Linda de Mol en de liefde

Linda de Mol en de liefde Linda de Mol wordt niet zonder reden de koningin van de Nederlandse televisie genoemd. Linda heeft zich anno 2018 ontwikkeld van presentatrice naar onder andere actrice in films en series, waarbij bijvoorbeeld de successeries ‘Gooische Vrouwen’ en ‘Divorce’ haar eigen idee waren. Zowel online als offline is Linda niet meer weg te denken. We zien we haar in diverse televisieprogramma’s maar ook op haar eigen nieuwssite Lindanieuws.nl, Magazine LINDA. en videoapp LINDA.tv komen we Linda de Mol veelvuldig tegen. De ellenlange lijst met prijzen die Linda heeft gewonnen geeft een beeld van de erkenning die Linda krijgt van zowel experts als het grote publiek. Met haar open en sprankelende persoonlijkheid heeft Linda door de jaren heen onze harten gestolen. Van jonge slanke blondine tot volwassen en iets volumineuzere vrouw, de liefde voor Linda de Mol lijkt voor altijd. Maar welke rol heeft de liefde gespeeld in het leven van Linda zelf en wie heeft haar hart weten te stelen?

Het liefdesverhaal van Linda

In de carrière van Linda de Mol is het thema liefde prominent zichtbaar. Een van de populairste programma’s uit het begin van haar carrière is de legendarische spelshow ‘Love Letters’ welke van 1990 tot 1995 werd uitgezonden door de publieke omroep. Het koppel dat de spelshow wint trouwt in het programma voor de televisie. Linda zelf geeft volgens tijdschrift Privé (28 juli 1990) aan niet te dromen van een huwelijk op televisie, maar trouwt het liefst romantisch en intiem met hooguit 50 man. Op dat moment heeft Linda al ruim vier jaar een relatie met jeugdliefde Fred Reuter, door wie zij op Valentijnsdag 1991 ten huwelijk wordt gevraagd.

Het huwelijk en de scheiding

Op 23 augustus 1991 straalt Linda als mooie bruid in een witte trouwjurk en toont ze haar trouwring die, hoe kan het ook anders want Fred is diamantair, prachtig schittert in het zonlicht. Helaas houdt het huwelijk niet lang stand en het koppel gaat in 1995 officieel uit elkaar. Als Linda in een maandelijkse column uit haar eigen tijdschrift (LINDA. april 2012) terugblikt op haar huwelijk herinnert ze zich vooral paniek, “alsof iemand een ijzeren band om mijn nek had geschoven”. Uit angst om alleen te zijn heeft Linda het besluit om te gaan scheiden een aantal keren voor zich uit geschoven. Zij en Fred waren echter zo ver uit elkaar gegroeid dat het niet meer te redden was.

Een droom die uitkomt

Niet lang na de breuk met Fred Reuter begint Linda een relatie met regisseur Sander Valhe, die ze leert kennen in de studio van haar broer John de Mol. Volgens Linda was het gelijk vuurwerk tussen haar en Sander. Samen krijgt het knappe stel twee kinderen, zoon Julian en dochter Noa. Met de komst van de kinderen wordt voor Linda een droom werkelijkheid. Voor LINDA.tv (15 februari 2017) vertelt Linda dat ze vroeger een groot gezin wilde en ‘Sound of Music’-achtige taferelen voor zich zag. Met alles wat Linda de Mol doet beseft ze zich echter dat twee kinderen ook geweldig is en dat ze bovendien het geluk heeft gehad om een jongen en een meisje te krijgen.

Een pijnlijke breuk met een goede afloop

Linda en Sander zijn bewust nooit met elkaar getrouwd. De relatie met Sander strandt in 2007, na twaalf jaar samenzijn, wanneer Sander een verhouding lijkt te hebben met hun Larense buurvrouw Heleen Hofstee-Kolff. Volgens RTL nieuws (1 december 2012) leek de wereld voor Linda in te storten. Toch is het gelukt om het contact te herstellen en opnieuw een goede band op te bouwen. Volgens Linda heeft de breuk zelfs voor Noa en Julian goed uitgepakt en is iedereen weer gelukkig. Op het LINDA.festival 2017 vertelt Linda dat Sander, naast haar huidige liefde Jeroen, haar beste vriend is en ze hem belt als ze ergens mee zit. Of overspel inderdaad de reden is geweest voor het einde van de relatie tussen Linda en de vader van haar kinderen is onduidelijk. Beide partijen hebben weinig losgelaten ondanks de vele beschuldigen en speculaties vanuit de media. In haar tijdschrift LINDA. (maart, 2009) schrijft ze "het waarom blijft voor mijzelf een moeilijke en het hoe gaat niemand iets aan".

Opnieuw een hecht gezin

Opnieuw heeft Linda na de breuk met Sander al gauw een nieuwe liefde, toetsenist en componist Jeroen Rietbergen. Jeroen speelt in de band van het programma ‘Just the two of us’, dat door Linda wordt gepresenteerd. Het nieuwe stel is gelijk groot nieuws. Jeroen is namelijk de ex vriend van Lieke van Lexmond die indertijd een rol had in de soap ‘Goede tijden, slechte tijden’. Er wordt gespeculeerd dat Linda de reden is dat Jeroen en Lieke niet meer bij elkaar zijn. Linda is ruim 17 jaar ouder dan Lieke van Lexmond, wat extra voer oplevert voor de roddelpers.

Ondanks alle speculaties en vooroordelen blijkt het niet om een bevlieging te gaan. Jeroen en Linda vormen een ijzersterk koppel. In een interview met ‘Opzij’ (20 september 2016) beschrijft Linda haar Jeroen als vrolijk, positief ingesteld en heel gelijkmatig. De kinderen die Linda heeft met ex Sander zijn gek op Jeroen en samen vormen ze weer een hecht gezin. Dit maakt deels goed dat Jeroen bij het kiezen voor Linda zijn kinderwens heeft moeten opgeven, zij was namelijk al 42 op het moment dat ze een relatie kregen.

Een gerucht dat stof doet opwaaien

Het liefdesleven van Linda is al jaren in rustig vaarwater. Toch haalt een gerucht in 2018 groot het nieuws. Over vroegere serieuze liefdes is namelijk weinig bekend. In een interview beweert VVD politicus Ed Nijpels een goed bewaard geheim uit de doeken te doen. Volgens hem heeft hij in 1983 een relatie gehad met de toen 19-jarige Linda. Linda zelf is 'flabbergasted' en geeft aan dat zij eenmalig met Ed Nijpels is gaan eten, maar er van een relatie absoluut geen sprake is geweest.

Nog een ring voor Linda?

Linda de Mol zegt op het LINDA.festival van 2017 dat zij zichzelf niet meer ziet trouwen. Dat wordt bevestigd in haar maandelijkse column voor magazine LINDA. van april 2012 waarin ze zichzelf beschrijft als 'seriële monogamist'. In haar optiek moet je bij elkaar blijven zolang je elkaar waardeert, liefhebt en gelukkig maakt. Het voordeel van bewust niet trouwen is volgens Linda dat je elke dag weer voor elkaar kiest en dat maakt een relatie ook heel mooi. We zullen Linda de Mol dus niet zo gauw meer zien pronken met een ring zoals op de foto’s uit 1991. Alhoewel, er zijn foto’s in omloop uit 2015 die dicht in de buurt komen. In dat jaar wint Linda namelijk de Gouden Televizier-Ring voor haar gehele oeuvre. Linda is sprakeloos en verkondigt emotioneel dat zij er nog lang niet mee gaat stoppen. Niet in de minste plaats bedankt Linda in haar speech op het Televizier-Ring Gala haar kinderen en vriend Jeroen, die haar in Linda’s woorden “na de scheiding weer een gezinsgevoel gegeven heeft”, iets waar ze heel erg dankbaar voor is.

De liefde voor het gezin

Het is duidelijk dat haar gezin erg belangrijk is voor Linda. Nu haar kinderen de leeftijd hebben dat ze uit huis gaan vertelt Linda voor LINDA.tv (15 februari 2017) dat zij dat eigenlijk best jammer vindt. Linda vindt het fijn om te zorgen en ervaart het als heel gezellig om haar kinderen in huis te hebben. De liefde voor het gezinsleven komt ook tot uiting in haar eigen fonds: de LINDA.foundation. De opbrengst van de LINDA.foundation is namelijk bestemd voor gezinnen met kinderen die in financiële nood verkeren. Het doel is om deze gezinnen jaarlijks wat onbezorgde momenten te bezorgen, waardoor ze weten dat ze meetellen en er mensen zijn die men hen meeleven.

De liefde en het werk

Anno 2018 komt de liefde nog altijd veelvuldig terug in Linda's werk. Het kan haast niet anders dan dat ook Linda’s eigen liefdesleven een inspiratiebron heeft gevormd voor karakters en verhaallijnen in series. Daarnaast zullen bepaalde items in LINDA.magazine, LINDA.nieuws en LINDA.tv. een persoonlijke lading hebben voor Linda. BNDeStem verwijst in een artikel van 12 december 2012 naar een uitzending van RTL Boulevard waarin Linda aangeeft dat ze niet op het idee van hitserie ‘Divorce’ zou zijn gekomen als ze zelf niet gescheiden zou zijn. Twee dagen later (14 december 2012) wijdt BNDeStem verder uit door te vermelden dat het idee voor Divorce is ontstaan tijdens de opnames van ‘Gooische Vrouwen’. Het idee kwam op omdat dokter Rossi in werkelijkheid een gescheiden man was die met twee, eveneens gescheiden, vrienden samenwoonde en zij het duidelijk heel gezellig hadden met elkaar. Het zou dus wel eens zo kunnen zijn dat de verhaallijnen van ‘Gooische Vrouwen’ en ‘Divorce’ heel anders hadden gelopen als het liefdesleven van Linda een andere wending had genomen. Ook de comedyserie ‘Familie Kruys’, waarvoor Linda zich toch weer in een trouwjurk heeft gehesen (aflevering 19 april 2015), barst van de herkenbare verhaallijnen.

Zowel in de liefde als in haar carrière heeft Linda gigantisch veel ervaring opgedaan en we kunnen nog van alles van haar verwachten. Zoals Linda zegt in de speech na de ontvangst van de Televizier Oevre-Ring “ik ga nog lang niet stoppen”. Linda ziet de nieuwe manier van televisiekijken, die niet meer lijkt op de televisie toen zij begon, als een hele spannende uitdaging. Of de spanning zich ook doorzet in haar verdere liefdesverhaal moet de toekomst uitwijzen. Nu kiest Linda voor haar Jeroen, zolang hij haar waardeert, liefheeft en gelukkig maakt.
© 2018 - 2024 Marlise, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
recensiePremonition - ResensieSandra Bullock reist weer door de tijd, in haar vorige film, 'The Lake House', had ze een relatie met Keanu Reeves waarb…
ABBA-locaties Zweden: Vallentuna woonplaats Agnetha en BjörnSinds 1972 woonden in Vallentuna, een voorstad ten noorden van de Zweedse hoofdstad Stockholm Agnetha & Björn en Anni-Fr…
Filmrecensie PremonitionrecensieFilmrecensie PremonitionEen uit 2007 afkomstige thriller van de hand van regisseur Mennan Yapo, een Duitser van Turkse afkomst, met in de hoofdr…

Djarno Hofland: biografie (neef van André Hazes)Djarno Givano Hofland, beter bekend als de neef van volkszanger André Hazes jr. Djarno is geboren op 17 maart 1993 in de…
Biografie: rapper Bizzey (Leo Roelandschap)Wie is Bizzey? Bizzey is een Nederlandse MC, dj en rapper. Hij is een voormalig lid van de dj-groep Yellow Claw. Met het…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: AD.nl,
 • https://www.businessinsider.nl/het-duizelingwekkend-succesvolle-leven-van-linda-de-mol/
 • https://www.nu.nl/achterklap/2455859/linda-mol-trots-scheiding.html
 • https://www.lindafoundation.nl/
 • https://www.nu.nl/achterklap/2788669/huwelijk-hoeft-niet-meer-zo-nodig-linda-mol.html
 • https://www.opzij.nl/2016/09/20/vrouw-man-linda-mol/
 • https://www.fotosmulders.nl/preview.php?id=10482
 • http://www.oocities.org/televisioncity/set/8375/deel3.htm
 • https://www.lindanieuws.nl/festival/linda-openhartig-op-linda-festival-of-ik-ooit-nog-ga-trouwen/
 • https://www.lindanieuws.nl/nieuws/fragmentgemist/oh-wat-een-tijd-linda-de-mol-blikt-terug-op-mooie-en-moeilijke-momenten-in-5-jaar-later/
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Linda_de_Mol
 • http://www.welokee.nl/linda/show_article_text.php?article=90xc
 • https://www.nu.nl/achterklap/1395442/linda-de-mol-koopt-miljoenenpand-voor-ex.html
 • https://www.bndestem.nl/overig/linda-de-mol-geinspireerd-door-scheiding~af259879/
 • http://www.oocities.org/televisioncity/set/8375/deel5.htm
 • https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/linda-de-mol-en-ex-zijn-beste-vrienden
 • https://www.lindanieuws.nl/alles-over-linda/linda-de-mol-op-de-cover-van-de-nieuwe-linda-151/
 • LINDA. magazine (maart, 2009)
 • LINDA. magazine (april, 2012)
 • https://www.trouw.nl/home/fajah-lourens-op-de-bres-voor-lieke-van-lexmond~a47d21ff/
 • https://www.televizier.nl/televizier-ring/linda-de-mol-wint-televizier-oeuvre-ring
 • https://eenvandaag.avrotros.nl/item/ed-nijpels-mijn-relatie-met-linda-de-mol-was-best-bewaarde-geheim/
Marlise (8 artikelen)
Laatste update: 24-08-2018
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Bekende nederlanders
Bronnen en referenties: 22
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.