Michael Sorrentino aka The Situation

The Situation, The Snitchuation,Sitch, Mikey en Mike zijn allemaal bijnamen van Michael Sorrentino. Sorrentino is de befaamde rokkenjager van de realitysoap Jersey Shore.

Biografie

Michael Sorrentino is op 4 juli 1982 geboren in West New Brighton, Staten Island, New York. Hij groeide op in Manalapan Township, New Jersey. Hij wordt veelal Mike of The Situation genoemd. Mike werkte op een fitnessschool, maar raakte werkloos op zijn 25e. Tijdens deze periode begon hij met modellenwerk. Hij poseerde vooral voor onderbroekenmerken. Aan het eind van 2010 kwam zijn eerste boek uit: Here's the Situation. Dit is een boek waarin Sorrentino vertelt over zaken waar hij verstand van heeft. Zo leren de lezers van zijn boek hoe je als een echte guido kunt leven en hoe je lekkere lasagne kunt maken. De bekende televisiester heeft ook een fitnessvideo genaamd The Situation Workout opgenomen. Mike laat in zijn video zien hoe je net zoals hij een sixpack kunt krijgen. Mike is de meest verdienende Jersey Shore-ster.

Mike is een ware ijdeltuit. Hij vindt het belangrijk om er in vorm uit te zien. Ook zijn kapsel en tintje zijn altijd perfect. Dit allemaal doet hij voor de vrouwtjes. Elke avond weer versiert The Situation minstens één vrouw. Samen met Vinny en Pauly D vormt hij de MVP. MVP staat logischerwijs voor Mike, Vinny en Pauly. Van de MVP komen termen als grenade en grenade whistle af. De mannen noemen vrouwen die ze onaantrekkelijk vinden grenades. Zo komen ze ook aan de afkortingen GFA (Grenade Free America) en GFF (Grenade Free Foundation).

Hoewel The Situation niets te klagen heeft qua vrouwelijk aandacht, heeft hij nog steeds een zwak voor Sammi. In de eerste afleveringen van het eerste seizoen leek het er op dat Mike en Sammi een relatie zouden krijgen. Sammi koos echter opeens voor Ron .In het vierde seizoen lijkt het erop dat Mike Sammi is vergeten. In plaats van Sammi begint hij gevoelens voor een andere huisgenoot te krijgen. Deze huisgenoot is Snooki.

The Situation wordt regelmatig als haantje de voorste gedefinieerd. Zo komt het vaak voor dat hij de scharrels van Vinny of Pauly D afpakt. Zijn huisgenoten laten dikwijls weten dat ze Mike achterbaks vinden. In het vierde seizoen probeerde hij bijvoorbeeld te stoken tussen Sammi en Ronnie. Hij vertelde Sammi dat Ron hem had verteld dat ie contact had met vijf andere meisjes en hen zou laten komen naar het huis in Italië. Toen Sammi dit aan Ronnie vertelde, ging hij over de rooie. Het liep uit op een vechtpartij waarna Mike met een brancard het huis werd uitgedragen. Dat hij in het ziekenhuis belandde, kwam echter niet door Ron. Mike was tijdens de ruzie zo gefrustreerd dat hij zijn hoofd keihard tegen de muur had gestoten.

Toch heeft deze guido ook een zachte kant. Dit zagen we bijvoorbeeld toen hij uit het ziekenhuis werd ontslagen. Mike voelde zich eenzaam, omdat zijn huisgenoten zich niet om hem leken te bekommerden. Ze hadden hem alleen in het huis gelaten terwijl hij net terug was uit het ziekenhuis. Emotioneel als hij op dat moment was, liet Mike een paar tranen vallen.
Ook toen zijn zusje Melissa hem kwam opzoeken in de Jersey Shore, kwam zijn warme aard duidelijk naar voren. Mike kan ontzettend goed opschieten met zijn zusje en met vrouwen in het algemeen. Sammi en Snooki komen vaak hun hart storten bij The Situation.

In augustus 2011 kreeg Sorrentino een verzoek van het kledingmerk Abercrombie & Fitch om geen kleren meer van dit merk te dragen. Abercrombie & Fitch bood de televisiester een niet nader genoemd geldbedrag aan. "Wij zijn zeer bezorgd dat mensen ons merk met de heer Sorrentino associeren. Het levert ons significante schade aan ons imago op. Wij begrijpen dat de show enkel voor entertainmentdoeleinden is, maar we geloven dat dit in strijd is met het ambitieuze karakter van ons merk. We hebben daarom aangeboden een aanzienlijke betaling te doen aan Michael The Situation Sorrentino en de producenten van MTV's Jersey Shore om een alternatief merk te dragen,” aldus het merk.

Uitspraken

 • "I ain’t wearing this shirt when we go out; this is the shirt BEFORE the shirt"
 • "You can hate on me all you want to, but what can you possibly say to somebody that looks like Rambo, pretty much, with his shirt off."
 • "If you want to look somewhat like The Situation, which is gonna be pretty hard, you need to get that protein in your diet."
 • "We're waiting for Sam, who's straightening her hair... whose hair is already straight! Come on man! The only thing that needs to be straightened out is her brain."
 • "I got girls back here almost every night, there’s not a time that I don’t have girls coming back. Girls love The Situation."
 • "G.T.L. baby. Gym, Tanning, Laundry"
 • "A threesome is not a simple task to accomplish, but then again The Situation does the impossible."
 • "Hey ma, this is my new girlfriend for the next couple months till I break up with her when summer starts."
 • "If Deena was a holiday she’d definitely be Thanksgiving because she’s got a lot to give and down for a lot of stuffing"
 • "Everybody at the Shore definitely knows The Situation. As far as I know, everybody loves The Situation, and if you don't love The Situation, I'm gonna make you love The Situation"
 • "I felt bad about Snickers getting hit by a couple linebackers. I necessarily didn’t want to bring home any sort of zoo creatures whatsoever. I mean, these broads just probably smelled the food at the house"
 • "It's obvious that Sammi has a crush on me... it goes back to the days of prehistoric kindergarten"
© 2011 - 2024 Dezy, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Vincent Guadagnino aka VinnyVincent Guadagnino, of Vinny zoals iedereen hem noemt, is de boy next door. In dit artikel kan je meer lezen over deze J…
Jersey Shore's DJ Pauly DDe Jersey Shore heeft veel interessante cast leden, maar degene die daar altijd bovenuit springt is DJ Pauly D met zijn…
Paul DelVecchio aka Pauly DPaul DelVecchio, ook bekend als Pauly D of DJ Pauly D, is een televisiepersoonlijkheid en diskjockey. Hij was één van de…
Ronaldo Ortiz-Magro aka RonnieAls we aan een guido, anabooltje of aan Sammi denken, denken we ook gelijk aan hem. We hebben het hier uiteraard over Ro…

Emeli Sandé, (geen sunday!) Hitsingles: Heaven en Next To MeEmeli Sandé, (geen sunday!) Hitsingles: Heaven en Next To MeEmeli Sandé brak met haar debuutsingle Heaven in 2011 al door. In augustus 2011 bombardeerden dj's van 3FM het nummer un…
Nicole Polizzi aka SnookiNicole Polizzi is een mediapersoonlijkheid die bekend werd door haar extraverte optreden in de realityserie Jersey Shore…
Bronnen en referenties
 • Wikipedia
 • Mtv
Dezy (106 artikelen)
Laatste update: 04-09-2011
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Artiesten
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.