Kinderen van Dewindt, personages

Kinderen van Dewindt, personages Kinderen van Dewindt is een Vlaamse fictiereeks dat op de Belgische zender Eén wordt getoond. De haven van Antwerpen en het bedrijf Dewindt Fuel Trading staan centraal. Karel Dewindt is de baas van deze zaak en hij is getrouwd met Rita. Samen hebben ze vier kinderen: Bart, Steven, Tom en Lies. Bart en Tom zien zichzelf als opvolgers van hun vader, Tom runt een boerderij in de Ardennen en Lies droomt van haar eigen kledinglijn.

Algemene weetjes

De reeks 'Kinderen van Dewindt' werd gemaakt door het productiehuis Sylvester Productions en werd een paar jaar geleden al eens uitgezonden op Eén. Omdat het toen zo'n groot succes werd, lopen er nu (in 2011) herhalingen op dezelfde zender. Er zijn in totaal 62 afleveringen van de serie gemaakt en die waren gespreid over zes seizoenen. De muziek voor de serie werd gemaakt door Lemon. Dit is de Brugse band rond Hans Vermeersch. 'Blind' was de titelsong van Kinderen van Dewindt.

Personages

Rita Dewindt - Camilia Blereau

Rita is getrouwd met Karel en samen hebben ze vier kinderen. Aangezien haar man amper thuis is, moet Rita het huishouden helemaal alleen runnen. Tom, Bart en Lies zijn het huis al uit, maar Steven woont nog altijd onder Rita haar vleugels. Ze heeft ook haar handen vol met het bewaken van de relatie tussen haar kinderen en Karel. Vooral met Steven en Bart kan het soms botsen. Beide jongens werken mee in het bedrijf en ze wachten al jaren op een kans. Karel houdt de touwtjes echter strak in handen en dat vinden zijn zonen niet altijd even prettig.
Na de dood van Karel Dewindt heeft Rita het een tijd moeilijk, maar ze voelt zich gesteund daar haar kinderen en vindt later het geluk in een nieuwe relatie.

Karel Dewindt - Vic De Wachter

Karel Dewindt staat samen met zijn broer Robert aan het hoofd van Dewindt Fuel Trading. Na een stommiteit van formaat wordt Bob ontslagen en neemt Karel alle taken op zich. Hij is wel een enorme som geld kwijt want hij moest zijn broer uitkopen.
Voor de 60ste verjaardag van Karel wordt een verrassingsfeestje georganiseerd, maar dat loopt uit de hand. Bart noemt hem een slechte vader en Karel krijgt een hartinfarct. Hij wordt met spoed opgenomen in het ziekenhuis, maar lijkt te herstellen. Tot het noodlot opnieuw toeslaat...

Robert 'Bob' Dewindt - Gene Bervoets

Robert Dewindt is de flierefluiter van de familie. Hij is in het begin werkzaam bij DFT, maar zet daar te vaak de bloemetjes buiten. De schippers krijgen in ruil voor overwerk af en toe een prostitué op bezoek en op een nacht verdrinkt er zo'n meisje. Omdat dit al de zoveelste misstap van Robert is, wordt hij uitgekocht en moet hij vertrekken. Hij kan echter een riant leven blijven leiden want hij heeft nog steeds een loft en een auto op kosten van de firma.
Af en toe duikt hij toch nog eens op bij DFT, Steven woont een tijdje bij hem in en hij wil een voetbalclub uit de grond stampen.

Tom Dewindt - Pepijn Caudron

Tom is één van de zonen van Rita en Karel. Hij is getrouwd met Sonja en heeft één zoon, Robbe. Tom is verliefd op de haven, maar houdt niet van het drukke bedrijfsleven. Daarom stapt hij niet in de zaak en trekt hij met zijn gezin naar de Ardennen. Daar runt hij een boerderij met koeien. Hij voelt zich er vrij, maar komt ook nog heel vaak naar zijn familie in Antwerpen. Sonja voelt zicht minder en minder goed buiten de stad en zou hem toch liever terug in de zaak zien. Het gaat een hele tijd minder goed waardoor ze scheiden en Sonja een relatie krijgt met een andere man. Wanneer ze op het punt staat te vertrekken naar Griekenland, beslist ze om het toch opnieuw te proberen met haar eerste man.

Steven Dewindt - Mathijs Scheepers

Steven Dewindt wordt CEO van het bedrijf wanneer zijn vader sterft. Hij wordt verliefd op de stagiair in het bedrijf (Sumaya), maar ziet zijn liefde niet beantwoord. Hij stort zich - net als Karel - op zijn werk, maar het wil maar niet vlotten. De samenwerking met Bart wil maar niet lukken en hij neemt een paar verkeerde beslissingen. Zo koopt hij olie van een Rus en dat lijkt geen 'propere' brandstof te zijn. Bart krijgt het steeds meer op zijn heupen en het loopt spaak tussen de twee broers.
Later trekt Steven uit de zaak en gaat hij in de diamantsector werken. Hij leert daar zijn toekomstige vrouw kennen, maar net voor het huwelijk begint Steven te twijfelen...

Bart Dewindt - Axel Daeseleire

Bart Dewindt droomt al jaren van een hoge functie in het bedrijf, maar na de dood van zijn vader moet hij Steven boven zich dulden. Bart ziet het altijd anders dan zijn broer en er zijn vaak hoogoplopende ruzies. Als Steven dan nog eens te weten komt dat Bart een relatie heeft met Sumaya, barst de bom helemaal. Bart kan zijn gevoelens echter niet wegcijferen en gaat er volledig voor. Het koppel is heel gelukkig en plant zelfs een trouw. Ze krijgen samen ook een dochter. Na het vertrek van Steven wordt Bart CEO.

Lies Dewindt - Joke De Bruyn

Lies Dewindt is het buitenbeentje van de familie. Ze werkt bij een bedrijf waar ze patronen moet tekenen, maar ze voelt zich daar niet gelukkig. Lies droomt al jaren van een eigen collectie, maar de (toekomstige) modeontwerpster heeft geen financiële middelen. Ze gaat bij haar vader om raad vragen en die belooft een lening. Dat geld komt er echter nooit want Karel sterft. Lies ziet het even allemaal nier meer zitten, maar door het enthousiasme van een vroegere schoolvriendin begint ze weer te geloven in haar project. Met de steun van Ellen werkt ze dag in dag uit aan enkele stukken en probeert ze een contract in de wacht te slepen bij een bekende fabrikant.
Lies krijgt later haar eigen winkel waar Ellen de zakelijke kant voor zich neemt. Ook Sonja (de vrouw van Tom) komt er werken. Lies en Ellen beseffen dat ze meer voor elkaar voelen dan gewoon maar vriendschap en na wat tussenpauzes binnen hun relatie besluiten ze toch te trouwen.

Sonja Dewindt-Casteleyn - Kristien De Proost

Sonja Dewindt-Casteleyn is de vrouw van Tom. Het was eerder zijn droom in de Ardennen een boerderij uit de grond te stampen en Sonja volgt haar man. Ze voelt zich daar echter niet gelukkig en wil terug naar de stad. Uiteindelijk kan ze Tom overhalen en gaat zij in de winkel van haar schoonzus Lies werken. Er komen barsten in het huwelijk vanTom en Sonja en ze heeft zelfs een tijdje een relatie met iemand anders. Wanneer ze besluit om naar het buitenland te trekken, komt ze toch tot het inzicht dat de liefde tussen haar en Tom niet helemaal uitgedoofd is.

Robbe Dewindt - Aaron Defossez

Robbe is de zoon van Tom en Sonja. Hij verhuist eerst mee naar de Ardennen en daarna weer terug naar Antwerpen. Hij is dol op boten en krijgt de miniatuurboot van zijn opa. Karel was die aan het maken toen hij nog leefde en Rita werkte hem af. Omdat Robbe er bij een bezoek naar staat de gluren, besluit Rita de boot aan haar kleinzoon te schenken.

Sumaya Dewindt-Darraz - Muriel Bats

Sumaya gaat op stage bij het bedrijf Dewindt Fuel Trading. Steven probeert haar een paar keer te versieren, maar ze gaat daar niet op in. Ze voelt zich meer aangetrokken tot Bart, maar ze weet dat een relatie op de werkvloer voor moeilijkheden zal zorgen. Daarom houdt ze de boot een beetje af en kijkt ze de kat uit de boom. Uiteindelijk kan ze haar gevoelens toch niet meer verstoppen en besluit ze om open kaart te spelen. Steven heeft in het begin heel wat moeilijkheden met de relatie, maar Sumaya en Bart willen zich niet langer verstoppen. Ze trouwen uiteindelijk en krijgen een dochter.

Ellen De Man - Griet Boels

Ellen is een oude schoolvriendin van Lies en ze komen elkaar toevallig weer tegen. Samen vechten ze voor een eigen kledinglijn van Lies en Ellen beseft al gauw dat er meer aan de hand is tussen hen. Ze werken nauw samen en besluiten na een hele tijd toch te trouwen.
© 2011 - 2024 Gietje711, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Dora the ExplorerDora the ExplorerDora the Explorer is een tekenfilm voor jonge kinderen met een educatieve achtergrond. Dora beleeft met haar beste vrien…
De tekenfilmserie CalimeroDe tekenfilmserie CalimeroCalimero is in Nederland toch wel een van de beroemdste tekenfilmfiguren. Wie kent Calimero, het zwarte kuiken met een e…
recensieBorderline Times - Dirk de Wachter (boekrecensie)Zijn we tegenwoordig allemaal ziek? Is onze maatschappij er niet veel beter aan toe dan de gemiddelde psychiatrische pat…
Will & Grace: positieve invloed op beeld homoseksualiteitWill & Grace: positieve invloed op beeld homoseksualiteitWill & Grace is een Amerikaanse komedieserie. De serie gaat over beste vrienden Will en Grace en hun vrienden Jack en Ka…

I Love Lucy: Lucille Ball, vrouw met een missieI Love Lucy: Lucille Ball, vrouw met een missieI Love Lucy met Lucille Ball en haar man Desi Arnaz in de hoofdrollen, was een van de meest succesvolle tv-komedies in A…
Personages Friends, immens populaire sitcomFriends: 10 jaar lang een van de meest populaire televisieseries wereldwijd. Op 22 september 1994 werd de eerste aflever…
Bronnen en referenties
  • Serie 'Kinderen van Dewindt'
Gietje711 (128 artikelen)
Gepubliceerd: 09-11-2011
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.