Personages Friends, immens populaire sitcom

Friends: 10 jaar lang een van de meest populaire televisieseries wereldwijd. Op 22 september 1994 werd de eerste aflevering van deze serie uitgezonden. De sitcom vertelt het verhaal van 6 vrienden, Rachel, Ross, Monica, Chandler, Joey en Phoebe uit New York. Door de jaren heen komen de vrienden in de meest bijzondere situaties terecht, trouwen sommigen met elkaar en nog veel meer. Tot grote teleurstelling van de vele miljoenen fans werd op 6 mei 2004 The Last One uitgezonden.

De personages

Rachel Green

Rachel Green wordt in de serie Friends gespeeld door Jennifer Aniston. Zij wordt in de eerste aflevering, The One Where It All Began geïntroduceerd in de vriendengroep als oude schoolvriendin van Monica en jeugdliefde van Ross. Rachel is in de serie een losbandig persoon die eigenlijk tijdens de hele serie een zwak heeft voor Monica’s broer Ross en dit leidt dan ook tot verschillende relaties tussen te twee. Toen de personages voor Friends werden gecast, zou Jennifer eerst de rol van Monica krijgen en Courteney zou de rol van Rachel nemen, zij hebben zelf besloten dat het beter was om dit om te draaien.

Ross Geller

Ross, gespeeld door David Schwimmer, is een paleontoloog die in het 6e seizoen van carrière wisselt en dan collegeprofessor wordt. Als de serie begint, heeft Ross net te horen gekregen dat zijn vrouw lesbisch is en de twee gaan scheiden, de komst van Rachel komt dus precies op het goede moment zou je denken. Wat Ross heel erg kenmerkt, zijn zijn saaie praatjes over paleontologie en zijn verliefdheid voor Rachel die al sinds zijn jeugd aanwezig is en zoals ik al eerder heb genoemd, leidt die verliefdheid tot (meerdere) relaties met Rachel.

Monica Geller

Courteney Cox speelt de rol van Monica Geller. Monica is het jongere zusje van Ross, in haar jeugd was ze een hele dikke meid en hier wordt ze door haar vrienden en haar broer nog vaak mee gepest. Monica is de netste van het stel en dit laat ze in alles merken, alles moet schoon en opgeruimd zijn en als iemand zich niet aan haar regels houdt dan krijgt diegene een flinke uitbrander van haar. Gedurende de eerste 5 seizoenen van de serie houdt Monica er een heleboel vriendjes op na, maar aan het eind van het 5e seizoen krijgt ze een relatie met Chandler en de twee zullen uiteindelijk trouwen.

Chandler Bing

De rol van Chandler wordt gespeeld door Matthew Perry, zoon van acteur John Bennet Perry. Chandler is een nogal klunzig personage. Hij heeft een kantoorbaan waar hij niet tevreden mee is en heeft niet veel geluk met de vrouwen, wel krijgt hij een aantal keren een relatie met Janice, een schreeuwende vrouw waar iedereen een hekel aan heeft. Gelukkig voor hem krijgt hij aan het eind van seizoen 5 een relatie met Monica.

Joey Tribbiani

Joey Tribbiani, gespeeld door Matt leBlanc, is de echte macho van de groep vrienden. De ene na de andere vrouw komt over de vloer en op een gegeven moment wordt hij zelfs verliefd op Rachel. Joey heeft geen vaste baan zoals de rest, maar hij heeft de droom om ooit een bekende acteur te worden, hij doet auditie na auditie maar een rol in ‘Days of our lifes’ lijkt zijn grootste rol te blijven. Naast zijn liefde voor vrouwen en acteren, is hij ook een grote fan van broodjes en pizza’s. Nadat de serie tot zijn einde kwam, is er een spin-off gekomen over zijn personage, genaamd Joey.

Phoebe Buffay

Lisa Kudrow speelt in Friends de rol van Phoebe. Phoebe is een erg excentriek persoon en ze zorgt dan ook voor de raarste uitspraken en de meest hilarische gebeurtenissen in de serie. Phoebe werkt in een massagesalon en daarnaast staat ze bekend als de gitarist/zangeres in Central Perk, het koffiehuis waar de 6 vrienden bijna iedere dag zitten. Phoebe is niet getrouwd maar heeft wel 3 kinderen gebaard voor haar broer en diens vrouw.
© 2011 - 2024 Kellym, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Friends, algemene informatieHet is een van de bekendste televisieseries aller tijden. Het werd gekeken door miljoenen mensen over de hele wereld, ‘F…
recensieHet gemis van 'Friends'Op 22 september 1994 lanceerde de Amerikaanse zender NBC de sitcom ‘Friends’. Een komedie over zes hechte vrienden, die…
Friends, the movieFriends, een van de meest succesvolle tv-series ooit, komt in 2011 terug: in de bioscoop! Barman Gunther vertelde dat op…
The Rachel HaircutThe Rachel Haircut, kortweg The Rachel genoemd, is het kapsel dat Jennifer Aniston in de eerste twee seizoenen van Frien…

Kinderen van Dewindt, personagesKinderen van Dewindt, personagesKinderen van Dewindt is een Vlaamse fictiereeks dat op de Belgische zender Eén wordt getoond. De haven van Antwerpen en…
Documentaire 'De Kinderen van de Hondsberg 2011'In 1998 werd op tv een documentaireserie uitgezonden die de titel De Kinderen van de Hondsberg droeg. Indrukwekkende por…
Bronnen en referenties
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/Friends_%28sitcom%29
Kellym (2 artikelen)
Gepubliceerd: 26-10-2011
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.