Vincent Guadagnino aka Vinny

Vincent Guadagnino, of Vinny zoals iedereen hem noemt, is de boy next door. In dit artikel kan je meer lezen over deze Jersey Shore-ster.

Biografie

Vincent Guadagnino is in 1988 geboren in Staten Island, New York. Guadagnino komt uit een traditionele Italiaanse familie. Zijn familie komt oorspronkelijk uit Sicilië. Vinny is afgestudeerd aan de State University of New York at New Palltz. Hij wilde graag acteur worden. Als het acteren hem niet zou lukken, wilde hij rechten studeren. In 2009 kreeg Vinny toch een rol in een film. Hij speelde de rol van Carlo Sanz in de horrorfilm The Gate of Fallen Angels.

Vinny in Jersey Shore

Vinny is de jongste persoon in het huis. Toch is deze guido één van de verstandigste Jersey Shore-sterren. Tevens is Vinny is de enige van de cast die Italiaans kan spreken.

In Jersey Shore maken we niet alleen kennis met Vinny zelf, ook zijn familie komt vaak aan bod. Zijn ouders vinden het erg gezellig om tijd door te brengen met Vinny en zijn huisgenootjes. Zijn oom Nino is erg befaamd. Oom Nino is namelijk een man van middelbare leeftijd, maar nog steeds heeft hij interesse in typische guido-dingen. Zo probeerde hij Jenni, die naast hem kwam zitten in de jacuzzi, te versieren. Vinny over zijn oom: "You can't understand my Uncle Nino when he talks, but five seconds later, you catch the last two words of what he's saying and then it all sinks in."

Vinny is een jongen die heel gewoontjes overkomt. In het eerste seizoen had Vinny zelfs nog geen ervaring met zelfbruiners of zonnebanken. Zelfs de oogarts verbaasde zich hierover. “If you’re Italian, why are you so white?” aldus de dokter. Hier kwam echter wel wat verandering in toen hij zijn huisgenoten langer kende. In het derde seizoen besloot Vinny om net als zijn maatjes ook oorbellen te nemen.

Hoewel Vinny vaak onenightstands heeft, benadrukt hij dikwijls dat hij ook best een serieuze relatie zou willen. In seizoen 2 werd hij bijvoorbeeld verliefd op de Roemeense danseres Ramona. In deze periode ontmoette ook Pauly D een meisje waar hij serieuze gevoelens voor had, de Cubaanse Rocio. Met z’n vieren gingen ze onder andere een dagje naar het strand.

Samen met Pauly D en The Situation vormt Vinny de MVP. Vooral met Pauly D is hij goed bevriend.
Eigenlijk is deze guido vriendelijk tegen bijna iedereen. Één van de personen die hij echter niet mocht, was zijn huisgenootje Angelina. Hij liet vaak blijken dat hij haar haatte, wat overigens wederzijds was. Frappant is dat Vinny en Angelina toch een keertje het bed met elkaar hebben gedeeld. Vinny heeft ook seks gehad met één van zijn andere huisgenootjes, namelijk met Snooki. Het is bekend dat Snooki een zwak voor Vinny heeft. Hoewel Vinny dol is op Snooki, heeft hij geen gevoelens voor haar gehad.

Uitspraken

 • "Jenni’s tits definitely defy gravity. I think Albert Einstein should come back and rewrite his laws of physics and work it around Jenni’s tits."
 • "Guys with the blow-outs and the fake tans, and guys that wear lip-gloss and makeup, those aren't guidos, those are retards."
 • "If she only owns Snow White on DVD, she’s too young for you, man."
 • "If she’s got a basket on her bicycle, she’s too young for you, man."
 • "I don’t speak Italian fluently, but there is an international language of love."
 • "This time I’m mature with the beard"
 • "We got the best of both worlds, we got to hang out with Ronnie while he's with Sam."
 • "I thought she was gonna get with Mike, I thought she was gonna get with Deena, I didn’t know who this chick was gonna get with, but somehow she ends up on top of me."
 • "My v-neck is so fresh that I skip t-shirt time, like it defied the rules of t-shirt time."
 • "I feel like I'm at a pizza party... I need like Ninja Turtle plates."
 • "It looks like Beauty and the Beast. I feel like people are gonna start singing out their window"
 • "She'll clean the house, she'll bring people whatever they want, they don't make women like my mother anymore."
© 2011 - 2023 Dezy, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Jersey Shore's DJ Pauly DDe Jersey Shore heeft veel interessante cast leden, maar degene die daar altijd bovenuit springt is DJ Pauly D met zijn…
Ronaldo Ortiz-Magro aka RonnieAls we aan een guido, anabooltje of aan Sammi denken, denken we ook gelijk aan hem. We hebben het hier uiteraard over Ro…
Michael Sorrentino aka The SituationThe Situation, The Snitchuation,Sitch, Mikey en Mike zijn allemaal bijnamen van Michael Sorrentino. Sorrentino is de bef…

Deena Nicole Cortese aka DeenaDeena Nicole Cortese is de guidette die als laatst werd toegevoegd aan de cast van Jersey Shore. In dit artikel kan je m…
Céline Dion: wereldberoemde zangeresCéline Dion is een wereldberoemde zangeres, die talloze hits, zowel Engels- als Franstalig, op haar naam heeft staan. Ze…
Bronnen en referenties
 • Wikipedia
 • Mtv
Dezy (106 artikelen)
Laatste update: 06-08-2012
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Artiesten
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.