Nicole Polizzi aka Snooki

Nicole Polizzi is een mediapersoonlijkheid die bekend werd door haar extraverte optreden in de realityserie Jersey Shore. Haar bijnamen zijn Snooki, Snooks, Snickers en Meatball.

Biografie

Nicole Elizabeth Polizzi werd op 23 november 1987 geboren in Santiago, de hoofdstad van Chilli. Toen ze zes maanden oud was, werd ze geadopteerd door Italiaans-Amerikaanse ouders. Haar vader is vrijwillig brandweerman en toezichthouder bij een autobergingsbedrijf. Haar moeder is kantoormanager. Snooki groeide op in Marlboro, New York. Ze kreeg de bijnaam Snooki op de middelbare school. De naam Snooki werd afgeleid van Snookie, een personage uit Save the Last Dance, omdat zij de eerste van haar vrienden was die met een jongen had gezoend. Polizzi kreeg op de middelbare school een eetstoornis waardoor ze op een gegeven moment slechts 36 kilo woog. Na de middelbare school ging ze naar een onderwijsinstelling voor hoger beroepsonderwijs. Hier studeerde ze voor dierenarts-assistente.

Op 7 maart 2012 maakte Nicole Polizzi haar zwangerschap en haar verloving met Jionni LaValle bekend. Op 26 augustus 2012 beviel ze van een zoon die ze Lorenzo noemden. Op 26 september 2014 beviel ze van dochter Giovanna Marie.
Nicole Polizzi en Jionni LaValle zijn op 29 november 2014 getrouwd in New Jersey. Het thema van hun bruiloft was The Great Gatsby, naar de roman van de Amerikaanse schrijver F. Scott Fitzgerald dat verhaalt over een extravagante miljonair.

Snooki in Jersey Shore

Snooki is misschien wel één van de grappigste personen van de serie. Het is altijd lachen geblazen door haar niet al te snuggere acties. Toch kan deze dame ook wel eens serieus zijn. Zo heeft ze redelijk vaak een akkefietje met The Situation. Hoewel Snooki elke avond wel een andere man probeert te versieren, is het alom bekend dat ze een zwak voor Vinny heeft. Snooki had een tijdje een relatie met fitnessleraar Emilio Masella. Tegenwoordig is ze verloofd met Jionni LaValle. .In tegenstelling tot Snooki lijkt Jionni een stille, ietwat verlegen jongen te zijn. Toen Snooks in het vierde seizoen telefoonseks wilde hebben met hem, wilde hij hier absoluut niet op ingaan. Jionni voelde zich waarschijnlijk gegeneerd om over zulke privézaken te praten op televisie.

Snooki houdt van uitbundig dansen op de dansvloer. Uitgaan is één van haar favoriete bezigheden. Desondanks kwam het in de Jersey Shore wel eens voor dat uitgaansavondjes niet zo prettig verliepen voor Snooki. Zo werd ze tijdens een avondje stappen in haar gezicht geslagen door een man.

Snooki staat bekend om haar korte postuur. Ze is ongeveer 1 meter 45 lang. Ook haar liefde voor een gebruinde huid is bekend. Snooki laat vaak merken hoe belangrijk ze zonnebanken en zelfbruiners vindt. Het kwam zelfs voor dat ze boze reacties van verschillende instanties kreeg. ďZe is een verkeerd voorbeeld voor iedereen. Waarom zou je een kankerverwekkende zonnebank in elk huishouden willen plaatsen? Ze is alles behalve een rolmodel, ď verklaarde een woordvoerder van het gemeentebestuur.

Naast een getint huidje is Snooki ook dol op augurken en opvallende pantoffels. Ze is zelfs een eigen lijn begonnen: Snooki Slippers. De slippers en pantoffels die ze ontwerpt, zijn in alle vormen en maten. Uiteraard verkoopt ze ook slippers met augurkenprint.

Snooki & Jwoww

Na Jersey Shore maakte MTV een spin-off over Nicole Polizzi en Jennifer Farley. Sinds juni 2012 is het tweetal te zien in de serie Snooki & Jwoww. In de serie komt duidelijk naar voren dat de dames hun wilde haren hebben verloren. Ze feesten niet langer, maar lijken meer te geven om hun gezinnen. Inmiddels zijn er vier seizoenen van de serie.

Uitspraken

 • "Vinny's like my big brother, I love him.. but usually you don't have sex with your big brother."
 • "I donít think Mike can go a day without taking his shirt off. He looks like a frickiní dirty old man outside with his shirt off.. at an ice cream shop."
 • "My first thought was: I donít wanna clean this up. My second thought was: I just f*cked up dinner. My third thought was: What the f*ck am I gonna eat?"
 • "I donít go tanning anymore because Obama put a 10% tax on tanning. I feel like he did that intentionally for us, like McCain would never put a 10% tax on tanning.. because he is pale and he would probably wanna be tanned."
 • "Pickles is my thing"
 • "I have no idea where Italy is on the map, but I do know what shape it is, and itís like a boot."
 • "I hate guys. Iím turning lesbian. I swear"
 • "Heís Irish and he talks like a cowboy, and I always go for the Italian guys so itís weird for me to like him."
 • "I feel like a cooking turkey"
 • " Iím supposed to be wearing glasses, but Iím not doing that because Iíll look ugly."
 • "Iím not pissed off that they put pickles under my bed as a joke, but Iím pissed off that Mike and Pauly wasted two pickles"
 • "My boobs are so tight I canít breathe, is that normal?"
© 2011 - 2024 Dezy, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Deena Nicole Cortese aka DeenaDeena Nicole Cortese is de guidette die als laatst werd toegevoegd aan de cast van Jersey Shore. In dit artikel kan je m…
Ronaldo Ortiz-Magro aka RonnieAls we aan een guido, anabooltje of aan Sammi denken, denken we ook gelijk aan hem. We hebben het hier uiteraard over Ro…
Samantha Giancola aka SweetheartHaar vrienden thuis gaven Samantha Giancola de bijnaam Sweetheart. Is deze Jersey Shore-ster echt zo lief? De meningen o…

Michael Sorrentino aka The SituationThe Situation, The Snitchuation,Sitch, Mikey en Mike zijn allemaal bijnamen van Michael Sorrentino. Sorrentino is de bef…
Brooke Fraser, Something In The Water, Australische folk popBrooke Fraser, Something In The Water, Australische folk popBrooke Frazer, brak in de zomermaanden van 2011 wereldwijd door met haar zelfgeschreven frisse folk pop nummer Something…
Bronnen en referenties
 • Wikipedia
 • Mtv
Dezy (106 artikelen)
Laatste update: 30-11-2014
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Artiesten
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.