Homoseksuele beroemdheden

Homoseksuele beroemdheden Het liefdesleven van beroemdheden is voor velen van ons een interessant gespreksonderwerp. 'Welke beroemde personen zijn er homoseksueel? is een vraag die men zich in dit soort gesprekken afvraagt. Arthur Japin, Carlo Boszhard en Gerard Joling zijn voorbeelden van BN'ers die homoseksueel zijn. Internationale sterren die homoseksueel zijn, zijn bijvoorbeeld Elton John en Neil Patrick Harris.

Nederlandse beroemdheden die homo zijn

6 procent van de Nederlandse mannen is homoseksueel of biseksueel. Nederland is een tolerant land als het gaat om homoseksualiteit. Al zijn er ook voorbeelden van homo's die minder tolerant werden en worden behandeld.

Hieronder worden een aantal bekende Nederlanders die homoseksueel zijn besproken.

Albert Verlinde

Presentator Albert Verlinde (1961) is altijd erg open over zijn geaardheid. In 2001 trouwde hij met VVD-politicus Onno Hoes. In oktober 2014 werd bekendgemaakt dat het echtpaar zou gaan scheiden. Eerder dat jaar werd Onno Hoes zoenend gefotografeerd met de bijna 30 jaar jongere Ruud Schepers. Later besloten Albert Verlinde en Onno Hoes om toch niet te gaan scheiden.

André van Duin

Komiek André van Duin (1947) groeide op in een periode waarin homoseksualiteit niet volledig werd geaccepteerd. Hij trouwde in 2006 met zijn partner Martin Elferink.

Arthur Japin

Schrijver Arthur Japin (1958) heeft een opmerkelijke relatie. Hij woont namelijk samen met twee mannen. "Veel mensen willen niet geloven dat in zo'n relatie niemand tekort wordt gedaan. Het tegendeel is het geval. Ik ontdekte dat mijn liefde voor Lex niet verminderde toen ik verliefd werd op Ben, integendeel, " aldus Japin.

Barry Paf

Radio-dj Barry Paf (1979) is een voorbeeld van een bekende Nederlander waar weinig mensen de geaardheid van weten. "Mijn luisteraars weten denk ik niet dat ik gay ben. Ik ben meer een deejay die de luisteraar in de spotlight zet. Ik voel totaal geen behoefte mijn homoseksualiteit te exploiteren zoals grappenmachine Gordon," aldus Paf

Boris Dittrich

Jurist Boris Dittrich (1955) is sinds 2006 getrouwd met de joodse kunstenaar Jehoshua Rozenman. Voor hun huwelijk waren Dittich en Rozenman al 25 jaar bevriend.

Carlo Boszhard

Presentator Carlo Boszhard (1969) heeft verscheidene relaties gehad. Hij had bijvoorbeeld ruim 4 jaar lang een relatie met Eloy de Jong.

Eloy de Jong

Zanger Eloy de Jong (1973) had ruim 4 jaar een relatie met de beroemde presentator Carlo Boszhard. In 1999 stond de Jong op de voorpagina's van de Engelse roddelbladen toen zijn relatie met Boyzone-zanger Stephen Gately bekend werd. Eloy de Jong en Stephen Gately gingen in 2002 uit elkaar. In 2009 overleed Stephen Gately ten gevolge van longoedeem. "Nooit zal ik Stephen vergeten”, zegt Eloy stellig. „Hij heeft een belangrijk deel van mijn leven met me doorgebracht. En ik geloof dat dat andersom ook geldt. We zaten allebei in een boyband: hij in Boyzone en ik in Caught in the Act. En we waren in het diepste geheim geliefden. Stephen, ik én onze platenmaatschappij leefden voortdurend in angst dat mensen erachter zouden komen. Ons publiek bestond voornamelijk uit meisjes,” verklaarde Eloy de Jong.

Freek Bartels

Zanger en acteur Freek Bartels (1986) had twee jaar lang een relatie met collega Patrick Martens. In het verleden heeft Freek Bartels een relatie met Vincent De Lusenet gehad.

Gerard Joling

Misschien wel één van de bekendste homo's van Nederland: Gerard Joling (1960). De beroemde zanger staat bekend om zijn vurige liefdesleven. Hij heeft vele relaties achter de rug. Ook ging het gerucht dat Gerard Joling in zijn jongere jaren seks had gehad met Tatjana Simic.

Hans Klok

Illusionist Hans Klok (1969) had 17 jaar een relatie met een fysiotherapeut genaamd Frank. In 2008 ging het stel uit elkaar.

Harm Edens

Presentator Harm Edens (1961) woont samen met zijn vriend Harm in Zutphen. Het stel heeft een dochter die Imme heet.

Jamai Loman

Jamai Loman (1986) verwierf bekendheid door het televisieprogramma Idols. Destijds verklaarde hij een relatie te hebben met Dewi Pechler, zijn medekandidate. In de radioshow van Ruud de WIld kwam Jamai echter uit de kast. Tussen april 2007 en en november 2008 had hij een relatie met Ron Link. Tussen oktober 2009 en april 2012 had hij een relatie met Michael Muller.

Jeroen Kijk in de Vegte

Presentator Jeroen Kijk in de Vegte (1974) is sinds 2009 getrouwd met Philip Hartman. In het tv-programma Uit de kast zei hij het volgende: "Kom uit de kast, geloof me, je wordt een gelukkiger mens."

Joop Braakhekke

Televisiekok Joop Braakhekke (1941-2016) was sinds zijn jonge jaren samen met Wim Nijkamp.
In 2015 werd er alvleesklierkanker geconstateerd bij de televisiekok. In oktober 2016 gingen Joop Braakhekke en Wim Nijkamp een geregistreerd partnerschap aan. De akte tekenden ze op de afdeling oncologie van het VU Medisch Centrum in Amsterdam.

Leco van Zadelhoff

Stylist Leco van Zadelhoff heeft al jarenlang een relatie met Rob Sintenie. Het stel is vader van een dochter met de naam Robbie. De familiebanden van van Zadelhoff en Sintentie zijn echter ingewikkeld. Robbie wordt namelijk opgevoed door Sjamke de Voogd en haar partner Jennet. Hoe zit dit in elkaar? Sjamke de Voogd is de zus van Rob Sintenie. Zij vroeg of van Zadelhoff haar en haar partner wilde helpen met hun kinderwens. Zo gezegd, zo gedaan. Robbie heeft nu 2 vaders en 2 moeders.

Maik de Boer

De relatie van Maik de Boer (1960) liep in 2009 stuk na 8 jaar. "Over het algemeen val ik op lelijke mannen," aldus de beroemde stylist.

Marc-Marie Huijbregts

Cabaretier Marc-Marie Huijbregts (1964) trouwde in 2004 met de Algerijnse Karim Talbi. Huijbregts heeft gek genoeg zijn schoonouders nog nooit ontmoet. Zij denken dat Talbi getrouwd is met een vrouw. "Mijn schoonouders zijn zo oud dat ze geen tijd zullen hebben om aan mij of aan de situatie te wennen. Mijn grootste verdriet zou zijn als Karim eerder komt te overlijden dan ik. Ik zal dan afscheid moeten nemen van zijn kist als ik die op het vliegtuig zet omdat ik niet naar Algerije kan, " verklaarde Marc-Marie Huijbregts.

Mike Starink

Presentator Mike Starink (1970) had in zijn puberteit nog niet helemaal door dat hij op jongens viel. In deze periode had Starink verschillende vriendinnetjes. Op zijn 18e kwam hij achter zijn geaardheid. "Het is heel raar gegaan. Ik ging op een avond stappen en toen, met de nodige drank op, heb ik voor het eerst met een jongen gezoend", aldus de presentator.
Tegenwoordig heeft Mike Starink een relatie met Jeroen Bos.

Onno Hoes

Onno Hoes (1961) staat bekend als de burgemeester van Maastricht en de broer van Isa Hoes. Hij trouwde in 2001 met presentator Albert Verlinde. Daarvoor hadden ze al tien jaar een relatie met elkaar. In oktober 2014 werd bekendgemaakt dat het echtpaar gaat scheiden. De reden zou de ontrouw van Onno Hoes zijn geweest. Hoes zou vreemdgegaan zijn met de bijna 30 jaar jongere Ruud Schepers. Later besloten Albert Verlinde en Onno Hoes om toch niet te gaan scheiden.

Patrick Martens

Acteur Patrick Martens (1978) heeft tussen 2011 en 2013 een relatie met zijn collega Freek Bartels gehad.

Paul Groot

Acteur Paul Groot (1967) werd in 2006 door het homoblad Expreszo uitgeroepen tot leukste, meest frisse, fijnste en niet-stereotyperende homo van Nederland en Vlaanderen.

Paul de Leeuw

Komiek Paul de Leeuw (1962) trouwde in 2000 met Stephan Nugter. Het echtpaar heeft twee zonen geadopteerd: Kas en Toby.

Peter van der Vorst

Presentator Peter van der Vorst (1971) heeft een relatie met Sander Schreurs. Het stel heeft een zoon die Levi heet. Levi is uit Amerika geadopteerd.

Ron Link

Zanger Ron Link (1979) had anderhalf jaar lang een relatie met Jamai Loman. In 2008 ging het stel uit elkaar.

Sipke Jan Bousema

Van presentator Sipke Jan Bousema (1976) is het algemeen bekend dat hij homoseksueel is. Toch is er verrassend genoeg weinig bekend over zijn liefdesleven.

Winfried Baijens

Winfried Baijens (1977) verwierf vooral bekendheid als presentator bij het Jeugdjournaal. Baijens had 9 jaar lang een relatie met zanger Wouter Hamel. In 2010 ging het stel uit elkaar.

Wouter Hamel

Jazz-zanger Wouter Hamel (1977) had 9 jaar lang een relatie met Winfried Baijens. Het beroemde stel verbrak de relatie in 2010. "Het overkwam me dat ik ergens optrad en in de brochures stond 'openly gay singer Wouter Hamel'. Ik dacht 'zo zijn we toch niet getrouwd', ik ben toch in de eerste plaats liedjesschrijver en dan pas heel veel later, als je me leert kennen, vertel ik wel dat ik homo ben. Sinds mijn relatie over is, ben ik daar helemaal omgekeerd in. Ik ga geen activist worden, ik ben vooral zanger, maar ik vind het heel erg belangrijk dat ieder kind van 14, 15 jaar op school kan zeggen dat ie homo is. Zeker in dit land," verklaarde Hamel.

Buitenlandse sterren die homo zijn

Niet alleen zijn er bekende Nederlanders die homoseksueel zijn. Uiteraard zijn er ook wereldberoemde personen die homoseksueel zijn. Een aantal van hen zullen hieronder kort worden besproken.

Adam Lambert

De Amerikaanse zanger Adam Lambert (1982) zet zich actief in voor de sociale acceptatie van homoseksuelen. Lambert had tussen 2010 en 2013 een relatie met Sauli Koskinen, een Finse mediapersoonlijkheid.

Anderson Cooper

CNN-presentator Anderson Cooper (1967) uitte zijn geaardheid officieel in 2012. “Het feit is dat ik homoseksueel ben, en altijd al ben geweest, en altijd zal blijven. Ik kan niet gelukkiger, comfortabeler en trotser zijn dan op dit moment,” aldus Cooper.

Andrew Rannells

De Amerikaanse acteur Andrew Rannells (1978) speelde een homoseksuele jongen in de tv-serie Girls. Ook in het echt is hij homoseksueel. Rannells kwam hier op de middelbare school achter. Hij kwam uit de kast voor zijn familie en theatervrienden. Gezien Andrew Rannells op een katholieke jongensschool zat, besloot hij zijn klasgenoten niet te vertellen over zijn geaardheid.

Boy George

De Engelse zanger Boy George (1961) werd geboren als George Alan O'Dowd. Hij heeft verschillende relaties achter de rug.

Brandon Flynn

De Amerikaanse acteur Brandon Flynn (1993) verwierf bekendheid als Justin Foley in de tv-serie 13 Reasons Why. In 2017 maakte hij via Instagram bekend dat hij homoseksueel is. Brandon Flynn heeft een relatie met de Britse zanger Sam Smith.

Chris Colfer

De Amerikaanse acteur en zanger Chris Colfer (1990) is voornamelijk bekend door zijn rol als Kurt Hummel in de tv-serie Glee. Hij is openlijk gay. Colfer vertelde dat zijn ouders hem accepteerden, maar dat hij vroeger wel werd gepest op school.

Darren Hayes

De Australische zanger Darren Hayes (1972) heeft bekendheid verworven als zanger van de popgroep Savage Garden. In 1994 trouwde hij met zijn jeugdliefde: een vrouw met de naam Colby Taylor. Zes jaar later scheidden ze. In 2006 trouwde Darren Hayes voor de twee keer. Dit keer trouwde hij met een man: Richard Cullen.

Elton John

De Engelse zanger Elton John is ongetwijfeld één van de beroemdste homoseksuelen. In de jaren '60 verloofde hij zich met Linda Woodrow. In 1984 trouwde hij met Renate Blauel. Het gerucht ging dat dit slechts een schijnhuwelijk was om zijn homoseksualiteit te verbergen. Na deze roddel verklaarde Elton John dat hij biseksueel was. Nadat hij scheidde van Renate Blauel vertelde hij dat hij eigenlijk gewoon homo was.

Tegenwoordig is Elton John getrouwd met David Funnish. In 2009 kreeg het echtpaar een zoon, Zachary Jackson Levon, via een surrogaatmoeder.In 2013 kreeg het stel een tweede zoon, Elijah Joseph Daniel, via dezelfde surrogaatmoeder.

George Michael

George Michael (1963 - 2016) was een beroemde zanger. Aan het begin van zijn carrière was Michael onduidelijk over zijn geaardheid. Het gerucht ging dat de zanger een relatie zou hebben met actrice Brooke Shields. Tijdens deze periode had hij echter een relatie met Anselmo Feleppa, een Braziliaanse stylist. In 1993 overleed Feleppa door een hersenbloeding.

In 1998 werd George Michael gearresteerd, omdat hij seksuele handelingen had verricht op openbaar toilet. Na dit incident werd de beroemde zanger opener over zijn seksuele voorkeur en zijn relatie met Kenny Goss. Tussen 1996 en 2011 had hij namelijk een relatie met Goss.

In 2006 werd Michael opnieuw gearresteerd vanwege openbare seks.

Graham Norton

De Ierse komiek Graham Norton (1963) is openlijk homo. Toch maakte hij bekend dat hij niet zou willen trouwen met een man.

Guillermo Diaz

Acteur Guillermo Diaz (1975) heeft in verschillende films en televisieseries gespeeld. "I went to school in the Bronx. I learned to constantly try to cover up the fact that I was gay. That facade of being somebody I'm really not just to protect myself definitely helped with acting," vertelde hij het tijdschrift Out in 2011.

Jim Parsons

Jim Parsons (1973) is vooral bekend als Sheldon Cooper in de Big Bang Theory. Al meer dan tien jaar heeft de beroemde acteur een relatie met artdirector Todd Spiewak.

Joe McElderry

Joe McElderry (1991) is een Engelse zanger en acteur. In 2010 maakte hij op zijn website bekend dat hij homoseksueel is. Joe McElderry is uitgeroepen tot rolmodel door Charity, een liefdadigheidsinstelling voor lesbiennes, homoseksuelen en biseksuelen.

Kieron Richardson

De Engelse acteur Kieron Richardson (1988) kwam in september 2010 uit de kast in een televisieprogramma. Hij vertelde dat hij zijn geaardheid helemaal had geaccepteerd toen hij 20 was.

Kristian Nairn

Kristian Nairn (1975) speelt Hodor in de populaire serie Game of Thrones. De acteur kwam in maart 2014 publiekelijk uit de kast.
''Ik heb mijn geaardheid nooit verborgen en ik bleef maar wachten tot iemand het zou vragen in een interview. Het is nu eenmaal niets wat je zomaar tussen de vragen door kan verkondigen. Ik heb zelfs geprobeerd om interviews in die richting te sturen, maar zonder succes!'', vertelde hij.

Lance Bass

De Amerikaanse zanger Lance Bass (1979) werd vooral bekend als lid van de boyband 'N Sync. Voordat Bass uit de kast kwam, waren er verscheidene roddels over hem. Zo zou hij zijn gezien in gaybars. In 2006 vertelde hij het tijdschrift People dat hij homo is.

Marc Jacobs

De Amerikaanse modeontwerper Marc Jacobs (1963) verloofde in 2009 met Lorenzo Martone. Een jaar later ging het stel uit elkaar.

Mark Feehily

De Ierse zanger Mark Feehily (1980) maakte deel uit van de popgroep Westlife. Lange tijd werd er gespeculeerd over zijn geaardheid. Als enige homoseksuele lid van Westlife probeerde hij zijn homoseksualiteit te verbergen door met vrouwen uit te gaan. In 2005 kwam Feehily uit de kast.

Matthew Bomer

Matthew Bomer (1977), ook wel bekend als Matt Bomer, is een Amerikaanse film-, toneel- en televisieacteur. Hij was te zien in de televisieseries Chuck, Traveler en White Collar. Matt Bomer is sinds 2011 getrouwd met publicist Simon Halls. Het echtpaar heeft drie zoons.

Maulik Pancholy

De Amerikaans-Indiase acteur Maulik Pancholy (1974) is bekend van series als 30 Rock en Weeds. In november 2013 kwam hij uit de kast en vertelde dat hij al negen jaar een vriend heeft. Voorheen weigerde hij over zijn seksuele geaardheid te praten.

Michael J. Willet

De Amerikaanse acteur Michael J. Willet (1989) speelde een homoseksuele jongen in de tv-serie Faking It. Ook in het echt is Willet homoseksueel.

Neil Patrick Harris

Neil Patrick Harris (1973) werd vooral geliefd door zijn rol in de tv-serie How I Met Your Mother.
In september 2014 trouwde hij met zijn collega David Burtka. De bruiloft vond plaats in Italië. Het echtpaar heeft twee kinderen via een draagmoeder: Gideon Scott en Harper Grace. De tweeling werd in 2010 geboren.

Perez Hilton (Mario Armando Lavandeira, Jr.)

Blogger Mario Armanda Lavandeira, Jr.(1978) staat beter bekend als Perez Hilton. Hij is altijd erg open over zijn geaardheid. Perez Hilton wil beroemdheden die niet uit de kast durven te komen, helpen.
Mario Armando Lavandeira III, de zoon van Perez Hilton, werd op 16 februari 2013 geboren via een surrogaatmoeder.

Ricky Martin

Ricky Martin (1971) is een beroemde Puerto Ricaanse zanger. Hij had 14 jaar lang een knipperlichtrelatie met Rebecca de Alba, een Mexicaans model. In 2008 werd hij via een surrogaatmoeder vader van twee zonen. Twee jaar later maakte hij via zijn website bekend homoseksueel te zijn. "I am proud to say that I am a fortunate homosexual man. I am very blessed to be who I am, " aldus Ricky Martin.

In januari 2018 trouwde Ricky Martin met kunstenaar Jwan Yosef. Jwan Yosef is geboren in Syrië en opgegroeid in Zweden. Hij is half Koerdisch en half Armeens.

Rupert Everett

De Engelse zanger Rupert Everett (1959) is openlijk homoseksueel. Hij speelde in het verleden vaak rollen van homoseksuele personages. Ondanks zijn geaardheid had Everett ook relaties met vrouwen. Hij had bijvoorbeeld 6 jaar met de inmiddels overleden Paula Yates.

Sam Smith

De Engelse zanger Sam Smith (1992) maakte in 2014 bekend dat hij homoseksueel is. Sinds september 2017 heeft hij een relatie met de Amerikaanse acteur Brandon Flynn.

Sean Hayes

De Amerikaanse acteur Sean Hayes (1970) speelde o.a. in de sitcom Will & Grace. Jarenlang wilde hij niet over zijn geaardheid praten. In 2010 kwam hij uit de kast.

Tommy Dorfman

De Amerikaanse acteur Tommy Dorfman (1992) is voornamelijk bekend als Ryan Shaver in de tv-serie 13 Reasons Why. In 2016 trouwde hij met Peter Zurkuhlen.

T.R. Knight

Theodore Raymond Knight, beter bekend als T. R. Knight (1973), is een bekende acteur. In 2009 verbrak hij zijn relatie met Mark Cornselson. Knight en Cornelson waren 2 jaar samen geweest.

Vincent Rodriguez III

Vincent Rodriguez III (1982) is een Filipijns-Amerikaanse acteur. Hij verwierf bekendheid met zijn rol als Josh Chan in de tv-serie Crazy Ex-Girlfriend.
In 2015 trouwde Vincent Rodriguez III met Gregory Wright.

Will Young

Zanger Will Young (1979) won de allereerste versie van Idols. In 2002 kwam hij officieel uit de kast.

Zachary Quinto

Zachary Quinto (1977) speelde in series als 24 en Heroes. Hij heeft een onder meer een relatie gehad met acteur Jonathan Groff.

Lees verder

© 2012 - 2024 Dezy, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Lichamelijke manifestatie van het homo-gen?Lichamelijke manifestatie van het homo-gen?Hoe het precies zit met homoseksualiteit en onze genen weten onderzoekers niet, toch blijkt uit meerdere onderzoeken ste…
Mogen homoseksuele stellen kinderen adopteren?Er is veel discussie gaande over het adopteren van kinderen door homoseksuele stellen. Als een kind geadopteerd wordt do…
In het profvoetbal moeten statistisch gezien homo's spelenIn het profvoetbal moeten statistisch gezien homo's spelenEr zouden tussen het grote aantal mannen dat voetbalt homoseksuelen spelen, ook in het Nederlandse profvoetbal, anders z…
Homoseksualiteit: genetisch bepaald of aangeleerd gedrag?Wanneer iemand zich tot hetzelfde geslacht voelt aangetrokken noemt men dat homoseksualiteit. Wereldwijd is ongeveer 1 o…

R.E.M. – Losing My ReligionR.E.M. – Losing My ReligionDe Amerikaanse rock-band R.E.M. is vooral bekend van de megahit Losing My Religion gezongen door Michael Stipe. De band…
Hoe zit het met muziekrechten?Hoe zit het met muziekrechten?Een cd is een productie van een artiest of band waarop hij, zij of hun, hun gemaakte nummers aan het grote publiek laten…
Bronnen en referenties
  • Wikipedia
  • Nu.nl
  • Spitsnieuws.nl
  • Holebi.info
Dezy (106 artikelen)
Laatste update: 25-05-2018
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Artiesten
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.