Deena Nicole Cortese aka Deena

Deena Nicole Cortese is de guidette die als laatst werd toegevoegd aan de cast van Jersey Shore. In dit artikel kan je meer over deze opvallende televisiester lezen.

Biografie

Deena Nicole Cortese is op 12 januari 1987 geboren in New Egypt, New Jersey. Cortese groeide op in haar geboortestad en ging hier ook naar school. Op de middelbare school was Deena een actieve leerlinge. Ze zat in het dansteam, daarnaast deed ze aan cheerleaden en softballen. Ze studeerde voor tandartsassistente aan Ocean County College.

Deena in Jersey Shore

Deena kwam in het derde seizoen bij de cast van Jersey Shore als vervanging voor Angelina. Deena was al eerder goed bevriend met Snooki. Aan het begin leek het er op dat de huisgenoten Deena moeilijk zouden kunnen accepteren. De huisgenoten raakten echter snel aan deze nieuwe guidette gewend.

Deena introduceerde de term MVPD. De al eerder door de mannelijke huisgenoten bedachte term MVP, stond voor Mike, Vinny en Pauly. De letter ĎDí op het eind staat uiteraard voor Deena. De guidette kwam met deze term aanzetten, omdat ze vond dat zij ook een mannelijke kant heeft. Net zoals veel mannen houdt deze brunette van lol maken. Ze is in tegenstelling tot veel vrouwen niet iemand die veel van zeuren houdt. Toch krijgt Deena in het vierde seizoen regelmatig onenigheid met de heren. Mike kon het bijvoorbeeld niet waarderen dat Deena met het meisje zoende waarmee hij aan het praten was.

Deena beschrijft zichzelf als bischierig. Haar voorkeur gaat wel uit naar mannen. In het derde seizoen vond ze vooral Ronnie een aantrekkelijke man. In het vierde seizoen vertelt ze dat ze wel een oogje op Pauly D heeft. Tijdens een avondje uit in Italië zoenen de twee met elkaar.

Net zoals haar hartsvriendin Snooki heeft Deena veel onhandige acties. Zo valt ze regelmatig: op straat, in het huis, op het vliegveld, enzovoorts. Ook haar autorijkunsten zijn bekend op een negatieve manier.

Uitspraken

 • "You only get milk in your breasts if youíre like pregnant.. I think."
 • "When youíre drunk, sometimes you just make out with girls."
 • "Iím really proud of myself for not falling last night."
 • "Itís not Halloween. Iím not handing out candy for free, like you need a golden ticket to get in these drawers."
 • "Itís not my fault that my buttís big."
 • "I figure an Italian guy in a Vespa is like a hot guy here on a street bike."
 • "No way! I donít freaking do birds. Like get off me."
 • "I have no idea why Sammiís here. Sheís boring. Thereís nothing to her, sheís just there. Sheís like furniture."
 • "Trying to communicate with these Italian men gonna be a lot of hand motions and shaking the butt."
 • "Sammi's probably Ronnie's backpack anywhere he goes in the club. She's a female backpack."
 • "Hestatic is when you're super happy and like really happy."
 • "I love to have a good time; Iím single-ready-to-mingle, and Iím just like a walking holiday."
© 2011 - 2024 Dezy, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Vincent Guadagnino aka VinnyVincent Guadagnino, of Vinny zoals iedereen hem noemt, is de boy next door. In dit artikel kan je meer lezen over deze J…
Michael Sorrentino aka The SituationThe Situation, The Snitchuation,Sitch, Mikey en Mike zijn allemaal bijnamen van Michael Sorrentino. Sorrentino is de bef…
Ronaldo Ortiz-Magro aka RonnieAls we aan een guido, anabooltje of aan Sammi denken, denken we ook gelijk aan hem. We hebben het hier uiteraard over Ro…

Jennifer Farley aka JWowwJennifer Farley, beter bekend als Jenni of Jwoww, is een televisiepersoonlijkheid. Zij werd wereldwijd beroemd als castm…
Céline Dion: wereldberoemde zangeresCéline Dion is een wereldberoemde zangeres, die talloze hits, zowel Engels- als Franstalig, op haar naam heeft staan. Ze…
Bronnen en referenties
 • Wikipedia
 • Mtv
Dezy (106 artikelen)
Laatste update: 06-08-2012
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Artiesten
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.