Friends, the movie

Friends, een van de meest succesvolle tv-series ooit, komt in 2011 terug: in de bioscoop! Barman Gunther vertelde dat op 27 september 2009 in een interview met het Britse News of The World. Volgens James Michael Tayler, die de barman met Nederlandse roots speelt, hebben de meeste Friends-acteurs erg veel zin in de film.

Friends, the movie

Friends lijkt met deze film het voorbeeld te gaan volgen van ‘Sex and the City’, waarvan na 6 seizoenen in 2008 een bioscoopversie verscheen. ‘Sex and the City: The Movie’ werd een gigantisch succes.

De 10 series van in totaal 236 uitzendingen van Friends werden tussen 1994 en 2004 uitgezonden en worden sindsdien in tientallen landen, waaronder Nederland eindeloos herhaald. In 2009 is Friends elke maandag tot en met donderdag om 19.30 uur te zien op Veronica.

De film van Friends zal naar verwachting in de zomer van 2011 in de Verenigde Staten te zien zijn. Behalve de 6 vrienden zelf - Joey, Chandler, Ross, Monica, Phoebe en Rachel – speelt ook Gunther (gelukkig!) weer mee.

De 6 hoofdrolspelers van Friends

Voor wie even kwijt is wie wie ook al weer was bij Friends, volgt hieronder een kort overzicht van de 6 hoofdrolspelers.

Joey Tribbiani

Joey wordt gespeeld door Matt LeBlanc. Hij is de Italiaanse, mannelijke versie van het domme blondje: zeer aantrekkelijk, maar niet de slimste. Vrouwen versieren is een sport voor Joey, en zijn expertise is de one night stand. Bijna elke aantrekkelijke vrouw weet hij te versieren met zijn wereldberoemde openingszin: “hey, how’re you doing?”. Joey verdient zijn geld als acteur, soms behoorlijk succesvol als soapster in ‘Days of our lives’, maar het komt ook regelmatig voor dat hij wekenlang thuis zit, wachtend op een auditie.

Chandler Bing

Chandler wordt gespeeld door Matthew Perry. Hij is de grappenmaker van de groep en aanvankelijk erg onhandig met vrouwen. Toch krijgt hij op een gegeven moment een relatie met Monica. Sterker nog, ze trouwen in de serie! Chandler heeft een vrij serieuze baan, maar om een of andere reden kunnen de andere vrienden nooit precies vertellen wat hij nou doet, zelfs Monica niet.

Ross Geller

Ross wordt gespeeld door David Schwimmer. Als kind speelde Ross al met dinosaurussen, dus het was niet meer dan logisch dat hij een doctor in de paleontologie werd. Hij is maar liefst 3 keer getrouwd…en 3 keer gescheiden. Uit zijn eerste huwelijk met Carol – die later lesbisch ‘wordt’ – heeft hij een zoon, Ben.
Ross is al sinds de middelbare school verliefd op Rachel. Hun knipperlichtrelatie is één van de centrale thema’s van de serie.

Monica Geller

Monica wordt gespeeld door Courteney Cox – Arquette. Het kleine zusje van Ross was vroeger een veel te dikke, aan lekker eten verslaafde, tiener. Hoewel ze in de serie slank is, wordt nog vaak teruggegrepen op haar dikke verleden. Monica is een echte perfectionist en controlfreak. Met name op het gebied van koken en schoonmaken moet je geen discussie met haar aangaan!

Phoebe Buffay

Phoebe wordt gespeeld door Lisa Kudrow. Ze is zonder twijfel het meest alternatieve personage van de serie. Ze heeft altijd voor zichzelf moeten zorgen en zelfs een tijdje op straat gewoond. Ze is over het algemeen heel lief voor iedereen maar kan ook heel hard zijn. Phoebe speelt gitaar, soms treedt ze op in Central Perk, het café waar de vrienden bijna elke aflevering bij elkaar komen. Ze verdient haar geld als masseuse.

Rachel Green

Rachel wordt gespeeld door Jennifer Aniston. Ze is de pretty girl van de groep en staat van jongs af aan in de belangstelling van mannen. Dankzij een zorgeloze jeugd met rijke ouders is Rachel enigszins verwaand en heeft ze lange tijd geen zin om te werken. Als pa’s centen op zijn, moet ze aan de slag als serveerster in Central Perk. Later krijgt ze een serieuze baan bij Ralph Lauren. Haar bijzondere aan-uit relatie met Ross leidt tot de geboorte van haar dochter Emma.
© 2009 - 2024 Michielonline, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
recensieHet gemis van 'Friends'Op 22 september 1994 lanceerde de Amerikaanse zender NBC de sitcom ‘Friends’. Een komedie over zes hechte vrienden, die…
Friends with benefits - real lifeFriends with benefits - real lifeEen relatie zonder verantwoording aan elkaar af te hoeven leggen maar elkaar wel kunnen ontdekken op seksueel gebied. Ee…
The Rachel HaircutThe Rachel Haircut, kortweg The Rachel genoemd, is het kapsel dat Jennifer Aniston in de eerste twee seizoenen van Frien…

recensiePierre Lekeux ontroert in Combat avec l'angeMet Combat avec l’ange bewijst Pierre Lekeux (Strass, La danse des esprits) opnieuw dat hij één van de meest interessant…
Is 2001: A Space Odyssey (Stanley Kubrick) een must-see?recensieIs 2001: A Space Odyssey (Stanley Kubrick) een must-see?In 1968 komt Stanley Kubrick met zijn meesterwerk 2001: A Space Odessey. Oscars en andere prijzen volgen al snel. Voor d…
Bronnen en referenties
  • Nl.wikipedia.org www.newsoftheworld.co.uk
Michielonline (80 artikelen)
Laatste update: 31-07-2010
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Film en video
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.