Paul DelVecchio aka Pauly D

Paul DelVecchio, ook bekend als Pauly D of DJ Pauly D, is een televisiepersoonlijkheid en diskjockey. Hij was één van de castleden van de realityserie Jersey Shore.

Biografie

Paul DelVecchio is op 5 juli 1980 geboren in Johnston, Rhode Island. Hij woonde daar met zijn vader, moeder en halfzus Brianna. Op zijn 16e begon DelVecchio met het mixen van muziek. Sinds zijn 18e is hij een professionele dj. Zijn artiestennaam is Dj Pauly D, maar vaak wordt hij kortweg Pauly D genoemd.

In oktober 2013 werd Paul DelVecchio vader van dochter Amabella Sophia. De moeder is Amanda Markert, een voormalig Hooters-serveerster. DelVecchio en Markert hebben geen relatie gehad. Ze waren eenmalige bedpartners van elkaar. Het tweetal is verwikkeld in een strijd om de voogdij.

Carrière

Muziek

Paul DelVecchio werd in 2010 en 2011 genomineerd voor de beste Amerikaanse dj. In augustus 2011 maakte hij bekend onderdeel te zijn van 50 Cents label G-Unit. In dezelfde maand won DelVecchio de Teen Choice Award voor de beste mannelijke reality-ster. Ook een jaar later won hij deze prijs.

Zijn debuutsingle Night of My Life bracht DelVecchio uit in 2012. Deze single geraakte niet in de hitlijsten. Zijn tweede single Back to Love was iets succesvoller. Zanger Jay Sean is ook te horen in dit lied.

The Pauly D Project

Paul DelVecchio was het eerste castlid van Jersey Shore met een spin-off: The Pauly D Project.. De spin-off focuste zich op de muziekcarrière van DelVecchio. The Pauly D Project werd in 2012 uitgezonden.

Pauly D in Jersey Shore

Pauly D is de oudste van het stel. Toch gedraagt de dj zich eerder als een twintiger dan als een dertiger. Pauly D is obsessief bezig met zijn haar. Elke dag is hij minstens een halfuur bezig met zijn kapsel. Tijdens het uitgaan merkt Pauly D gelukkig dat hij niet voor niets zo veel bezig is met zijn uiterlijk. De vrouwen zijn namelijk dol op deze dj. Eens werd hij zelfs gestalkt door één van deze vrouwen. De dame in kwestie was de joodse Daniëlle. Daniëlle zag in hem de ideale man. Pauly D zag haar echter niet zo zitten. Het is algemeen bekend dat Pauly D en Jwoww een zwak voor elkaar hebben. Niettemin is het enkel bij flirten gebleven tussen de twee. Dit kwam vooral omdat Jwoww destijds een vriend had.

Pauly D is een ware gangmaker. Hij houdt erg van lol maken. Hij is degene die met de term T-shirt Time aan kwam zetten. Als het T-shirt Time is, trekken de mannen een bepaald T-shirt aan. Dit T-shirt verwisselen ze na de zogenaamde T-shirt Time en hierna maken ze zich klaar voor het uitgaan. Pauly D is ook degene die bijna elke ochtend iedereen wakker maakt. Tevens is hij degene die zijn medebewoners waarschuwt dat de taxi's zijn gekomen. Eén van zijn meest bekende uitspraken is dan ook: "Cabs are here!" In het vierde seizoen, dat zich in Italië afspeelt, verandert Pauly D niet. Ook in het Italiaanse Florence is hij de persoon die zijn huisgenoten vertelt dat de taxi's er zijn. Dit doet hij uiteraard in het Italiaans: "Taxi sono qui!". Samen met Vinny en Mike behoort hij tot de MVP. MVP staat vanzelfsprekend voor Mike, Vinny en Pauly. De drie mannen hebben samen de grootste lol.

Pauly D houdt absoluut niet van ruziemaken, in tegenstelling tot veel van zijn huisgenoten. Als er ruzie is, houdt hij zich vaak op de achtergrond. Hieruit blijkt wel hoe zachtaardig deze guido eigenlijk is.

Uitspraken

 • "I was born and raised a guido. It's just a lifestyle, it's being Italian, it's representing, family, friends, tanning, gel, everything."
 • "It's so hard to find a good man these days. That's why I date women."
 • "The biggest chick I’ve ever seen in my intire life is trying to hook up with me."
 • "if she still has coloring books, she’s too young for you, man"
 • "She brought all these random people home…she’s a girl, you don’t do that. That’s a guy thing. Guy’s do that…not girls."
 • "There’s no way I’m going to Jersey without my hair gel, can’t leave without my gel."
 • "Girls love a DJ, so once they see me behind the wheels of steel over there, doing my thing... watch out."
 • "Being called Angelina is like one of the worst things you could ever be called."
 • "This woman is not a grenade. This woman is an atomic bomb about to blow up."
 • "Streets are so small and the alleys are so narrow, Ronnie’s not gonna be able to fit through the allies. He’s gonna have to turn himself sideways."
 • "You gotta stay fresh-to-death I call it - fresh outfit, fresh haircut, fresh tan, just stay fresh."
 • "My hair didn't even move an inch and I was in & out of the water. My hair's windproof, waterproof, soccerproof, motocycleproof. I'm not sure if my hair's bulletproof, I'm not willin' to try that."
© 2011 - 2023 Dezy, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Jersey Shore's DJ Pauly DDe Jersey Shore heeft veel interessante cast leden, maar degene die daar altijd bovenuit springt is DJ Pauly D met zijn…
Jennifer Farley aka JWowwJennifer Farley, beter bekend als Jenni of Jwoww, is een televisiepersoonlijkheid. Zij werd wereldwijd beroemd als castm…
Deena Nicole Cortese aka DeenaDeena Nicole Cortese is de guidette die als laatst werd toegevoegd aan de cast van Jersey Shore. In dit artikel kan je m…

Emeli Sandé, (geen sunday!) Hitsingles: Heaven en Next To MeEmeli Sandé, (geen sunday!) Hitsingles: Heaven en Next To MeEmeli Sandé brak met haar debuutsingle Heaven in 2011 al door. In augustus 2011 bombardeerden dj's van 3FM het nummer un…
Michael Sorrentino aka The SituationThe Situation, The Snitchuation,Sitch, Mikey en Mike zijn allemaal bijnamen van Michael Sorrentino. Sorrentino is de bef…
Bronnen en referenties
 • Wikipedia
 • Mtv
Dezy (106 artikelen)
Laatste update: 11-10-2014
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Artiesten
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.