InfoNu.nl > Muziek en Film > Diversen > Wat is Netflix?

Wat is Netflix?

Wat is Netflix? Korte tijd na de komst naar Nederland heeft Netflix al meer dan één miljoen leden aan zich weten te binden. Wereldwijd hadden ze eind 2013 al 44 miljoen leden. Netflix is een online videodienst. Zij bieden in de vorm van een abonnement films en series aan. De kracht zit in het gemak en het feit dat ze redelijk nieuwe films en series naar Nederland brengen. Door het groot aantal leden van Netflix hebben ze de mogelijkheid om goede afspraken te maken met partijen als Paramount Picture, Dreamworks Animation en Time Warner. Het is een Amerikaans bedrijf dat in 1997 werd opgericht.

Zit Nederland op Netflix te wachten?

Gezien het grote aantal abonnees binnen een periode van een half jaar, zit Nederland inderdaad te wachten op deze online videodienst. Via aanbieders als Pathé Thuis en Videoland on Demand kan digitaal al films worden besteld en bekeken. Het nadeel hiervan is dat de kosten hoog zijn en het gaat telkens om een enkele film. Op Netflix kunt u onbeperkt films en series bekijken. Het aanbod bestaat niet altijd uit de laatst uitgebrachte films, maar daar zijn de maandelijkse lasten ook op afgestemd. Films en series zijn niet alleen te bekijken op televisie, maar bijvoorbeeld ook op de tablet, Apple TV en Playstation 3.

Netflix verovert de wereld

Het bedrijf heeft zich tot september 2010 uitsluitend geconcentreerd op de Verenigde Staten. Op 22 september 2010 gingen ze de grens over naar Canada. Vanaf dat moment ging het snel. In 2011 gingen ze hun diensten ook aanbieden in Latijns-Amerika. Begin 2012 heeft Netflix de pijlen gericht op Europa. Ze zijn begonnen in Ierland en het Verenigd Koninkrijk. Daarna hebben ze hun netwerk uitgebreid in Zweden, Noorwegen, Finland en Denemarken. Op 10 september 2013 zijn ze ook van start gegaan in Nederland. Vergeleken met de andere Europese landen is Nederland vanaf het begin een doorslaand succes.

Aanbod aan films en series en meer

Netflix biedt een ruim aanbod aan diensten. Naast films en series bijvoorbeeld ook concerten, cabaret en documentaires. Voor kinderen is er Netflix kids. De programma’s voor de jongsten worden nagesynchroniseerd.

Wat kost Netflix?

In september 2013 zijn ze gestart in Nederland. Voor een maandelijks bedrag van €7,99 bieden zij hun service aan. Er zitten prijs verschillen tussen de diverse landen waar ze actief zijn. In Ierland betalen de abonnees €6,99 per maand.

Wat verklaart het succes?

Mensen zijn het gewend geraakt om te kijken wat ze op dat moment willen bekijken. Ze willen niet meer afhankelijk zijn van een tv-zender die bepaalt wat zij te zien krijgen. “On-demand” kijken is de toekomst. Dit wordt mede ingegeven door het gemak van YouTube. De gewenste beelden kunnen door het intoetsen van een zoekopdracht gevonden worden. Dit verklaart ook het succes van uitzending gemist en vergelijkbare services. Bijvoorbeeld RTL biedt ook een vergelijkbare service, maar daar vragen ze een vergoeding voor van €0,99 per uitzending. Dit gaat waarschijnlijk nooit een groot succes worden, want consumenten zijn niet massaal bereid om een dergelijk bedrag te betalen voor een serie van een half uurtje.

De komende jaren zal er nog een strijd gestreden worden om de gunsten van de kijkers. Netflix heeft de macht van de massa. Met 44 miljoen leden is het gemakkelijker te onderhandelen.
© 2014 - 2018 Juul, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Netflix op je tv met Wii of Wii UHeb jij een Netflix-account? Dan wil je misschien je favoriete series en films niet alleen op je computer kijken, maar o…
Netflix - Amerikaanse Netflix content bekijkenNetflix - Amerikaanse Netflix content bekijkenJe hebt Netflix en je hebt alle films en series gezien. Soms is het lang wachten tot er nieuwe films of series komen en…
Netflix, wat is het, hoe werkt het en wat kost het?Netflix, wat is het, hoe werkt het en wat kost het?De van oorsprong Amerikaanse streamingdienst voor films, series, en documentaires wordt steeds populairder in Nederland.…
Netflix - Online legaal films kijkenNetflix - Online legaal films kijkenJe wilt graag het gemak van films online kijken. Steeds meer torrent-sites worden uit de lucht gehaald en het liefst zou…
Terugkijken of vooruitkijken via streamdienst NLzietTerugkijken of vooruitkijken via streamdienst NLzietVia NLziet is het sinds juli 2014 mogelijk om de programma’s van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO), RTL en SBS tot ee…
Bronnen en referenties
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/Netflix
  • http://www.nu.nl/tech/3688129/netflix-verrast-nederlands-succes.html

Reageer op het artikel "Wat is Netflix?"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Juul
Gepubliceerd: 01-02-2014
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 2
Schrijf mee!