Gary Unmarried tv-serie: plot en cast

Gary Unmarried tv-serie: plot en cast Gary Unmarried is een Amerikaanse sitcom, gecreëerd door Ed Yeager. De serie werd van 24 september 2008 t/m 17 maart 2010 uitgezonden in Amerika door de televisiezender CBS. Gary Unmarried gaat over een net gescheiden paar (Jay Mohr en Paula Marshall), die de voogdij over hun twee kinderen delen. De sitcom werd geproduceerd door ABC Studios en CBS Television Studios. Gary Unmarried bestaat uit 2 seizoenen, bestaande uit 37 afleveringen. De serie werd in 2009 winnaar van de People’s Choice Award voor Favorite New Comedy. Ryan Malgarini (Tom) en Kathryn Newton (Louise) wonnen in 2010 de Young Artist Award for Best Performance in a TV Series (Comedy or Drama) voor Supporting Young Actor- en Actrice.

Plot

De serie gaat over Gary Brooks (Jay Mohr) en zijn ex-vrouw Allison (Paula Marshall), drie maanden nadat ze zijn gescheiden. Gary is eigenaar van een schildersbedrijf (vanaf seizoen 2 werkt hij bij een radiostation), en heeft een eigen huis gekocht na de scheiding. Gary en Allison delen de voogdij over hun twee kinderen, Tom en Louise.

Tom en Louise wonen zowel bij Gary als Allison, zodat ze tijd kunnen doorbrengen met beide ouders. De kinderen hebben twee heel verschillende persoonlijkheden. Zoon Tom is een gevatte 14-jarige typische puberjongen. Dochter Louise is hoogbegaafd, en een getalenteerde celliste.

Allison raakt vaak gefrustreerd door Gary’s onverantwoordelijke gedrag, terwijl Gary haar manier van opvoeden maar saai vindt. Ze hebben een haat/liefdesverhouding, wat vaak resulteert in conflicten, waar ze uiteindelijk toch samen leren uit te komen. Ook krijgen ze te maken met nieuwe relaties, waar ze beiden aan moeten wennen.

Main cast

 • Jay Mohr – Gary Brooks, de onverantwoordelijke, maar liefdevolle, vader van twee kinderen. Net gescheiden van zijn vrouw Allison. Gary is echte sportfan, die graag bier drink, en zijn best doet om uit de problemen te blijven, maar daar meestal in faalt.
 • Paula Marshall – Allison Brooks, de moeder van Tom en Louise, en Gary’s ex-vrouw. Allison is het vaak niet eens met Gary’s manier van opvoeden. Heeft een relatie (gehad) met hun voormalige huwelijkstherapeut Dr. Walter Krandall.
 • Kathryn Newton (vanaf afl. 2) – Louise Brooks, de hoogbegaafde dochter van Gary en Allison.
 • Ryan Malgarini – Tom Brooks, de 14-jarige zoon van Gary en Allison. Heeft de zorgzame eigenschappen van zijn moeder, maar is soms ook net zo gevat en brutaal als zijn vader.
 • Keegan-Michael Key – Curtis, een oude vriend van Gary, die ook bij het radiostation werkt (seizoen 2).
 • Brooke D’Orsay – Sasha, de manager van het radiostation, waar Gary een relatie mee krijgt (seizoen 2).
 • Rob Riggle – Mitch Brooks, Gary’s halfbroer en voormalig marinier.

Voormalige cast

 • Jaime King – Vanessa Flood, Gary’s eerste vriendin na de scheiding. Vanessa heeft veel gemeen met Gary. Ze is ook eerder getrouwd geweest, en moeder van een zoon. Heeft geen goede relatie met haar ex-man (seizoen 1)
 • Ed Begley Jr. – Dr. Walter Krandall, huwelijkstherapeut van Gary en Allison, waarmee
 • Allison verloofd is (seizoen 1).
 • Al Madrigal – Dennis Lopez, Gary’s beste vriend en collega (seizoen 1).

Afleveringen per seizoen

Seizoen 1 2008-2009

 1. Pilot
 2. Gary Gets Boundaries
 3. Gary Marries off His Ex
 4. Gary Gets His Stuff Back
 5. Gary Breaks Up His Ex-wife and Girlfriend
 6. Gary Meets The Gang
 7. Gary and Allison’s Restaurant
 8. Gary and Allison Brooks
 9. Gary Gives Thanks
 10. Gary Goes First
 11. Gary Toughens Up Tom
 12. Gary Dates Louise’s Teacher
 13. Gary Moves Back in
 14. Gary and Dennis’ Sister
 15. Gary’s Ex-Brother-in-Law
 16. Gary Uses His Veto
 17. Gary Hooks Up Allison
 18. Gary and the Trophy
 19. Gary and His Half-Brother
 20. Gary Fixes Allison’s Garbage Disposal

Seizoen 2 2009-2010

 1. Gary Has a Dream
 2. Gary Promises Too Much
 3. Gary’s Demo
 4. Gary Shoots Fish in a Barrel
 5. Gary on the Air
 6. Gary is Groovy
 7. Gary Flies on a fish
 8. Gary Apologizes
 9. Gary Keeps a Secret
 10. Gary Gives Sasha His Full Attention
 11. Gary is a Boat Guy
 12. Gary Feels Tom Slipping Away
 13. Gary Has to Choose
 14. Gary Lowers the Bar
 15. Gary’s Big Mouth
 16. Gary Tries to Find Something for Mitch
 17. Gary Unmarried?

Einde van de serie

Op 18 mei 2010 kondigde CBS aan dat ze niet verder zouden gaan met de serie.

DVD release

Op 9 februari 2010 bracht Walt Disney Studios Home Entertainment het complete eerste seizoen van Gary Unmarried uit op DVD.
© 2012 - 2024 Ashrivers, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Gary Fomdeck (a.k.a dj Gerard Ekdom)Gary Fomdeck (a.k.a dj Gerard Ekdom)Dé Kersthit van 2014 is het liedje "I'll be there this Christmas" van Gary Fomdeck. Het werd al vaak bij Serious Request…
Theater- en Dvd-recensie: One night of QueenrecensieTheater- en Dvd-recensie: One night of QueenGary Mullen & The Works zijn verantwoordelijk voor een goed in elkaar gezette show rond de legendarische band Queen. Het…
Dartspelers: Gary Anderson - Schotland (PDC)Dartspelers: Gary Anderson - Schotland (PDC)De Schotse topdarter Gary Anderson is tussen 2009 en 2019 één van de grote namen van de grootste dartbond, de Profession…
Curves: fitness voor vrouwenCurves is een nieuwe sport speciaal ontwikkeld voor vrouwen. De toestellen zijn eenvoudig in gebruik en er zitten geen g…

Zweedse TV Series - de beste televisie uit ZwedenZweedse TV Series - de beste televisie uit ZwedenDe beste Zweedse Series op een rij. Zweedse tv-series zijn erg populair. Voornamelijk de misdaad en politie series doen…
Alcatraz tv-serie: plot en castAlcatraz tv-serie: plot en castAlcatraz is een Amerikaanse drama/sci-fi tv-serie van producent J.J. Abrams (Lost, Star Trek, Fringe) en scenarist/produ…
Bronnen en referenties
 • www.en.wikipedia.org
 • www.amazon.com
Ashrivers (13 artikelen)
Gepubliceerd: 29-01-2012
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.