Biografie: Sabia Engizek

Sabia Engizek, voorheen bekend als Sabia Boulahrouz, is een beroemde (voetbal)vrouw van Turkse komaf. Ze is getrouwd geweest met voetballer Khalid Boulahrouz. Ook heeft zij een relatie met voetballer Rafael van der Vaart gehad.

Ouders en zussen

Sabia Engizek werd op 31 maart 1978 geboren in het Duitse Hamburg. Ze komt uit een Turks gastarbeidersgezin en heeft twee oudere zussen genaamd Lydia en Zahide. De zussen groeiden op in Hamburg. Zahide werd op haar vijftiende uitgehuwelijkt aan een oudere man uit Turkije. Hierdoor hadden Sabia en Zahide lange tijd geen contact met elkaar. Pas na twintig jaar kregen de zussen de kans om zich met elkaar te herenigen door tussenkomst van een fotograaf, die Zahide wist op te sporen. Lang duurde deze hereniging echter niet. In juli 2014 kwam Zahide Engizek te overlijden na een auto-ongeluk in Gaziantep, Zuidoost-Turkije. Ze werd geschept door een tegenligger op de autoweg en overleed direct. Sabia was niet aanwezig op de begrafenis van haar zus. Lydia, haar andere zus, vertrok wel naar Turkije om de begrafenis te regelen. In deze dagen paste Sabia op de zoon van Lydia.

De ouders van de zussen, Mehmet en Fatma, waren erg religieus. Ook zou Mehmet Engizek onder invloed van drank en drugs zijn kinderen mishandeld hebben. Sabia vertelde dat haar zussen en zij een ongelukkige jeugd hadden. Sabia zou een heldenrol hebben vervuld door haar zussen in haar jeugd in bescherming te nemen. Vader Engizek ontkende de vermeende mishandeling echter. Tegenwoordig wonen vader en moeder Engizek in de Turkse stad Kahramanmaraş. Diverse Turkse media zochten contact op met het oude echtpaar. We weten dat Sabia altijd de juiste beslissing neemt. Wij zullen Van der Vaart liefhebben, aldus het echtpaar over de relatie tussen Sabia Engizek en Rafael van der Vaart.

Relaties en kinderen

Sabia Engizek heeft verscheidene relaties gehad die publiekelijk bekend zijn.

Milan Bakrac

Het verleden van Sabia Engizek wordt vaak als 'onstuimig' beschreven. Ze werkte in haar tienerjaren als Go-Go-danseres in een nachtclub. In dezelfde periode had ze een relatie met Milan Bakrac, de clubeigenaar. In 1996 kreeg het koppel een dochter: Katharina. Sabia was slechts 17 jaar toen ze voor het eerst moeder werd.
Veel is er niet bekend over de relatie tussen Engizek en Bakrac. Er werd beweerd dat Sabia weigerde alimentatie te betalen voor haar dochter. Ook zou de band tussen moeder en dochter uitermate slecht zijn. Er doken echter verschillende foto's op waarop Sabia en Katharina samen waren en gelukkig leken.

Markus Gardeweg

Na de breuk met Milan Bakrac leerde Sabia Engizek Markus Gardeweg kennen. Gardeweg is een Duitse house dj. De dj werkte daarnaast op afdeling A&R (Artist and Repertoire) van de platenmaatschappij Kontor Records.
De relatie tussen Engizek en Gardeweg hield niet lang stand.

Jens Thele

Sabia Engizek kreeg een relatie met Jens Thele, de beste vriend van haar ex-vriend Markus Gardeweg. Jens Thele is de oprichter van de platenmaatschappij Kontor Records. Engizek en Thele trouwden. Hoe lang dit huwelijk duurde en waarom het eindigde, is niet bekend. Volgens diverse media liep het huwelijk stuk doordat Sabia Engizek kennismaakte met Khalid Boulahrouz.

Khalid Boulahrouz

In 2005 kregen Sabia Engizek en voetballer Khalid Boulahrouz een relatie. Khalid Boulahrouz voetbalde toen voor de Duitse voetbalclub Hamburger SV. Een jaar later stapten ze in het huwelijksbootje. Voor de doorsnee Nederlander was de kersverse voetbalvrouw toen nog een onbekende. In de media werd ze gepresenteerd als jeansverkoopster. Sabia had inderdaad een tijdje gewerkt in de Replay-winkel aan de Hamburgse Gänsemarkt

Tijdens het Europees Kampioenschap voetbal van 2008 beleefde het koppel een persoonlijk drama. Sabia werd vanwege zwangerschapscomplicaties met spoed opgenomen in een ziekenhuis in het Zwitserse Lausanne. Hun dochtertje Anissa kwam drie maanden te vroeg ter wereld. Het kindje overleed kort na de geboorte. Het Nederlands elftal speelde de wedstrijd tegen Rusland daarom met een zwarte rouwband om de arm.

In 2010 kwam dochter Amaya ter wereld. In datzelfde jaar raakte Sabia opnieuw zwanger. Tevens gingen Sabia en Khalid Boulahrouz uit elkaar. Dit hielden ze echter geheim. Hun zoon Daamin werd in 2011 geboren. In 2012 was de scheidingsprocedure afgerond. Ook dit werd geheimgehouden. Pas op 7 januari 2013 maakten ze officieel bekend dat ze gescheiden waren.

Khalid Boulahrouz vertelde dat hij via de media over de relatie tussen Sabia Engizek en Rafael van der Vaart had gehoord. Hij liet tevens weten dat hij het vervelend vond dat zijn ex nog steeds zijn achternaam gebruikte. Vanaf toen ging zij daarom niet langer meer als Sabia Boulahrouz door het leven. Khalid Boulahrouz koestert geen wrok tegen zijn ex-vrouw, maar is wel blij dat ze gescheiden zijn. 'Ik wilde dat nooit, de rode lopers en de belletjes met Albert Verlinde en zo. Ik wilde alle aandacht bij het voetbal leggen. Ik wilde rusten, lekker thuis zijn. Een profvoetballer wil eigenlijk maar één ding en dat is thuis rust vinden. Die rust vond ik niet. Sabia wilde dan iets doen. Sinds de scheiding voel ik me stukken beter. Sabia is geen slecht mens, ik ben geen slecht mens. We zijn andere types, staan heel anders in het leven. Met een nieuwe relatie ben ik niet bezig,' aldus Boulahrouz.

Rafael van der Vaart
Sabia Engizek verwierf vooral bekendheid door haar relatie met voetballer Rafael van der Vaart. De beroemde voetballer was jarenlang samen met presentatrice Sylvie Meis. Sabia Engizek en Sylvie Meis waren goed bevriend. Regelmatig waren de dames bij elkaar te vinden.

Voor de roddelpers is 31 december 2012 een datum om niet te vergeten. Op deze datum was er een Oud en Nieuw-feest thuis bij Sylvie Meis en Rafael van der Vaart in Hamburg. Ook Sabia Engizek was aanwezig op dit feest. Sylvie Meis werd op dit feest geslagen door haar echtgenoot. Op 1 januari 2013 kondigden Meis en Van der Vaart aan dat ze uit elkaar gingen. Dit was het begin van de langdurige roddels over Sylvie Meis, Rafael van der Vaart én Sabia Engizek. Op 8 april 2013 maakten Sabia Engizek en Rafael van der Vaart hun relatie bekend. Eind 2013 beviel Engizek na 19 weken zwangerschap van een doodgeboren dochter, die ze Solana hadden genoemd. Rafael van der Vaart eerde zijn dochtertje door haar naam te laten stikken op zijn voetbalschoenen.

In 2015 begonnen er geruchten de ronde te doen dat Sabia Engizek en Rafael van der Vaart uit elkaar waren. Niet veel later werd de relatiebreuk bevestigd. In diezelfde periode kondigde Sabia Engizek aan weer zwanger te zijn. Echter, dit nieuws werd twijfelachtig ontvangen door bepaalde media. Volgens diverse bronnen zou Sabia Engizek hebben gelogen dat ze zwanger was, omdat ze wilde voorkomen dat Rafael van der Vaart hun relatie zou beëindigen. Sabia Engizek maakte bekend dat ze haar kindje na zes maanden zwangerschap verloren was.
© 2014 - 2024 Dezy, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Turks: tellen, data en tijdHoe legt u op vakantie uit hoeveel u van iets wilt? Of hoe lang u ergens blijft? Cijfers kunnen erg handig zijn om te we…
Turks: autopech en ziekHet kan altijd gebeuren dat je pech krijgt tijdens je vakantie in het buitenland. Wat moet je beginnen als je naar de do…
Biografie: Zeynep SeverZeynep Sever, de Turks-Belgische schoonheid, werd Miss België in 2009. Daarnaast is zij een bekende voetbalvrouw in Turk…

Biografie: Jacobien SchumacherJacobien Schumacher, ook wel bekend als Bien Schumacher, is een Nederlandse mediapersoonlijkheid. Zij was te zien in de…
René Merkelbach, componistHet Sprookjesbos in de Efteling, Within Temptation en Krezip hebben op zijn minst één ding gemeen. Componist René Merkel…
Bronnen en referenties
  • Wikipedia
  • Telegraaf.nl
  • Rtl Nieuws
  • Sporx.com.tr
Dezy (106 artikelen)
Laatste update: 09-02-2018
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Bekende nederlanders
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.