Voice Male - a capella in een modern jasje

Voice Male - a capella in een modern jasje Voice Male is een groep van zes Vlaamse mannen die a capella muziek maken. Zo weten de mannen bijna elk lied na te synchroniseren zonder dat er instrumenten bij komen kijken. Vaak gebruiken zij liederen die men makkelijk mee kan zingen en die swingend zijn. Voice Male heeft verschillende keren in de hitparade gestaan en ze zijn met enige regelmatig bezig met theatershows.

Het ontstaan van Voice Male

Zes leden die in het mannelijk Antwerps Kathedraalkoor zongen, besloten buitenom de kerk verder te gaan met zingen. Eerst kwamen er instrumenten bij als een gitaar en vormde er bijna een band, maar de instrumenten werden al gauw weer de deur uit gedaan. Tenslotte kunnen vele klanken nagebootst worden met ons eigen keelgeluid. Muziek kan prima gemaakt worden zonder enige instrumenten.

In 1995 maakt de groep hun theatherdebuut en dankzij dat optreden ook gelijk hun radio en tv debuut. Vanaf dat moment volgen meer optredens. In het jaar 1997 word hun naam definitief gekozen, het wordt Voice Male. Uiteindelijk tekenen ze in 1998 hun eerste platencontract bij Sony Belgium, maar pas in 1999 kwam volgde er hun grote doorbraak. Voice Male ging meedoen aan het programma Eurosong met het nummer This is my life.

Bekendheid

Hun eerste album heette 'that's live', en was vernoemd naar hun theatertour. Van dit album zijn zo'n 100.000 exemplaren over de toonbank gegaan. Eind 1999 komt het volgende album uit 'Colors'. Op dit album staat onder andere een nummer dat ze hebben opgenomen met 'Zor Kadin'. Zij won uiteindelijk het Eurovisiesongfestival in 2003 en het nummer staat wekenlang op nummer 1 in de Turkse hitparade. Na deze theatertour staat Voice Male in het voorprogramma van Mariah Carey. Dit zijn niet de enige sterren waarmee ze hebben gewerkt. Ook nemen zij in 2002 een duet op met Belle Perez genaamd 'Hijo de la luna' welke in de Nederlandse en Belgische hitparade terug te vinden was. Het lied stond maar liefst 18 weken in de top 50 met als hoogste notering de nummer 8.

Bekendheid in Nederland

Voice Male kwam met de theatershow Voice Male at the movies waar voornamelijk bekende covers a capella werden gezongen. Vervolgens werden zij gevraagd voor verschillende Nederlandse programma's zoals onder andere De wereld draait door en ze waren te gast op de radio bij Giel Beelen op 3FM. In 2014 mocht Voice Male elke vrijdag een cover op de radiozender Q-music komen zingen.

Contractbreuk

Ondanks dat Voice Male steeds populairder wordt kunnen ze niet meer bij de platenmaatschappij terecht. Dit is niet omdat ze niet goed genoeg zijn, maar omdat er problemen waren in de muziekindustrie. Toch gaat Voice Male gewoon door waar ze gebleven zijn.

Prijzen

Voice Male gaat goed verder. Buitenom een aantal shows in theaters en tien cd's winnen zij ook prijzen. Zo winnen ze onder andere:
 • Contemporary A Capella Recording Award
 • de prestigieuze Lüsterklemme

Wie en waar?

De groep bestaat uit zes mannelijke leden:
 • Jo Annemans: basis sound
 • Jean-Pierre Bodson: baspartij, bariton, tenor
 • Jan Coesemans: voornamelijk midden partijen
 • Tijl Corremans: lead en hoge partijen
 • Harald Van Beeck: hoge partijen en lead
 • Jan Vannot: bariton, begeleidende stem

Zij treden voornamelijk op in Duitsland, België en Nederland en doen vooral theatershow. Het zijn vaak shows om kippenvel van te krijgen, maar ook met een hoop bekende meezingers. Om te weten waar ze precies wanneer optreden kunt u een kijkje nemen op hun website voicemale.com.
© 2009 - 2024 Bembi, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Zingen in een koor, is dat wel leuk?Zingen in een koor, is dat wel leuk?We worden omringd door muziek. Overal in winkels en winkelcentra word je door muzikale klanken verwelkomd, op radio en t…
Dag van de Stem - World Voice DayDag van de Stem - World Voice DayIn de maand april is de Dag van de Stem. Er is een Internationale Dag van de Stem, World Voice Day, en er is een nationa…
Recensie CD en theatershow "Songs from the heart"recensieRecensie CD en theatershow "Songs from the heart"Simone Kleinsma is al weer wat jaren onderweg in de theaterwereld en heeft mooie dingen laten zien op toneel. Voor theat…
Independent promotor (plugger)Artiesten zijn afhankelijk van promotie. Zonder promotie krijgen zij geen bekendheid, zonder bekendheid geen fans, en zo…

Michael W. Smith singer-songwriter & acteur + praise-artiestMichael W. Smith singer-songwriter & acteur + praise-artiestMichael W. Smith (1957) is een hedendaagse Amerikaanse singer-songwriter. Zijn doel is evangelie-verkondiging en het gro…
Lili Boulanger, componiste uit verdrietLili Boulanger, componiste uit verdrietToen Lili Boulanger op 15 maart 1918 overleed was zij slechts vierentwintig jaar oud. Desondanks creëerde ze in haar kor…
Bronnen en referenties
 • https://www.hofnar.nl/voorstelling/?id=32656
 • http://www.voice-male.com/homepage#home
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Voice_Male
Bembi (500 artikelen)
Laatste update: 14-03-2017
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Artiesten
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.