Biografie: rapper Bizzey (Leo Roelandschap)

Wie is Bizzey? Bizzey is een Nederlandse MC, dj en rapper. Hij is een voormalig lid van de dj-groep Yellow Claw. Met het nummer ‘JA!’ kreeg Bizzey in 2018 landelijke bekendheid als soloartiest. Dit is de eerste single van zijn debuutalbum 'November'. Voor dit album heeft hij samengewerkt met artiesten als Kraantje Pappie en Mr. Polska. Bizzeys echte naam is Leo Roelandschap.

Jeugd

Bizzey werd op 11 mei 1985 geboren als Leo Roelandschap. Hij is geboren en getogen in Amersfoort. In zijn jongere jaren was hij ook vaak in Leusden.

Bizzeys vader had een platenzaak die Radio Roelandschap heette. Ook Bizzey zelf had al van jongs af aan een liefde voor muziek. Zijn eerste rap schreef hij toen hij vijftien was. Zijn drijfveer voor deze rap was een vakantieliefde. Op vakantie in Portugal had Bizzey een Engels meisje leren kennen. Hij hoopte dat hij door een succesvolle rap door zou breken in Engeland om naar dat meisje toe te kunnen.

Carrière

Beginjaren

Bizzey begon zijn carrière als Master of Ceremony (MC). Een MC is een uitvoerende artiest die het publiek vermaakt. Op zijn 17e trad Bizzey op als MC bij de Heineken Dance Parade.

In 2006, toen hij 21 jaar was, bracht Bizzey zijn debuteersingle The Fur uit.

Yellow Claw

Medio 2010 startte Bizzey samen met Jim Aasgier (Jim Taihuttu) en Nizzle (Nils Rondhuis) de groep Yellow Claw op. In 2012 kreeg Yellow Claw landelijke bekendheid met hun eerste single Allermooiste Feestje. Later dat jaar had de groep hun eerste Top 40-hit met het nummer Krokobil. Dit lied werd opgenomen in samenwerking met de rappers Sjaak en Mr. Polska.

Na Krokobil had Yellow Claw in Nederland succes met hits als Thunder en Nooit meer slapen. Ook internationaal brak Yellow Claw door. In plaats van Nederlandstalige nummers begon het trio Engelstalige nummers uit te brengen. Shotgun en Till it hurts zijn voorbeelden van internationale hits.

Op 22 juni 2016 maakte Bizzey bekend Yellow Claw te gaan verlaten. Hij wilde namelijk meer tijd met zijn vrienden en familie doorbrengen. Met Yellow Claw had Bizzey veel optredens in het buitenland waardoor hij weinig bij zijn gezin kon zijn. "Dan was ik hier na een maand touren door Amerika weer eens twee dagen, moest ik een miljoen dingen doen. En er dan ook nog voor mijn vrouw zijn, die toen zwanger was, en mijn vrienden zien," aldus Bizzey in een interview met het AD.

Ook wilde Bizzey de groep verlaten om zich op zijn solocarrière te kunnen richten.

Solocarrière

Na zijn afscheid van Yellow Claw richtte Bizzey zich op zijn soloactiviteiten. In 2018 bracht Bizzey zijn eerste soloalbum November uit. November is overigens een verwijzing naar zijn zoon die November heet. Het album werd goed ontvangen in Nederland. Het kwam gelijk op nummer 1 binnen in de Album Top 100. Het nummer JA! van het album werd een hit. Dit nummers heeft Bizzey samen met rappers Kraantje Pappie, Yung Felix en Chivv opgenomen.

Privéleven

Bizzey is getrouwd. Samen met zijn vrouw Renée heeft hij een zoon die November heet. Hun zoon werd in november 2015 geboren. Bizzey heeft zijn eerste soloalbum vernoemd naar hun zoon. Ook zijn album heet November.
© 2018 - 2020 Dezy, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Rapper Wiz khalifa - Cameron Jibril ThomazWiz Khalifa is vorig jaar wereld beroemd geworden door zijn nummer Black and yellow, op de website www.youtube.com is de…
Rapper Lil' KleineRapper Lil’ Kleine is één van de populairste artiesten van Nederland. Na zijn controversiële hit Drank & Drugs is hij ni…
Xzibit: rapper en acteurXzibit: rapper en acteurXzibit is een Amerikaanse rapper uit Detroit. Hij is uitgegroeid tot één van de bekende West Coast rappers en is bekend…
Rapper’s delight - Sugarhill Gang: de allereerste rap hitRapper’s delight - Sugarhill Gang: de allereerste rap hitEind 1979 brengt het Amerikaanse hiphop trio The Sugarhill Gang op een speciaal hiervoor opgericht platenlabel ‘Rapper’s…

Linda de Mol en de liefdeLinda de Mol en de liefdeLinda de Mol wordt niet zonder reden de koningin van de Nederlandse televisie genoemd. Linda heeft zich anno 2018 ontwik…
Biografie: YouTuber Jessie MayaWie is Jessie Maya? Jessie Maya is een Nederlandse transgender YouTuber. Ze neemt video’s op over mode, make-up en lifes…
Bronnen en referenties
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Yellow_Claw
  • https://www.ad.nl/amersfoort/amersfoortse-rapper-bizzey-beleefde-ineens-zijn-droom~a638c9b3/

Reageer op het artikel "Biografie: rapper Bizzey (Leo Roelandschap)"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Dezy
Laatste update: Maart 2018
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Bekende nederlanders
Bronnen en referenties: 2
Schrijf mee!