Dramaserie Nieuwe Buren

Nieuwe Buren, een Nederlandse dramaserie geschreven aan de hand van het boek "Nieuwe Buren" van Saskia Noort, welke in 2006 is uitgegeven en maar liefst ruim 400.000 keer over de toonbank is gegaan. De dramaserie wordt geregisseerd door Antoinette Beumer, welke onder andere ook Soof, Koorts en Jackie regisseerde. De dramaserie zal Divorce en Moordvrouw moeten gaan opvolgen. De hoofdrollen in de serie zijn weggelegd voor acteursechtparen Thijs Römer en Katja Römer-Schuurman en Daan Schuurmans en Bracha van Doesburgh. Volgens programmadirecteur Erland Galjaard is drama een belangrijke peiler op de zender RTL 4. Na Divorce en Moordvrouw is hij dan ook zeer tevreden met de opvolger Nieuwe Buren. Niet alleen voor de schermen heeft de dramaserie een sterrencast, maar ook achter de schermen werken grote namen mee.

Acteurs

 • Daan Schuurmans - Peter
 • Bracha van Doesburgh - Eva
 • Thijs Römer - Steef
 • Katja Römer-Schuurman - Rebecca
 • Stefan de Walle - Buurman van Peter en Eva
 • Anneke Blok - Buurvrouw van Peter en Eva

Het verhaal

In Nieuwe Buren kopen Peter en zijn zwangere vriendin Eva een nieuwbouwhuis net buiten de stad in De Zonnewijk. Eva krijgt haar dochtertje echter te vroeg en het overlijdt. De dood van hun dochter hakt erin, maar toch betrekken Peter en Eva het huis dat ze hebben gekocht. Hier ontmoet het jonge stel hun nieuwe buren, die aan de overkant wonen, Steef en Rebecca. Zij zijn een liefdevol stel en lijken samen met hun zoontje Sem het perfecte gezinnetje te hebben. Schijn bedriegt, want ook tussen Steef en Rebecca heerst onrust. Rebecca wil nog graag een tweede kindje, maar Steef heeft hier geen behoefte aan. Tussen de koppels ontstaat een hechte en intieme vriendschap, die nog wel eens voor opschudding kan zorgen.

Thema's

In de serie komen verschillende maatschappelijke thema's aan de orde komen. Zo krijgen de personages te maken met therapie, onvruchtbaarheid, kinderwens, drugsgebruik en een posttraumatische stressstoornis.

Stellen

Niet alleen in de serie, maar ook in het echt zijn de acteurs en actrices van Nieuwe Buren alweer een aantal jaar samen. Daan Schuurmans en Bracha van Doesburgh vormen sinds 2011 een getrouwd paar en kregen een dochter, Sophia. Thijs Römer en Katja Römer-Schuurman zijn ook al enige tijd gelukkig samen en kregen net als Daan en Bracha een dochter, Sammie.

Het boek 'Nieuwe Buren'

De dramaserie Nieuwe Buren is geschreven aan de hand van het gelijknamige boek van Saskia Noort. Er is nooit eerder een boek van Saskia Noort gebruikt voor een televisieserie. Wel werden de boeken 'Terug naar de kust', 'De Eetclub' en 'De Verbouwing' verfilmd. Ook over haar boek 'Debet' zijn filmrechten verkocht aan Millstreet Films, nog voordat het boek in de winkel verscheen. Het boek 'Nieuwe Buren' werd in 2006 uitgegeven en telt 278 pagina's. Met ruim 400.000 verkochte exemplaren in Nederland was het een groot succes.

Uitzendingen

De dramaserie Nieuwe Buren wordt vanaf 14 september 2014 wekelijks worden uitgezonden op zondagavond op RTL 4. De serie bestaat in totaal uit 10 afleveringen.
© 2014 - 2024 Anteur, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Geschillen met de buren voorkomenMet uw buren kunt u beter geen ruzie hebben. Door verschillende oorzaken kunnen er echter eenvoudig geschillen ontstaan.
Buren Oostelijkste dorp op AmelandBuren Oostelijkste dorp op AmelandAmeland heeft vier dorpen en een buurtschap. De dorpen zijn Hollum, Ballum, Nes en Buren en het buurtschap heet Kooiplaa…
Regels voor plaatsen schutting of scheidsmuurRegels voor plaatsen schutting of scheidsmuurEen schutting plaatsen lijkt een eenvoudige handeling, maar er zijn toch enkele regels die in acht genomen moeten worden…
Midzomerfeest in het dorp Buren op AmelandMidzomerfeest in het dorp Buren op AmelandIn het midden van de zomer vindt in Buren op Ameland het Midzomerfeest plaats. Dorpsbelang Buren is de organisator van d…

Person of Interest: actie en spanning in een modern jasje!Person of Interest: actie en spanning in een modern jasje!Person of Interest is een populaire serie over het duo Finch en Reese die samen proberen gewelddadige misdaden te voorko…
TV-serie Faking itrecensieTV-serie Faking itKarma en Amy zijn niet populair maar willen dat wel zijn. Als ze 'uit de kast' komen als lesbiënnes, kent iedereen hen o…
Bronnen en referenties
 • http://nl.wikipedia.org/wiki/Nieuwe_buren_(boek)
 • http://www.besteseries.nl/sterrencast-voor-rtl-4-serie-nieuwe-buren/
 • http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2664/Nieuws/article/detail/3430667/2013/04/23/RTL-komt-met-serie-Nieuwe-Buren.dhtml
 • https://www.youtube.com/watch?v=OfsI7RpM0f4
Anteur (147 artikelen)
Laatste update: 03-01-2017
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.