lance kleermaakster en kunstenares. De naam van de biologische vader van Tom en Bill Kaulitz is Jörg Kaulitz. Over hun biologische vader is verder niet zoveel bekend, als alleen dat Bill ooit verklaard zou hebben nog steeds een goede relatie met hem te hebben.

Stiefvader van Bill en Tom Kaulitz

Toen Bill zeven jaar was begon hij teksten te schrijven. Hij is fan van de Duitse zangeres Nena en David Bowy en de Olson twins. Hij lust als puber graag pizza en Heinz Ketchup, maar houdt niet van chocola. Sporten doet hij niet graag, en hoewel hij als kind goed kon leren, had hij een hekel aan school. Hij zou allergisch zijn voor muggensteken en heeft daarvoor zelfs een week in een ziekenhuis gelegen. Ooit moest zijn broer Tom overgeven in de schoolbus, en braakte over de broek van Bill. Dat is zijn slechtste jeugdervaring. Met zijn broer Tom heeft hij echter een hechte vertrouwensband en ze voeren regelmatig vertrouwelijke gesprekken. Ook de relatie met zijn moeder, Siemone Kaulitz, wordt als goed omschreven

Gordon Trumper

De stiefvader van Bill en Tom heet Gordon Trumperen hij speelt als zij kinderen zijn als gitarist in de rockband Fatun. Daardoor begonnen ook de Kaulitz broers al jong muziek te maken.

Bijzonderheden over Bill

 • Hoewel Bill Kaulitz rechtshandig is, kan hij ook goed met links schrijven.
 • Bill Kaulitz had ook best graag modeontwerper willen worden, want hij is creatief op meerdere vlakken. Soms ontwerpt hij nog wel eens een kledingstuk. In Nederland zijn er enige tijd Tokio Hotel T-shirts (kledinglijn) te verkrijgen bij Bristol.
 • Bill Kaulitz heeft een hekel aan grote onderbroeken en aan nagelbijten. Zijn toekomstige partner mag dan ook absoluut geen nagels bijten. Hij zegt in de ware liefde te geloven en daarop te wachten.
 • Hij doet er veel aan om zich te onderscheiden van zijn tweelingbroer Tom, hoewel ze claimen regelmatig hetzelfde gedroomd te hebben.
 • Bill Kaulitz is huiverig voor insecten.
 • Bill gelooft niet in (een) God maar wel dat er iets is na dit leven, en hij is bijgelovig.
 • Zijn oma noemt hem ‘Mecki.’

Lees verder

© 2008 - 2024 Kisses, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Cinema Bizarre, echte namenCinema Bizarre, echte namenDe band 'Cinema Bizarre', die in 2005 tot stand kwam, wordt vaak vergeleken met de Duitse band Tokio Hotel. De bandleden…
Duffy, zangeres. Come backDuffy, zangeres. Come backOp 23 juni 1984 werden in Nefyn Gwynedd (Wales) de twee-eiige tweelingzusters Aimee Anne Duffy en Kate Duffy geboren. Ai…
Wie is Bill Gates?Eén van de rijkste mensen ter wereld is rijk geworden door het opzetten en verder uitbouwen van het bedrijf Microsoft. B…
Het Bill-Clinton dieetHet Bill-Clinton dieetHoe komt het dat een slankere Bill Clinton (geboren in 1946) zich tegenwoordig beter voelt dan ooit? Wat motiveerde deze…

Willeke van Ammelrooy en Marco BakkerWilleke van Ammelrooy en Marco BakkerWilleke van Ammelrooy is een bekende Nederlandse actrice. Haar echte naam is Willy Geertje van Ammelrooy. Op 5 april 194…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Meileew, Flickr (CC BY-2.0)
 • http://www.sheknows.com/entertainment/articles/1058775/exclusive-tokio-hotels-bill-kaulitz-on-love-and-labels-in-the-music-industry
 • http://en.wikipedia.org/wiki/Bill_Kaulitz
 • http://www.sheknows.com/entertainment/articles/1058775/exclusive-tokio-hotels-bill-kaulitz-on-love-and-labels-in-the-music-industry
Kisses (665 artikelen)
Laatste update: 26-06-2017
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Artiesten
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.