Wie is Tom Kaulitz?

Wie is Tom Kaulitz? Tom Kaulitz is de gitarist van de Duitse jongensband Tokio Hotel, en alom bekent als de identieke tweelingbroer van Bill Kaulitz, de leadsinger van de band. Tom Kaulitz vormt samen met zijn broer Bill een eeneiige tweeling. De jongens werden op jonge leeftijd beroemd met hun band Tokio Hotel. Inmiddels zijn het geen jongens meer, maar mannen. Tom Kaulitz werd geboren op 1 september 1989. Tom Kaulitz deed me vroeger altijs denken aan een vrolijk puppy met dreadlocks. Dreadlocks waren zo'n beetje zijn handelsmerk en door hun verschillende kapsels leek de tweeling niet zo heel veel op elkaar. Tom droeg bij voorkeur kleding in grote maten, die zo ruim om zijn lichaam vielen dat hij er bijna in verzoop. De dreadlocks had hij al sinds hij zeven jaar was, en hij droeg er steevast een pet overheen. In tegenstelling tot zijn tweelingbroer Bill Kaulitz, gebruikt hij geen vrouwelijke make-up. Hij lijkt eerder zijn mannelijke kanten te willen benadrukken, door zijn kledingstijl en een tikkeltje macho gedrag. Zijn broer Tom benadrukt eerder vrouwelijke uiterlijke kenmerken waardoor er al jaren gespeculeerd wordt over zijn geaardheid.

Wetenswaardigheden over Tom Kaulitz:

Tom werd geboren op 1 september 1989, tien minuten eerder dan zijn broer Bill Kaulitz. In sommige dingen zijn er sterke overeenkomsten in karakter en gedrag met zijn tweelingbroer.
 • Tom gelooft net als zijn broer, niet in (een) God.
 • Allebei de broers houden van fastfood en pizza.
 • Tom en Bill zijn rokers en ze hebben allebei een hekel aan chocola.
 • Tom en Bill konden allebei goed leren maar hadden toch een hekel aan school.
 • Tom is ook kunstzinnig en kan net als zijn broer zowel links als rechtshandig schrijven.
 • Beide broers hebben vliegangst..
De jongens beweerde in hun jongere jaren dat ze qua meisjes op types als de Olsen Twins vielen. Dat leek meer een grap dan de werkelijkheid. Over het liefdesleven van Tom werd altijd erg geheimzinnig gedaan en vaak wordt aangenomen dat Bill op mannen valt en Tom op vrouwen.

Verschillen tussen Tom en Bill Kaulitz

Natuurlijk zijn er ook verschillen met zijn broer. Tom is bijvoorbeeld iets kleiner en zoals al eerder genoemd, nogal macho. Hij doet niet geheimzinnig over zijn liefdesleven en heeft gevoel voor humor. In interviews komt hij minder dominant over dan Bill. Zijn broer treedt sterk op de voorgrond terwijl Bill een bescheidener indruk wekt.

Leuke weetjes over Tom

 • Ondanks dat ook hij niet dol is op sporten, heeft hij ooit op karate gezeten. Hij heeft daarbij zelfs zijn pols gebroken.
 • Ooit werd hij door zijn ouders betrapt, net op het punt dat hij met een meisje in bed was gestapt.
 • Rond zijn zeventiende zegt hij voor een optreden nog steeds nerveus te zijn en hij zegt te verlegen te zijn om te zingen, terwijl hij niet heel erg verlegen overkomt.
 • Hij zingt soms wel op de achtergrond mee in de band, maar houdt het liever bij gitaarspelen.
 • Zijn stem klinkt trouwens net even anders als die van zijn broer. Iets lager.
 • Ooit reed hij tegen een boom, nadat hij de autosleutels van zijn vader had gestolen en dus in de auto van zijn vader reed.
 • Hij is niet dol op de natuur
 • Hij vindt meisjes die rokjes met laarzen dragen sexy
 • Hij houdt van feesten en praat soms veel.
 • Tijdens een optreden gooide iemand ooit een ei tegen zijn hoofd, toen heeft de band het podium verlaten.
 • Hij houdt van graffiti en hip-hop
 • Hij heeft een piercing in zijn lip

Eerste zoen

Zijn eerste zoen kreeg hij van het meisje die ook de eerste zoen aan zijn broer Bill Kaulitz gaf.

Lees verder

© 2008 - 2024 Kisses, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Cinema Bizarre, echte namenCinema Bizarre, echte namenDe band 'Cinema Bizarre', die in 2005 tot stand kwam, wordt vaak vergeleken met de Duitse band Tokio Hotel. De bandleden…
Duffy, zangeres. Come backDuffy, zangeres. Come backOp 23 juni 1984 werden in Nefyn Gwynedd (Wales) de twee-eiige tweelingzusters Aimee Anne Duffy en Kate Duffy geboren. Ai…
Tokio: de BezienswaardighedenMet meer dan 38 miljoen heeft de metropool Tokio de meeste inwoners ter wereld. Tokio is nog niet erg populair onder de…
Wie is Bill Gates?Eén van de rijkste mensen ter wereld is rijk geworden door het opzetten en verder uitbouwen van het bedrijf Microsoft. B…

Willeke van Ammelrooy en Marco BakkerWilleke van Ammelrooy en Marco BakkerWilleke van Ammelrooy is een bekende Nederlandse actrice. Haar echte naam is Willy Geertje van Ammelrooy. Op 5 april 194…
Bronnen en referenties
Kisses (665 artikelen)
Laatste update: 07-04-2014
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Artiesten
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.