Biografie: YouTuber Jessie Maya

Wie is Jessie Maya? Jessie Maya is een Nederlandse transgender YouTuber. Ze neemt video’s op over mode, make-up en lifestyle. Ook over haar transitie van man naar vrouw maakt Jessie Maya video's. Daarnaast vlogt ze haar dagelijks leven. Alhoewel haar artiestennaam Jessie Maya is, is haar volledige officiële naam Jessie Desirée Bosch.

Vroege jaren

Jessie Maya werd geboren als jongen. Op 8 juni 1996 kwam Jessie Maya ter wereld als Jeroen Bosch. Ze is geboren en getogen in Apeldoorn.

Ze heeft een oudere zus. In een interview vertelt Jessie Maya dat ze vroeger niets liever wilde dan zoals zij zijn. Zo paste ze, wanneer ze alleen thuis was, stiekem de kleding van haar zus.

Jessie Maya – toen nog Jeroen Bosch – ging naar het vmbo op het Veluws College Cortenbosch. In de derde klas van de middelbare school kwam ze tijdens een les biologie uit de kast als homoseksueel.

Na de middelbare school ging Jessie Maya naar het Rijn IJssel College te Arnhem. Hier volgde ze de mbo-opleiding Make-up & Hair Artist. Jessie Maya zat in dezelfde klas als transgendermodel Loiza Lamers. Toen ze Loiza Lamers ontmoette, besefte Jessie Maya zich dat ze zich haar hele al een meisje voelde. Ze realiseerde zich dat ze geen homo maar transgender is. ‘Alles viel op zijn plek,’ aldus Maya.

Carrière

Make-up

In 2015 maakte Jessie Maya een YouTube-kanaal aan dat hoofdzakelijk uit video's over mode en cosmetica bestaat. Haar voorbeeld is Jeffree Star, een Amerikaanse androgyn make-upartiest.

Transitie van man naar vrouw

Naast beautyvideo’s neemt Jessie Maya ook video’s op over haar transgenderproces. In deze video's vertelt ze over haar emotionele en lichamelijke veranderingen. Ook beantwoordt ze vragen van haar kijkers. Jessie Maya is onder behandeling bij het genderteam van het VU medisch centrum (VUmc). In november 2016 is ze gestart met de hormoonbehandeling. Circa een jaar later kreeg ze een borstvergroting.

Eind 2016 heeft Jessie Maya haar naam en geslacht officieel laten veranderen bij de gemeente. Haar volledige officiële naam is Jessie Desirée Bosch. Desirée is een vernoeming naar haar overleden moeder.

Vloggen

In 2017 maakte Jessie Maya een tweede YouTube-kanaal aan speciaal voor haar vlogs (Maya Vlogs). In deze vlogs probeert Jessie Maya mensen een kijkje in haar leven te geven.

Liefdesleven

Jessie Maya kreeg in 2017 een relatie met haar vriend Bas. Kort na hun relatie ging het koppel samenwonen in Den Haag.
Ook Bas was soms te zien in haar video's. Jessie Maya gaf aan dat ze vaak vragen en opmerkingen kreeg over de seksuele geaardheid van haar vriend. Jessie Maya verklaarde dat Bas hetero is. In mei 2018 hebben ze hun relatie beëindigd.

Trivia

Hoe lang is Jessie Maya? Welke prijzen heeft Jessie Maya gewonnen? Hieronder een paar weetjes over Jessie Maya.
  • Jessie Maya is 1.73 m lang.
  • In 2016 won Jessie Maya De Jonge 100 award. De Jonge 100 is een lijst met de 100 meest veelbelovende en inspirerende jongeren t/m 25 jaar van Nederland. Elk jaar ontvangen 8 van de personen op deze lijst een prijs. Jessie Maya was in 2016 een van deze 8 jongeren. Zij was de publiekswinnaar.
  • Jessie Maya heeft door middel van een meet & greet geld ingezameld voor 3FM Serious Request 2017. Deze editie van Serious Request vond plaats in Apeldoorn, de geboorteplaats van Jessie Maya. Ook andere YouTube-sterren, zoals NikkieTutorials en Cinemates, deden mee aan deze actie.
© 2018 - 2020 Dezy, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Het getallensysteem en rekensysteem van de Maya'sHet getallensysteem en rekensysteem van de Maya'sRond de 14e eeuw zijn er een aantal Europeanen naar Amerika vertrokken waar ze allerlei volkeren ontdekten. Een van deze…
Maya piramides en gebouwenMaya piramides en gebouwenMaya piramides behoren tot de meest indrukwekkende monumenten in de moderne wereld. Dit artikel zal ingaan over verschil…
De Maya's kenden het wielEr circuleren allerlei beelden over de Maya´s die niet kloppen. Een bekend beeld is dat de Maya´s niet beschikten over h…
Guatemala, land van oerwoud en de MayaGuatemala, land van oerwoud en de MayaOndanks dat Guatemala toeristisch gezien nog in de kinderschoenen staat, is het een boeiend land, met oerwoud, grote mer…

Biografie: rapper Bizzey (Leo Roelandschap)Wie is Bizzey? Bizzey is een Nederlandse MC, dj en rapper. Hij is een voormalig lid van de dj-groep Yellow Claw. Met het…
Het leven van Ali BHet leven van Ali BAli B begon als rapper, maar is sindsdien ook presentator, jurylid, programmamaker en zelfs cabaretier geworden. Daarnaa…
Bronnen en referenties
  • https://www.destentor.nl/serious-request/apeldoornse-jessie-maya-verheugt-zich-op-meet-and-greet~a2867e8e/
  • Jessie Maya's YouTube-kanaal

Reageer op het artikel "Biografie: YouTuber Jessie Maya"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Dezy
Laatste update: 20-05-2018
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Bekende nederlanders
Bronnen en referenties: 2
Schrijf mee!