Lesbische beroemdheden

Lesbische beroemdheden Velen van ons willen weten hoe het liefdesleven van beroemde personen eruitziet. 'Welke beroemde personen zijn lesbisch?' is een vraag die soms oprijst. Barbara Barend en Carry Slee zijn voorbeelden van BN'ers die lesbisch zijn. Ellen DeGeneres, Ellen Page en Jodie Foster zijn een paar internationale sterren die lesbisch zijn.

Nederlandse sterren die lesbisch zijn

Er is weinig onderzoek uitgevoerd naar het aantal lesbische vrouwen in Nederland. Toch wordt er geschat dat ongeveer 3% van de Nederlandse vrouwen lesbisch is.

Uiteraard zijn er ook bekende lesbiennes. Hieronder worden een aantal beroemde Nederlandse lesbiennes besproken.

Anne Lize van der Stoel

Frappant is dat de lesbische politica Anne Lize van der Stoel (1954) de dochter van een gereformeerde dominee is. Van der Stoel zet zich actief in voor homo-emancipatie. Er is echter niet veel bekend over haar liefdesleven.

Barbara Barend

Presentatrice Barbara Barend (1974) is één van de beroemdste lesbiennes van Nederland. Ze is sinds 2010 getrouwd met Alette Bastiaansen. In 2011 beviel Barend van hun eerste kind: zoon Sep.

Carole Thate

Carole Thate (1971) is een voormalig hockeyster. Ze is sinds 2005 getrouwd met Alyson Annan, een voormalig Australisch hockeyster.

Carry Slee

Schrijfster Carry Slee (1949) woont al jarenlang samen met haar partner Elles van den Berg. Slee en van den Berg hebben 2 dochters: Nadja en Masja. "Toen Nadja, onze oudste, uit mijn buik geboren werd, praatte de buitenwereld steeds over het kind van Carry. Dat was pijnlijk en kwetsend voor Elles. Zij vermoedde dat als ik nog een kind zou baren, zij voor de rest van haar leven een bijrol zou spelen, terwijl zij net zoveel liefde en inzet voor hen zou moeten opbrengen. We hebben toen besloten dat zij ons tweede kind ter wereld zou brengen. Ik vond het ook veiliger voor onze relatie, " aldus Carry Slee.

Claudia de Breij

Cabaretière Claudia de Breij (1975) was tussen 2005 en 2011 getrouwd met radiopresentatrice Conny Kraaijeveld. In 2008 kregen de Breij en Kraaijeveld een zoon die ze Bing noemden.

Frédérique Spigt

Van zangeres Frédérique Spigt (1957) is het algemeen bekend dat zij lesbisch is. Een leuk feitje is dat ze in de film Bente wil een vader de rol van een lesbische moeder vertolkte.

Gerda Verburg

Gerda Verburg (1957) is een voormalig politica. Zij was de eerste openlijk lesbische minister in de Nederlandse regering.

Inge Diepman

Presentatrice Inge Diepman (1963) is getrouwd met Sylia de Graaf. Het koppel heeft samen een boek geschreven met de titel Diep. Dit boek is gebaseerd op hun eigen leven. Ze beschrijven namelijk de dood van hun zoontje in de vorm van een roman.

Mirella van Markus

Presentatrice Mirella van Markus (1977) kwam tijdens haar studententijd achter haar geaardheid. Ze is verloofd met Claudia Vermeulen.

Nelly Frijda

Actrice Nelly Frijda (1936) is vooral bekend als Ma Flodder uit de Flodderfilms. Ze was vroeger getrouwd met een man. Samen kregen ze 3 kinderen. Nadat ze scheidden, woonde Nelly Frijda 10 jaar samen met de inmiddels overleden Annemarie Grewel.

Sara Kroos

Cabaretière Sara Kroos (1981) is altijd erg open over haar seksuele voorkeur. Met haar ex-vriendin heeft Kroos een dochter die Julia heet.

Suzanne Klemann

Zangeres Suzanne Klemann (1963) werd vooral bekend als lid van de popgroep Loïs Lane. Ze is getrouwd met Minka Mooren. Samen hebben ze een dochter die Uma Lee heet.


Buitenlandse sterren die lesbisch zijn

Natuurlijk zijn er niet alleen in Nederland bekende personen die lesbisch zijn. Hieronder worden een aantal wereldberoemde lesbiennes kort besproken.

Clementine Ford

De Amerikaanse actrice Clementine Ford (1979) kwam in 2009 uit de kast. Tussen 2000 en 2004 was ze opvallend genoeg nog getrouwd met een man.

Ellen DeGeneres

Stand-up comédienne Ellen DeGeneres (1958) is ongetwijfeld één van de bekendste lesbies ter de wereld. Ze heeft relaties gehad met actrice Anne Heche en met fotograaf Alexandra Hedison. In 2008 trouwde Ellen DeGeneres met actrice Portia de Rossi.

Ellen Page

Actrice Ellen Page (1987), die o.a. de hoofdrol in de film Juno speelde, kwam op Valentijnsdag uit de kast. Op 14 februari 2014 vertelde ze tijdens een conferentie dat ze lesbisch is.
"Ik ben hier vandaag omdat ik lesbisch ben en omdat ik misschien een verschil kan maken. Hoe dan ook, voor mezelf voel ik een verplichting en een sociale verantwoordelijkheid om dat verschil te proberen te maken, " aldus de beroemde actrice.
Volgens de roddelpers zou Drew Barrymore, een goede vriendin van Ellen Page, haar hebben aangemoedigd om haar seksuele voorkeur bekend te maken.

Emily Rios

Emily Rios (1990) is een Amerikaans model en actrice. Ze speelde o.a. in de televisieseries The Bridge en Breaking Bad. Rios werd opgevoed als Jehova's getuigen. In 2014 kwam ze tijdens een interview uit de kast.

Jackie Warner

Fitnesstrainer Jackie Warner (1968) verwierf bekendheid door de realityserie Work Out. Ze is openlijk lesbienne.

Jodie Foster

De Amerikaanse actrice Jodie Foster (1962) hecht veel waarde aan haar privéleven. Toch kwam ze in 2007 uit de kast. Foster heeft twee zoons. De identiteit van de vader(s) of de methode waarop zij zijn verwerkt heeft Jodie Foster nooit bekendgemaakt.

k.d. Lang

De Canadese zangeres k.d. Lang (1961) kwam als Kathryn Dawn Lang ter wereld. Lang is openlijk lesbienne.

Melissa Etheridge

De Amerikaanse rockzangeres Melissa Etheridge (1961) trouwde in 2003 met actrice Tammy Lynn Michaels. Via een spermadonor kreeg het echtpaar in 2006 een tweeling. In 2010 gingen Etheridge en Michaels uit elkaar.

Portia de Rossi

De Australische actrice Portia de Rossi (1973) trouwde in 2008 met comédienne Ellen DeGeneres. Voor dit huwelijk had de Rossi 4 jaar lang een relatie met zangeres Francesca Gregorini.

Raven-Symoné

Raven-Symoné Christina Pearman (1985) is een Amerikaanse actrice en zangeres. De eerste rol die ze vertolkte was die van de kleine Olivia Kendall in de populaire televisieserie The Cosby Show. In 2013 maakte ze haar seksuele geaardheid publiekelijk bekend. Ze meldde volgende op Twitter: "I was excited to hear today that more states legalized gay marriage. I, however am not currently getting married, but it is great to know I can now, should I wish to"
Raven-Symoné heeft volgens verscheidene roddelbladen een relatie met model AzMarie Livingston.

Rosie O'Donnell

Comédienne Rosie O'Donnell (1962) zet zich actief in voor de rechten van homoseksuelen, lesbiennes en biseksuelen. In 2002 speelde ze de rol van een lesbische moeder in de populaire sitcom Will & Grace. Een maand later kwam ze uit de kast. Tussen 2004 en 2009 was Rosie O'Donnell getrouwd met Kelli Carpenter.

Sara Gilbert

Sara Gilbert (1975) is een Amerikaans actrice. Ze verwierf vooral bekendheid als Darlene Conner in de sitcom Roseanne. Als tiener had Sara Gilbert een relatie met Johnny Galecki, die net als zij in Roseanne speelde. Tijdens deze relatie kwam ze erachter dat ze lesbisch is. Gilbert en Galecki zijn na deze relatie vrienden gebleven.

Tussen 2001 en 2011 had Sara Gilbert een relatie met schrijfster en televisieproducent Allison Adler. Zij hebben samen twee kinderen: zoon Levi Hank (2004) en dochter Sawyer (2007). Sara Gilbert is de biologische moeder van Sawyer. Allison Adler is de biologische moeder van Levi.

Na de beëindiging van deze relatie begon Sara Gilbert een relatie met songwriter Linda Perry. Gilbert en Perry trouwden op 30 maart 2014. In september 2014 maakte Gilbert bekend dat ze zwanger is.

Samantha Fox

Samantha Fox (1966) is model, actrice en zangeres. In 2003 vermeldde Fox in haar autobiografie dat ze lesbisch is.


Lees verder

© 2012 - 2024 Dezy, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hoe weet je of je lesbisch bent? Ben ik lesbisch of niet?Wanneer je je als vrouw aangetrokken voelt tot andere meisjes of vrouwen, kan het zijn dat je lesbisch bent. Maar missch…
TV-serie Faking itrecensieTV-serie Faking itKarma en Amy zijn niet populair maar willen dat wel zijn. Als ze 'uit de kast' komen als lesbiënnes, kent iedereen hen o…
Jongeren en hun seksuele geaardheidJongeren en hun seksuele geaardheidDe seksuele geaardheid (of seksuele gerichtheid) is de aard van een persoon met betrekking tot liefde, verliefdheid en s…
Kind erkennen: ook voor lesbische stellenKind erkennen: ook voor lesbische stellenVoor veel mensen is het belangrijk dat hun kind erkend wordt door beide ouders. Tot 1 april 2014 kon dat niet bij een le…

R.E.M.  Losing My ReligionR.E.M. Losing My ReligionDe Amerikaanse rock-band R.E.M. is vooral bekend van de megahit Losing My Religion gezongen door Michael Stipe. De band…
Hoe zit het met muziekrechten?Hoe zit het met muziekrechten?Een cd is een productie van een artiest of band waarop hij, zij of hun, hun gemaakte nummers aan het grote publiek laten…
Bronnen en referenties
  • Wikipedia
  • Opzij.nl
  • Telegraaf.nl
Dezy (106 artikelen)
Laatste update: 14-09-2014
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Artiesten
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.