Alcatraz tv-serie: plot en cast

Alcatraz tv-serie: plot en cast Alcatraz is een Amerikaanse drama/sci-fi tv-serie van producent J.J. Abrams (Lost, Star Trek, Fringe) en scenarist/producent Elizabeth Sarnoff (Lost, Deadwood). De serie gaat over mysterieuze gebeurtenissen in en rond de beruchte Alcatraz gevangenis. Hoofdrolspelers zijn Sam Neill, Sarah Jones en Jorge Garcia. De serie wordt in Amerika uitgezonden door televisiezender Fox, en ging op 16 januari 2012 in première. Alcatraz wordt geproduceerd door Bonanza Productions Inc, in samenwerking met Bad Robot Productions en Warner Bros. Television. Executive-producers van de serie zijn J.J. Abrams, Bryan Burk en Elizabeth Sarnoff. Steven Lilien, Bryan Wynbrandt en Sarnoff schreven de pilot-aflevering.

Plot

Detective Rebecca Madsen (Sarah Jones) werkt bij de San Francisco Police Department, afdeling Moordzaken. Ze krijgt te maken met een eigenaardige moord, waarbij een vingerafdruk haar leidt naar een onwaarschijnlijke verdachte, genaamd Jack Sylvane. Sylvane is een voormalige Alcatraz gevangene, die al tientallen jaren geleden is overleden. Aangezien Rebecca's grootvader en surrogaat-oom Ray Archer beiden gevangenisbewaarders waren in Alcatraz., wordt Rebecca meteen geïnteresseerd in de zaak. Zeker wanneer FBI-agent Emerson Hauser (Sam Neill), haar onderzoek probeert te dwarsbomen.

Rebecca zoekt hulp bij Alcatraz-expert en stripboekenfan Dr. Diego "Doc" Soto (Jorge Garcia) om het mysterie op te lossen. Ze ontdekken dat Sylvane niet alleen nog in leven is, maar aan het moorden is geslagen in San Francisco. Vreemd genoeg is hij geen dag ouder geworden sinds dat hij een gevangene was in Alcatraz, ten tijde van het bewind van gevangenisdirecteur Edwin James en zijn meedogenloze adjunct directeur E.B. Tiller (Jason Butler Harner).

Rebecca en Soto zijn genoodzaakt om samen te werken met Agent Hauser en zijn assistente Lucy Banerjee (Parminder Nagra) om Sylvane te stoppen. Ze komen erachter dat Sylvane niet de enige gevangene zal zijn die zijn opwachting heeft gemaakt, en ontdekken dat de overheid een aantal belangrijke zaken in de doofpot heeft gestopt.

Bovendien blijkt dat Agent Hauser op de hoogte is van de geheimen van Alcatraz.. Rebecca ontdekt ook dat haar eigen familieachtergrond een aantal geheimen heeft. Terwijl ze moet leren om te gaan met deze schokkende informatie, heeft ze tevens de zware taak het land te beschermen tegen Alcatraz' meest beruchte en gevaarlijke criminelen.

Main cast

 • Sarah Jones - Rebecca Madsen, detective Moordzaken bij de San Francisco Police Department.
 • Jorge Garcia - Dr. Diego “Doc” Soto, expert op het gebied van het criminele rechtssysteem en burgeroorloggeschiedenis, schrijver van boeken over Alcatraz, en eigenaar van een stripboekenwinkel.
 • Sam Neill - Emerson Hauser, FBI agent, die in 1963 ontdekte dat alle gevangenen uit Alcatraz waren verdwenen.
 • Parminder Nagra - Lucy Banerjee, technicus en assistent van agent Hauser.
 • Robert Forster - Ray Archer, surrogaat-oom van Rebecca Madsen, en voormalig gevangenenbewaarder van Alcatraz.
 • Santiago Cabrera - Jimmy Dickens, agent bij de San Francisco Police Department, en tevens Rebecca’s verloofde.
 • Jason Butler Harner - Elijah Bailey “E.B.” Tiller, de meedogenloze Alcatraz adjunct directeur.

Terugkerende cast

 • Jeffrey Pierce – Jack Sylvane
 • Joe Egender – Ernest Cobb
 • Michael Eklund – Kit Nelson
 • David Hoflin – Thomas “Tommy” Madsen

Awards

In juni 2011 was Alcatraz één van de acht genomineerden in de categorie Most Exciting New Series van de 1st Critic’s Choice Television Awards.
© 2012 - 2024 Ashrivers, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Alcatraz: van militaire vestiging naar nationaal parkAlcatraz is de naam voor het eiland in de buurt van San Francisco. Het is vooral bekend om het feit dat het voor lange t…
Davy Jones – de man zonder hartIn de Pirates of the Caribbean-films speelt de slechte Davy Jones een grote en belangrijke rol. Maar het personage Davy…
Alcatraz: Gevangenis in San FranciscoAlcatraz: Gevangenis in San FranciscoGelegen in de baai van San Francisco met de Golden Gate Bridge op de achtergrond, ligt een rotsachtig eiland genaamd Alc…

Gary Unmarried tv-serie: plot en castGary Unmarried tv-serie: plot en castGary Unmarried is een Amerikaanse sitcom, gecreëerd door Ed Yeager. De serie werd van 24 september 2008 t/m 17 maart 201…
10 jaar talentenshows Nederlandse televisie (2002-2012)Idols, Popstars, X-factor, The Voice of Holland: al tien jaar kijkt Nederland naar talentenshows op TV en het programmaf…
Bronnen en referenties
 • www.en.wikipedia.org
 • www.fox.com
 • www.watchalcatraztv.com
Ashrivers (13 artikelen)
Gepubliceerd: 28-01-2012
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.