Biografie: rapper Bizzey (Leo Roelandschap)

Wie is Bizzey? Bizzey is een Nederlandse MC, dj en rapper. Hij is een voormalig lid van de dj-groep Yellow Claw. Met het nummer ‘JA!’ kreeg Bizzey in 2018 landelijke bekendheid als soloartiest. Dit is de eerste single van zijn debuutalbum 'November'. Voor dit album heeft hij samengewerkt met artiesten als Kraantje Pappie en Mr. Polska. Bizzeys echte naam is Leo Roelandschap.

Jeugd

Bizzey werd op 11 mei 1985 geboren als Leo Roelandschap. Hij is geboren en getogen in Amersfoort. In zijn jongere jaren was hij ook vaak in Leusden.

Bizzeys vader had een platenzaak die Radio Roelandschap heette. Ook Bizzey zelf had al van jongs af aan een liefde voor muziek. Zijn eerste rap schreef hij toen hij vijftien was. Zijn drijfveer voor deze rap was een vakantieliefde. Op vakantie in Portugal had Bizzey een Engels meisje leren kennen. Hij hoopte dat hij door een succesvolle rap door zou breken in Engeland om naar dat meisje toe te kunnen.

Carrière

Beginjaren

Bizzey begon zijn carrière als Master of Ceremony (MC). Een MC is een uitvoerende artiest die het publiek vermaakt. Op zijn 17e trad Bizzey op als MC bij de Heineken Dance Parade.

In 2006, toen hij 21 jaar was, bracht Bizzey zijn debuteersingle The Fur uit.

Yellow Claw

Medio 2010 startte Bizzey samen met Jim Aasgier (Jim Taihuttu) en Nizzle (Nils Rondhuis) de groep Yellow Claw op. In 2012 kreeg Yellow Claw landelijke bekendheid met hun eerste single Allermooiste Feestje. Later dat jaar had de groep hun eerste Top 40-hit met het nummer Krokobil. Dit lied werd opgenomen in samenwerking met de rappers Sjaak en Mr. Polska.

Na Krokobil had Yellow Claw in Nederland succes met hits als Thunder en Nooit meer slapen. Ook internationaal brak Yellow Claw door. In plaats van Nederlandstalige nummers begon het trio Engelstalige nummers uit te brengen. Shotgun en Till it hurts zijn voorbeelden van internationale hits.

Op 22 juni 2016 maakte Bizzey bekend Yellow Claw te gaan verlaten. Hij wilde namelijk meer tijd met zijn vrienden en familie doorbrengen. Met Yellow Claw had Bizzey veel optredens in het buitenland waardoor hij weinig bij zijn gezin kon zijn. "Dan was ik hier na een maand touren door Amerika weer eens twee dagen, moest ik een miljoen dingen doen. En er dan ook nog voor mijn vrouw zijn, die toen zwanger was, en mijn vrienden zien," aldus Bizzey in een interview met het AD.

Ook wilde Bizzey de groep verlaten om zich op zijn solocarrière te kunnen richten.

Solocarrière

Na zijn afscheid van Yellow Claw richtte Bizzey zich op zijn soloactiviteiten. In 2018 bracht Bizzey zijn eerste soloalbum November uit. November is overigens een verwijzing naar zijn zoon die November heet. Het album werd goed ontvangen in Nederland. Het kwam gelijk op nummer 1 binnen in de Album Top 100. Het nummer JA! van het album werd een hit. Dit nummers heeft Bizzey samen met rappers Kraantje Pappie, Yung Felix en Chivv opgenomen.

Privéleven

Bizzey is getrouwd. Samen met zijn vrouw Renée heeft hij een zoon die November heet. Hun zoon werd in november 2015 geboren. Bizzey heeft zijn eerste soloalbum vernoemd naar hun zoon. Ook zijn album heet November.
© 2018 - 2022 Dezy, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Cat's Claw - Weerstand verhogenCat’s Claw (soms kattenklauw of katsklauw genoemd) is samen met Echinacea purpurea (rode zonnehoed) het beste plantaardi…
Smoothies en sappen tegen griep en verkoudheidSmoothies en sappen tegen griep en verkoudheidDe volgende smoothies en sappen bestrijden efficiënt griep en verkoudheid. Je kunt ze drinken als aperitief, als ontbijt…
Smoothies als bescherming tegen kankerSmoothies als bescherming tegen kankerAls suiker, vlees, eieren, verzadigde vetten en wit brood erom bekend staan de ontwikkeling van kanker te bevorderen, da…
Rapper Wiz khalifa - Cameron Jibril ThomazWiz Khalifa is vorig jaar wereld beroemd geworden door zijn nummer Black and yellow, op de website www.youtube.com is de…

Linda de Mol en de liefdeLinda de Mol en de liefdeLinda de Mol wordt niet zonder reden de koningin van de Nederlandse televisie genoemd. Linda heeft zich anno 2018 ontwik…
Biografie: YouTuber Jessie MayaWie is Jessie Maya? Jessie Maya is een Nederlandse transgender YouTuber. Ze neemt video’s op over mode, make-up en lifes…
Bronnen en referenties
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Yellow_Claw
  • https://www.ad.nl/amersfoort/amersfoortse-rapper-bizzey-beleefde-ineens-zijn-droom~a638c9b3/
Dezy (106 artikelen)
Laatste update: 02-03-2018
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Bekende nederlanders
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.