recensie

TV-serie Faking it

TV-serie Faking it Karma en Amy zijn niet populair maar willen dat wel zijn. Als ze 'uit de kast' komen als lesbiënnes, kent iedereen hen opeens. Ze besluiten te blijven doen alsof ze lesbisch zijn. Dit is de basis voor een nieuwe serie waarvan de eerste aflevering werd uitgezonden in april 2014.

Het verhaal

Hester High School houdt van buitenbeentjes. Karma en Amy willen daarom graag een buitenbeentje zijn omdat dat hen populair maakt, maar ze zijn het niet; ze hebben niets ongewoons. Als schoolgenoten hen ervan verdenken een lesbisch stel te zijn, neemt hun populariteit een vlucht. Ze besluiten het spelletje mee te spelen, ook als Karma een oogje blijkt te hebben op klasgenoot Liam. Amy komt er intussen achter dat ze Karma toch echt leuker vindt dan ze denkt.

De TV-show wordt uitgezonden op MTV en elke aflevering duurt zo'n twintig minuten.

Belangrijkste karakters

Karma Ashkroft

Karma, gespeeld door Katie Stevens, doet er alles aan om populair te worden. De stap naar een zogenaamde lesbische relatie is in haar ogen dan ook niet zo groot, zelfs als dat betekent dat ze haar crush Liam Booker daardoor in het geheim moet ontmoeten.

Amy Raudengeld

Deze blondine wordt gespeeld door Rita Volk, geboren in 1990 en dus 24 jaar als zij in 2014 begint te acteren voor de serie. Amy is een zestienjarige scholiere die één beste vriendin heeft: Karma. Zij is degene die twijfelt of zij en Karma wel moeten doen alsof ze een stel zijn, maar denkt uiteindelijk dat ze juist helemaal niets speelt en echt verliefd is op Karma. Amy heeft een stiefzus, Lauren Cooper, die op haar vorige school erg populair was maar op Hester High School niet erg meetelt.

Shane Harvey

Michael Willet speelt Shane Harvey, een jongen die openlijk homoseksueel is en ervoor zorgt dat Karma en Amy 'uit de kast' komen. Hij is erg populair op Hester High School.

Liam Booker

Gregg Sulkin speelt Liam Booker, de beste vriend van Shane Harvey. Hij begint een stiekeme relatie met Karma.

In tegenstelling tot de meeste Amerikaanse series, die dit weglaten in de scripts, wordt in Faking it wel gevloekt en gescholden.

Seizoenen

Seizoen 1

Het eerste seizoen bestaat uit acht afleveringen. Dit is minder dan een gemiddelde serie, die zo'n twaalf afleveringen kent. Het is onbekend of het aantal afleveringen zal stijgen in toekomstige seizoenen.

De eerste aflevering van seizoen 1 wordt uitgezonden op 22 april 2014. Tussen de afleveringen zit gemiddeld één week. De laatste aflevering van het seizoen, genaamd Burnt Toast, wordt op 10 juni 2014 uitgezonden. In september 2014 start de Nederlandse MTV met het uitzenden van de afleveringen; de eerste op 7 september.

Seizoen 2

In juni 2014 werd bekend dat er een tweede seizoen zou volgen, en wel eind september 2014. Het tweede seizoen telde uiteindelijk 20 afleveringen en werd uitgezonden in twee reeksen van 10 afleveringen. De laatste aflevering van dit seizoen werd uitgezonden op 2 november 2015.

Seizoen 3

Na het derde seizoen in 2016 stopte de serie. Dit werd bekend op 13 mei 2016.

Het derde seizoen telde uiteindelijk 10 afleveringen. De finale-aflevering brengt alle verhaallijnen weer samen. Op 17 mei 2016 werd de laatste aflevering uitgezonden.

Prijzen en nominaties

De serie heeft diverse prijzen in de wacht gesleept.

Gewonnen

  • 2014: Breakout show voor seizoen 1
  • 2014: favoriete tv-comedy, favoriete actrice (Rita Volk), favoriete lesbisch/biseksueel karakter (Rita Volk), favoriete twitteraar (Yvette Monreal)
  • 2016: favoriete LGBT-koppel (Karmy - Amy en Karma, hoofdpersonages)

Genomineerd

  • 2014: favoriet fictief lesbisch stel (Amy en Reagan)
  • 2015: favoriete tv-comedy op de kabel, beste comedyserie, beste zomershow op tv, beste mannelijke acteur zomerserie, favoriete tv-comedy
  • 2016: beste comedyserie, beste actrice in homoseksuele rol (Rita Volk)

Vlotte serie met modern thema

Lesbisch zijn is tegenwoordig meer geaccepteerd, maar blijft voor sommigen een taboe-onderwerp. De insteek met een middelbare school waar mensen blij voor je zijn als je uit de kast komt vind ik origineel en fris. Ook komen er andere onderwerpen naar voren, zoals genderidentiteit. Daarbij zijn bij de casting relatief onbekende acteurs uitgekozen en dit geeft hen kansen om zichzelf aan het grote publiek te laten zien. Het acteerwerk vind ik overtuigend en de personages komen echt over. Dit is dan ook een serie die ik met plezier volgde. Ik vind het jammer dat het na drie seizoenen is gestopt.
© 2014 - 2024 Maresa, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hoe weet je of je lesbisch bent? Ben ik lesbisch of niet?Wanneer je je als vrouw aangetrokken voelt tot andere meisjes of vrouwen, kan het zijn dat je lesbisch bent. Maar missch…
Televisieserie Go Diego GoGo Diego Go is een tekenfilmserie die gaat over Diego een jongen van 8 jaar. Met zijn beste vriend Baby Jaguar beleeft h…
Netflix-serie Master of NoneNetflix-serie Master of NoneMaster of None is een Amerikaanse serie van Netflix. De serie is gemaakt door komiek Aziz Ansari, bekend van de serie Pa…
Personages Friends, immens populaire sitcomFriends: 10 jaar lang een van de meest populaire televisieseries wereldwijd. Op 22 september 1994 werd de eerste aflever…

Dramaserie Nieuwe BurenNieuwe Buren, een Nederlandse dramaserie geschreven aan de hand van het boek "Nieuwe Buren" van Saskia Noort, welke in 2…
Tourette On Tour: effect van muziek (maken) op de hersenenTourette On Tour: effect van muziek (maken) op de hersenenOp 1 september 2014 was de eerste aflevering van het televisieprogramma Tourette On Tour. Het programma werd gepresentee…
Bronnen en referenties
  • http://en.wikipedia.org/wiki/Faking_It_(2014_TV_series)#Season_1_.282014.29
  • http://www.imdb.com/title/tt3127020/
Maresa (130 artikelen)
Laatste update: 30-05-2016
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Artikelen met het label 'Recensies' bevatten naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in de vorm van een beoordeling.