Biografie: Jacobien Schumacher

Jacobien Schumacher, ook wel bekend als Bien Schumacher, is een Nederlandse mediapersoonlijkheid. Zij was te zien in de datingprogramma’s Take Me Out en De Bachelor. Jacobien Schumacher heeft een kortstondige relatie gehad met Martijn Krabbé. Jacobien Schumacher deed samen met haar vriend Arjen Huffels en hun dochtertje mee aan het programma Kerels Met Een Kleintje.

Over Jacobien Schumacher

Jacobien Schumacher werd geboren in 1991. Ze heeft een kapper- en uiterlijke verzorgingsopleiding afgerond. Na haar opleiding heeft ze als kapster gewerkt. Ook heeft ze verscheidene baantjes in de horeca gehad. In 2012 woonde Schumacher drie maanden in Italië waar ze werkzaam was op een camping. Jacobien Schumacher heeft een tijd events en netwerkborrels voor hotels, restaurants en modemerken georganiseerd.

In 2016 begon ze samen te werken met haar vriend Arjen Huffels, die hairstylist is.

Publiciteit

Take Me Out

In 2009 deed Jacobien Schumacher mee aan de datingshow Take Me Out. Ze had hier twee dates. Haar eerste date was met Michael Maarsen, die overigens presentator van het televisieprogramma 6pack is geweest. Maarsen liet backstage vol trots de tatoeages op zijn penis zien. Hierna keerde Jacobien Schumacher terug naar het programma met de woorden: “Hij liet zijn edele... uhm....edele penis zien”.

Haar tweede date was met Desmond. Naar eigen zeggen was Desmond precies haar type: blond en krullen.

De Bachelor
In 2012 was Jacobien Schumacher te zien in het Net5-programma De Bachelor. Het programma werd opgenomen in Suriname. Rutger Vlaming was de bachelor tijdens dit seizoen. Hij hoorde zijn droomvrouw te kiezen tussen de 24 vrouwelijke singles. Een van deze singles was Jacobien Schumacher. In een van de afleveringen liet Jacobien Schumacher haar borsten zien. Rutger Vlaming vermeldde het volgende over Schumacher: "Opeens liet ze haar borsten zien in de show. Ze is heel apart en vraagt veel aandacht."
Uiteindelijk koos Rutger voor Marina.

Grazia

Na haar optreden in De Bachelor gaf Jacobien Schumacher een interview aan het tijdschrift Grazia. Ze gaf duidelijk aan dat ze haar levensstijl niet aanpaste aan haar inkomen. Tevens liet ze weten te dromen van een glamoureus leven.

Opvallende uitspraken van Jacobien Schumacher in dit interview waren o.a.:
  • Natuurlijk kan ik wel shoppen bij de H&M, maar eerlijk gezegd is dat niets voor mij. Ik heb daar te veel klasse voor, een te sterk ontwikkeld gevoel voor kwaliteit en stijl.”
  • Ook heb ik een paar trucjes. In de winkel een draadje lostrekken van een wollen truitje bijvoorbeeld, om fikse korting te bedingen. Of met mijn nagel een krasje maken in een hak en dan een goed gesprek aangaan met de verkoper. Het liefst met een man, dat werkt het best.”
  • Mijn vader vraagt mij vaak waarom ik niet wil werken voor een beter leven. Ik snap de vraag, maar zo werkt het niet. Ik ben een creatieveling. Een dromer. Ik wil boeken schrijven, zo een naam opbouwen en vanuit daar de stap naar televisie maken. Werken bij Starbucks voegt hier niets aan toe. Zo verkwansel ik mijn talent.”
  • Het is erg verminderde glamour, maar ik neem dus dagelijks de bus.”
  • Ook in de trein reis ik doorgaans zwart.”

Nadat haar relatie met Martijn Krabbé bekend werd, kwam het interview opnieuw in de publiciteit. Jacobien Schumacher liet weten dat haar woorden waren verdraaid. PR-dame Agnes Hofman zei echter dat de gepubliceerde versie van het interview milder was dan de oorspronkelijke versie. Dit werd volgens Hofman gedaan om Schumacher tegen zichzelf in bescherming te nemen.

Bien there, done that

In De Bachelor en in het interview met Grazia presenteerde Jacobien Schumacher zichzelf als schrijfster. Een tijd hield ze een persoonlijke blog bij. Tevens lag haar autobiografie Bien there, done that in 2012 bij diverse uitgevers. Tot op heden is het boek nog niet uitgegeven.

Kerels Met Een Kleintje

In 2016 was Jacobien Schumacher samen met haar partner Arjen Huffels en hun dochtertje Fleuri te zien in het televisieprogramma Kerels Met Een Kleintje. Dit is een realityserie over koppels die hun eerste kindje krijgen.

Liefdesleven

In september 2014 werd de relatie tussen Jacobien Schumacher en presentator Martijn Krabbé bekendgemaakt. Een maand later werd deze relatie beëindigd. Volgens verscheidene bronnen zou Krabbé geschrokken zijn van de negatieve verhalen die de ronde deden over Schumacher. Het koppel had een leeftijdsverschil van 23 jaar.

In het interview met Grazia vertelde Jacobien Schumacher dat ze een maand samen is geweest met Johnny de Mol. “In de maand dat wij iets hadden heeft hij altijd geweten van mijn dromen en ambities. Heel even flitste door mijn hoofd dat hij wellicht mijn ticket naar roem kon zijn,” aldus Schumacher.

Volgens diverse media zou Jacobien Schumacher eerder gedineerd hebben met voormalig bokser Regilio Tuur. Ook zou ze via Twitter-berichtjes interesse hebben getoond in presentator Arie Boomsma.

In 2015 kreeg Jacobien Schumacher een relatie met Arjen Huffels, de ex-kapper van Martijn Krabbé. In 2016 kregen Schumacher en Arjen Huffels een dochter. Hun dochter heet Fleuri Amedea Valentina. Ze is vernoemd naar de overleden zus van Jacobien Schumacher. Haar zus Fleur overleed aan de gevolgen van huidkanker.
© 2014 - 2024 Dezy, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Recensie: Het Gouden Ei, Tim KrabbérecensieRecensie: Het Gouden Ei, Tim KrabbéHet Gouden Ei. Hoe een verdwijning op een pompstation uitgroeide tot een sterk plot en 250.000 exemplaren.
Ziekte van Krabbe: Neurodegeneratieve aandoeningZiekte van Krabbe: Neurodegeneratieve aandoeningDe ziekte van Krabbe is één van de meest ernstige en dodelijke ziekten ter wereld. Bij deze neurodegeneratieve aandoenin…
Boekverslag: Het Gouden Ei van Tim KrabbéBoekverslag: Het Gouden Ei van Tim KrabbéHet Gouden Ei is een boek van de Nederlandse schrijver Tim Krabbé. Het boek werd in 1984 voor de eerste keer uitgegeven…
Martijn Katan: een nuchtere kijk op gezonde voedingMartijn Katan: een nuchtere kijk op gezonde voedingTussen al het geweld van telkens weer nieuwe dieethypes is prof. dr. Martijn Katan een stabiele factor. De emeritus hoog…

Gary Fomdeck (a.k.a dj Gerard Ekdom)Gary Fomdeck (a.k.a dj Gerard Ekdom)Dé Kersthit van 2014 is het liedje "I'll be there this Christmas" van Gary Fomdeck. Het werd al vaak bij Serious Request…
Biografie: Sabia EngizekSabia Engizek, voorheen bekend als Sabia Boulahrouz, is een beroemde (voetbal)vrouw van Turkse komaf. Ze is getrouwd gew…
Bronnen en referenties
  • Wikipedia
  • www.mensenachterhetnieuws.nl/
  • Roddelvrouw.blogspot.com/
Dezy (106 artikelen)
Laatste update: 08-03-2018
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Bekende nederlanders
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.