Hollywoodsterren met Turkse roots

Zijn er eigenlijk Hollywoodsterren met een Turkse achtergrond? Ja, die zijn er. Ayda Field, Dr.Oz en Tiffani Thiessen zijn hier voorbeelden van. Volgens het United States Census Bureau zijn er bijna 200 000 Amerikanen (gedeeltelijk) van Turkse afkomst. Er zijn ook een aantal filmsterren die Turks bloed hebben. Hieronder worden een paar van deze namen besproken.

Ayda Field

In 1979 werd actrice Ayda Field als Ayda Sabahat Evecan geboren. Haar vader Haldun Evecan is Turks, haar moeder Gwen Field is Amerikaans. In 1982 gingen haar ouders uit elkaar. Haar vader vertrok hierop naar Turkije. Tot haar 18e had Ayda geen contact meer met haar vader. Toch spreekt ze vloeiend Turks.

Ayda Field trouwde in 2010 met de beroemde zanger Robbie Williams. Na hun bruiloft hielden ze een tweede bruiloft in Turkije.

Blair & Elle Fowler

De zussen Elle (1988) en Blair Fowler (1993) zijn beauty-goeroes. Zij hebben bekendheid verworven door het plaatsen van filmpjes op YouTube over mode en schoonheid. De Fowler-zussen hebben een Amerikaanse vader en een Turkse moeder. Hun moeder is geboren en getogen in Istanbul. Op haar zeventiende is zij naar de Verenigde Staten verhuisd.

David Chokachi

David Chokachi kwam op 16 januari 1968 ter wereld. De acteur is vooral bekend door zijn rollen in de tv-series Baywatch en Beyond The Break. Chokachi heeft een Finse moeder. Zijn vader is een Irakees met Turks bloed.

Deniz Akdeniz

Deniz Akdeniz is een Turks-Australische acteur die op 16 mei 1990 werd geboren in Melbourne. Zijn ouders verhuisden in 1987 vanuit Izmir, West-Turkije naar Australië. Zijn vader Atilla Akdeniz is hoogleraar aan de Universiteit van Melbourne. Zijn moeder Aysel Akdeniz is een biochemicus.
Deniz Akdeniz heeft een rol gehad in films als I, Frankenstein en The Water Diviner.. Momenteel vertolkt hij de rol van Wayne Zelanski in de tv-serie Graceland.

Erin Kaplan

Erin Kaplan werd in 1983 geboren in Istanbul. Kaplan werkte ruim vijf jaar voor het modetijdschrift Elle. Tijdens deze periode was ze een castlid van de realitysoap The City. Erin Kaplan is half Turks en half Nederlands.

Jason Davis

Jason Davis (1984) is een acteur die in de tv-series Dawson's Creek, One Three Hill en Prison Break heeft gespeeld. Zijn vader is Nebil Zarif, een wijnboer van Turkse afkomst. Zijn moeder is de joods-Amerikaanse Nancy Davis.

Mehmet Oz

Mehmet Öz (1960), beter bekend als Mehmet Oz of Dr.Oz, is een hartchirurg en televisiedokter. Zijn ouders Suna en Mustafa Öz kwamen uit de provincie Konya, midden-Turkije. Zelf is Mehmet Oz in de Amerikaanse staat Ohio geboren. Dr. Oz was vijf seizoenen te zien in The Oprah Winfrey Show waar hij regelmatig gezondheidsadviezen gaf. Sinds 2009 heeft hij zijn eigen tv-programma: Dr. Oz Show.

Natalin Avci

Model en actrice Natalin Avci werd in 1986 geboren. Zowel haar moeder als haar vader zijn Turks. Avci staat bekend om haar vrouwelijke vormen en haar sensuele blikken. Ze wordt ook wel de Turkse Kim Kardashian genoemd.

Tiffani Thiessen

Tiffani-Amber Thiessen werd op 23 januari 1974 geboren in Long Beach. Haar grote doorbraak kwam met de tv-serie Saved by the Bell. In deze serie vertolkte ze de rol van Kelly Kapowski. De tv-serie Beverly Hills, 90210 droeg ook bij aan haar populariteit. In deze serie speelde ze de rol van Valerie Malone. Tiffani Thiessen heeft een Duitse vader. Haar moeder heeft Grieks, Turks en Waals bloed.

Lees verder

© 2012 - 2024 Dezy, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Turkse taal: alfabet en uitspraakHet Turks lijkt een moeilijke taal maar dit valt in de praktijk reuze mee. Het Turkse alfabet lijkt op het Nederlandse a…
Eetcultuur: TurkijeEetcultuur: TurkijeTurks eten is heerlijk. De keuken is uitgebreid en divers. Turken zijn dol op lekker eten en vooral met mooi weer geniet…
Turkse dienstplicht afkopen eenvoudiger gewordennieuws uitgelichtTurkse dienstplicht afkopen eenvoudiger gewordenTurken, waar ook ter wereld moeten hun dienstplicht van 15 maanden vervullen. Deden ze dat eerder niet dan verviel daarm…
Turkse taal: werkwoorden en gebiedende wijsUitleg over de grammatica van de Turkse taal met betrekking tot werkwoorden en gebiedende wijs (bevestigend en ontkennen…

De eerste officiële Beatlesong: Like Dreamers DoDe eerste officiële Beatlesong: Like Dreamers DoJohn Lennon en Paul McCartney zullen bij het schrijven van ‘Like Dreamers Do’ nooit gedacht hebben dat ze na deze eerste…
The Beatles - The Next GenerationHet klinkt als een flauw afkooksel van de Star Trek-series, maar de mogelijkheid zit erin dat we een tweede generatie Be…
Bronnen en referenties
  • Wikipedia
Dezy (106 artikelen)
Laatste update: 21-12-2014
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Artiesten
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.