Hollywoodsterren met Nederlandse roots

Welke Hollywoodsterren hebben eigenlijk een Nederlandse achtergrond? Angelina Jolie, Kim Kardashian en Robert De Niro zijn enkele voorbeelden. Volgens het United States Census Bureau zijn er meer dan 5 miljoen Amerikanen (gedeeltelijk) van Nederlandse afkomst. Het is daarom niet zo verrassend dat er ook onder bekende Amerikaanse filmsterren zijn die Nederlands bloed hebben. Hieronder staan een aantal voorbeelden van deze filmsterren.

Angelina Jolie

Angelina Jolie, één van de beroemdste actrices ter wereld, werd op 4 juni 1975 geboren in Los Angeles. Haar vader Jon Voight doet net als zij acteerwerk. Voight heeft Duits en Slowaaks bloed. Toen Angelina slechts zes maanden oud was, verliet haar vader het gezin. Jarenlang had ze geen contact met hem. In 2002 veranderde ze haar achternaam Voight zelfs naar Jolie. Met haar inmiddels overleden moeder Marcheline Bertrand had Jolie echter wel een goede band. Haar moeder had vooral Frans-Canadees, Duits en Nederlands bloed. Voor een klein deel had ze ook Zwitsers bloed.

Bruce Springsteen

Bruce Springsteen (1949) is een zanger en songwriter die in New Jersey werd geboren. Zijn vader Douglas Frederick Springsteen had Iers en Nederlands bloed. Alhoewel Douglas Frederick Springsteen eigenlijk buschauffeur was, was hij meestal werkloos. Adele Ann, de moeder van Bruce Springsteen,was Italiaans en werkte als juridisch secretaresse.

Charlize Theron

Actrice Charlize Theron (1975) werd geboren en getogen Zuid-Afrika. Haar moeder Gerda Theron Maritz is van Duitse afkomst. Haar vader Charles Theron was van Franse en Nederlandse afkomst. Toen Charlize Theron 15 was, was ze ooggetuige van de dood van haar vader. Hij was een alcoholist die zijn vrouw aanviel. Bij wijze van zelfverdediging schoot Gerda Theron haar echtgenoot dood.

Cobie Smulders

Actrice Cobie Smulders werd in 1982 als Jacoba Fransisca Maria Smulders geboren in Vancouver. Een typisch Nederlandse naam zou je denken. Dat klopt inderdaad. Smulders’ vader is namelijk Nederlands. Haar moeder is Brits. Cobie Smulders liet in een interview weten dat ze al jaren niet meer in Nederland was geweest, maar dat ze als kind dol was op boterhammen met hagelslag. De zus van Cobie speelde voor het Nederlandse basketbalteam.

Douglas Booth

Douglas Booth (1992) werd in Londen geboren. Zijn vader is Brits. Zijn moeder is half Spaans en half Nederlands. Booth speelde o.a. in de films Noah en LOL. Tevens heeft hij model gestaan voor Burberry.

Jane Seymour

Jane Seymour werd als Joyce Penelope Wilhelmina Frankenberg geboren op 15 februari in Engeland. De actrice is vooral bekend door haar rol als Bond-girl in 1973. De familie van haar vader John Benjamin Frankenberg waren joden uit Polen die naar Engeland verhuisden. Haar moeder Mieke van Trigt is Nederlandse.

Kevin Zegers

Kevin Zegers (1984) is een Canadese acteur van Nederlandse afkomst. Hij speelde o.a. in de televisieserie Gossip Girl. Zegers werd in Woodstock, Ontario geboren. Zijn grootouders van beide kanten zijn echter Nederlands. Zijn moeder Mary-Ellen Zegers werkte als lerares. Zijn vader Jim Zegers was een steengroevearbeider.

Kim Kardashian

Van realityster Kim Kardashian (1980) weet inmiddels iedereen dat ze Armeens is. Weinig mensen weten echter dat Kim via haar moeder Nederlands en Schots bloed heeft. Dit betekent uiteraard ook dat haar zussen Kourtney (1979) en Khloé (1984) deels Nederlands zijn.

Kristin Kreuk

Actrice Kristin Kreuk kwam op 30 december 1982 ter wereld in Vancouver. Kreuk werd vooral bekend als Lana Lang in de tvserie Smallville. Haar vader is de Nederlander Peter Kreuk. Haar moeder Deanne Che is een Chinese die in Indonesie werd geboren.

Laura Vandervoort

Laura Vandervoort werd op 22 september 1984 geboren in Toronto. Al op negenjarige leeftijd speelde ze de hoofdrol in een televisieserie. Hierna volgden er nog vele andere rollen. Vandervoort heeft een Canadese moeder en een Nederlandse vader.

Leighton Meester

Leighton Claire Marissa Meester kwam op 9 april 1986 ter wereld. De actrice is vooral bekend als Blair Waldorf van de tvserie Gossip Girl. Meester heeft een Nederlandse vader en een Ierse moeder. Haar band met haar ouders is echter niet goed. Haar vader was namelijk een drugshandelaar. Haar moeder zat vanwege een drugsdeal in de cel toen ze zwanger was van Leighton. Ze werd echter tijdelijk overgebracht naar een ziekenhuis om te kunnen bevallen.

Mark-Paul Gosselaar

Mark-Paul Gosselaar werd op 1 maart 1974 in Los Angeles geboren. Hij verwierf vooral bekendheid door zijn rol als Zachary 'Zack' Morris in de tvserie Saved by the Bell. De naam van Mark-Paul Gosselaar verklapt zijn afkomst eigenlijk al. Gosselaar heeft een Nederlandse vader en een Indisch-Nederlandse moeder. De acteur spreekt vloeiend Nederlands.

Michelle Pfeiffer

De beroemde actrice Michelle Pfeiffer werd in 1958 geboren. Haar vader Richard was Nederlands, Duits en Iers. Haar moeder Donna had Zwitserse en Zweedse roots. Dedee Pfeiffer, de jongere zus van Michelle Pfeiffer, is ook een actrice.

Rachel Roy

Bron: David Shankbone, Wikimedia Commons (CC BY-3.0)Bron: David Shankbone, Wikimedia Commons (CC BY-3.0)
Rachel Roy (1974) is een modeontwerpster. Ze is de dochter van een Indiase vader en een Nederlandse moeder.
Volgens geruchten heeft zij een geheime relatie met Jay-Z. Er wordt beweerd dat Jay-Z en Rachel Roy op het Met Gala in 2014 openlijk geflirt hebben. Naar aanleiding van dit geflirt zou Solange, de jongere zus van Beyoncé, Jay-Z hebben geslagen in een lift.

Rebecca Romijn

Rebecca Romijn (1972) is een actrice en een voormalig model. Haar vader Jaap Romijn werd geboren in Barneveld. Haar moeder Elizabeth Kuizenga heeft ook Nederlandse roots. Zij is namelijk half Amerikaans en half Nederlands. Het koppel leerde elkaar kennen toen Elizabeth in Nederland was via een uitwisselingsprogramma.
Rebecca Romijn spreekt vloeiend Nederlands.

Robert De Niro

Robert De Niro werd in 1943 in New York geboren. De Niro wordt als één van de beste acteurs van zijn generatie gezien. Hij won twee keer een Oscar voor zijn acteerwerk. De vader van Robert de Niro had Italiaans en Iers bloed. Zijn moeder had Engels, Duits, Frans en Nederlands bloed.

Taylor Lautner

Taylor Lautner werd op 11 februari 1992 geboren. Lautner is vooral bekend door zijn rol in de Twilight filmserie. Hij heeft Nederlands, Frans en Duits bloed. Daarnaast vertelde de acteur dat zijn moeder deels Indiaans is.

Wentworth Miller

Wentworth Miller werd op 2 juni 1972 geboren. De meeste mensen kennen hem als Michael Scofield van de tvserie Prison Break. Al heeft de acteur ook vele andere rollen gehad. Ook in de clips It’s Like That en We Belong Together van Mariah Carey was hij te zien. Miller heeft een multiculturele roots. Zijn vader is Afro-Amerikaans, Jamaicaans, Engels, Duits en Cherokee. Zijn moeder heeft Russisch, Frans, Nederlands, Syrisch en Libanees bloed.

Lees verder

© 2012 - 2024 Dezy, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De stad Palm Springs in CaliforniëDe stad Palm Springs in CaliforniëWie denkt aan de staat Californië, denkt al snel aan grote steden als San Francisco en Los Angeles. Toch zijn er ook kle…
Afvallen met Slimming DropsSlimming Drops is een afslankmiddel dat met name in de Verenigde Staten veel wordt gebruikt. Dankzij promotie in de show…
Buitenland: onderwijs in de Nederlandse taal en cultuurBuitenland: onderwijs in de Nederlandse taal en cultuurWonen in het buitenland met jonge kinderen betekend een hoop geregel. Ook het onderwijs voor deze Nederlandse kinderen i…
Best betaalde tv-sterrenIn Nederland is grof geld te verdienen met het verschijnen op televisie. Dit is echter niets vergeleken met de bedragen…

De eerste officiële Beatlesong: Like Dreamers DoDe eerste officiële Beatlesong: Like Dreamers DoJohn Lennon en Paul McCartney zullen bij het schrijven van ‘Like Dreamers Do’ nooit gedacht hebben dat ze na deze eerste…
The Beatles - The Next GenerationHet klinkt als een flauw afkooksel van de Star Trek-series, maar de mogelijkheid zit erin dat we een tweede generatie Be…
Bronnen en referenties
Dezy (106 artikelen)
Laatste update: 07-10-2014
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Artiesten
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.