Gary Fomdeck (a.k.a dj Gerard Ekdom)

Gary Fomdeck (a.k.a dj Gerard Ekdom) Dé Kersthit van 2014 is het liedje "I'll be there this Christmas" van Gary Fomdeck. Het werd al vaak bij Serious Request aangevraagd, terwijl Gary nog niet zo bekend was. Later bleek Gary Fomdeck het alter ego van 3FM dj Gerard Ekdom te zijn! Alle opbrengsten van het liedje (via iTunes / Spotify en Serious Request) gaan naar de actie van Serious Request 2014: Hands off our girls!, een inzamelingsactie om vrouwen en meisjes te helpen die slachtoffer zijn van seksueel geweld in conflictgebieden.

Wie is Gary Fomdeck?

Gary Fomdeck (het pseudoniem van Gerard Ekdom) is de zanger van de Kersthit van 2014: “I will be there this Christmas”
Op het Twitter account van Gary Fomdeck staat beschreven dat Gary in Chicago geboren is, maar nu in Amsterdam woont. Ook zou hij platen als een ‘pro’ maken (een professional).

De eerste post van ‘Gary’ was op 6 november 2014. Hier kondigt hij aan dat hij bezig is met het maken van nieuwe muziek. 17 november postte Gary dat hij in een Nederlandse studio zou gaan opnemen. Hij postte zelfs een kleine preview van het liedje online op 18 november.
Bron: Menno van der Horst, Wikimedia Commons (CC BY-2.0)Bron: Menno van der Horst, Wikimedia Commons (CC BY-2.0)
Gary Fomdeck heeft ook een Facebook account en een Tumbler.

Op Gary Fomdeck's Tumbler staat een kleine (natuurlijk verzonnen) biografie. Gary zou geboren en getogen zijn in Chicago, Illinois (Verenigde Staten). Hij zou een muzikant in hart en nieren zijn en zou al vanaf jonge leeftijd veel instrumenten kunnen bespelen. Gary zou in New York gewoond hebben en met artiesten zoals Ryan Tedder, Rihanna en Rick Rubin hebben gewerkt. Na het verhuizen naar Amsterdam zou Gary nog één grote drom hebben: een grote Kersthit maken. Dit zou nu gelukt zijn met “I’ll Be There This Christmas”.

Gerard Ekdom maakt bekend dat hij Gary Fomdeck is!

Op 20 december had Domien Verschuuren (een andere dj in het Serious Request Glazen Huis in 2014) net het liedje van Gary Fomdeck gedraaid, waarna de telefoon gaat. Domien neemt op en vraagt: ‘Who is this?’, waarna Gerard Ekdom (stiekem achter in het huis aan de telefoon) vertelt met een verdraaide stem dat hij Gary Fomdeck is. Domien vraagt hoe het met hem gaat en dat zijn plaat erg veel aangevraagd wordt. Domien zegt dat iedereen het kerstliedje erg leuk vond waarna Gary vertelt dat hij het moeilijk vond om echt iets nieuws te maken. Hierna vraagt Domien of het waar is dat Gary met Rihanna heeft gewerkt. Hierop verzint Gary natuurlijk wat: hij antwoord dat hij met een aantal albumliedjes heeft meegeholpen zoals ‘You never guess‘ en ‘I don’t like dogs’. Hierna lijkt Coen te horen dat Gerard aan te telefoon is, waarna Domien hem naar voren roept. Domien had inderdaad Gerard Ekdom aan de lijn, waarna Gerard vertelt dat hij Gary Fomdeck is.

Hoe komt hij op de naam? Gary is een verbastering van Gerard, en Fomdeck bestaat uit een ‘F’ en ‘Omdeck’: in een andere volgorde ‘Eckdom’. Dit is de achternaam van Gerard, maar dan met een extra ‘c’.

Natuurlijk zijn er beelden van, onder andere terug te vinden op de 3FM Serious Request site en op Youtube.

Wie is Gerard Ekdom?

Gerard Ekdom is een radio-dj en televisiepresentator. Hij werkt op dit moment bij 3FM en zit in 2014 in het Glazen Huis voor Serious Request.

Gerard Ekdom in het kort:
 • Volledige naam: Gerard Ekdom
 • Bijnaam / Alter ego: Gary Fomdeck
 • Geboren: 26 maart 1978 in Utrecht
 • Jaren in het Glazen Huis: 2005, 2006, 2007, 2014.
 • Bekend van: 3FM, Serious Request, Fort Boyard, Toppop3
 • Website: gerardekdom.nl
 • Eerste baantje als radio-dj: bij Radio De Bilt.
 • Begonnen bij 3FM: in 1998
 • Radioprogramma’s: EKDOM!, Arbeidsvitaminen, Effe Ekdom, Ekdom in de Nacht
 • Prijzen: Goden RadioRing (2011), Zilveren RadioSter (2011), Zilveren RadioSter (2012)De kerstsingle van Gary Fomdeck: “I will be there this Christmas”

Het liedje duurt 3:30 minuten en is voor $0.99 aan te vragen bij iTunes. Alle iTunes en Spotify opbrengsten gaan naar Serious Request. De songtekst van het liedje is op internet te vinden. De persoon die het zingt lijkt spijt te hebben van het feit dat hij of zij het altijd te druk had door het jaar heen. Hij of zij begrijpt nu pas dat hierdoor zijn of haar geliefde gekwetst is: hij of zij staat er alleen voor. Daarom belooft de persoon in het lied bij zijn of haar geliefde te zijn met Kerst en alles voor hem of haar te doen.

Nummer 1-hit voor de kerstsingle van Gerard/Gary

Een dag na het bekend maken dat Gary Fomdeck het alter ego van Gerard Ekdom is, blijkt dat het liedje van Gary een nummer 1 hit is geworden! Hij staat boven aan de iTunes lijst en heeft hiermee The Voice of Holland winnaressen van 2014, O’G3ne, verslagen.
Gerard zelf kan het niet geloven en twittert er over: “Gary Fomdeck staat nummer 1 in iTunes! Ik heb gewoon een nummer 1-hit! Complete waanzin!

€25.000,- voor het liedje? Dan zal Gerard het liedje live in het Glazen Huis zingen

Gary Fomdeck (Gerard Ekdom dus) zou het liedje live zingen in het Glazen Huis als het in totaal € 25.000 euro zou opleveren. Dat wil dus zeggen dat alle bedragen zouden worden opgeteld van mensen die het liedje ‘I’ll be there this Christmas’ aanvragen via het callcenter van 3FM Serious Request. Dit bedrag is op 23 december 2014 bij elkaar gesprokkeld en dus zong Gerard het liedje live op de Serious Request radio, wat terug te kijken is via de Serious Request site.

Wil je ook je steentje bijdragen om vrouwen en meisjes die slachtoffer zijn van seksueel geweld te helpen? Én vind je het liedje van Gary Fomdeck leuk? Vraag het liedje dan aan via het callcenter van Serious Request, te bereiken op 0909-1336, of koop het liedje op iTunes of Spotify.
© 2014 - 2024 Tmaar, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Gary Unmarried tv-serie: plot en castGary Unmarried tv-serie: plot en castGary Unmarried is een Amerikaanse sitcom, gecreëerd door Ed Yeager. De serie werd van 24 september 2008 t/m 17 maart 201…
Theater- en Dvd-recensie: One night of QueenrecensieTheater- en Dvd-recensie: One night of QueenGary Mullen & The Works zijn verantwoordelijk voor een goed in elkaar gezette show rond de legendarische band Queen. Het…
Dartspelers: Gary Anderson - Schotland (PDC)Dartspelers: Gary Anderson - Schotland (PDC)De Schotse topdarter Gary Anderson is tussen 2009 en 2019 één van de grote namen van de grootste dartbond, de Profession…
De alter ego's van celebrities: Roman ZolanskiHij is misschien wel net zo beroemd als de rapdiva zelf: hij is anders, hij is homo en hij duikt op in meerdere raptekst…
Biografie: Jacobien SchumacherJacobien Schumacher, ook wel bekend als Bien Schumacher, is een Nederlandse mediapersoonlijkheid. Zij was te zien in de…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: 3FM,
 • Website van Serious Request: http://seriousrequest.3fm.nl/
 • Wikipedia van Gerard Ekdom: http://nl.wikipedia.org/wiki/Gerard_Ekdom
 • Gerard zingt het liedje: http://seriousrequest.3fm.nl/nieuws/detail/5351029/gerard-ekdom-goes-gary-fomdeck-voor-25000-euro
 • Afbeelding bron 1: Menno van der Horst, Wikimedia Commons (CC BY-2.0)
Tmaar (47 artikelen)
Laatste update: 31-01-2017
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Bekende nederlanders
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.