Netflix, wat is het, hoe werkt het en wat kost het?

Netflix, wat is het, hoe werkt het en wat kost het? De van oorsprong Amerikaanse streamingdienst voor films, series, en documentaires wordt steeds populairder in Nederland. Voor slechts 7,99 in de maand kun je vanaf twee apparaten onbeperkt films, series en documentaires kijken.

Wat is Netflix?

Netflix is een streamingdienst voor films, series en documentaires die je kunt bekijken op hun website. Je dient een abonnement af te sluiten om gebruik te kunnen maken van Netflix. Er zijn twee soorten abonnementen: een abonnement van 7,99 en een abonnement van 11,99. Er zit maar één verschil in deze twee abonnementen namelijk de hoeveelheid apparaten waarop je kunt streamen. Voor 7,99 kun je bijvoorbeeld op je laptop en Playstation op hetzelfde moment kijken. Voor 11,99 kan je dit op vier verschillende apparaten op hetzelfde moment.

Netflix heeft een groot en uitgebreid repertoire betreft de verschillende films, series en documentaires. Zo kun je kiezen tussen bijvoorbeeld: tv series, drama, horror, comedy, actie, documentaire, filmhuis en nog veel meer.
Een leuke extra van Netflix is dat het films voor jou uitzoekt op basis van eerder bekeken films.

Hoe werkt Netflix?

Nadat je een abonnement hebt afgesloten kun je gebruik gaan maken van Netflix. Je surft naar netflix en klikt rechtsboven op aanmelden. Je vult dan je inloggegevens in en afhankelijk van je abonnement komen het aantal gebruikers in beeld te staan. Je klikt een lege gebruiker aan en volgt de komende stappen. Heb je eenmaal een gebruiker aangemaakt, dan kun je overal films gaan kijken met je eigen Netflix-account.

Wat kost Netflix?

Zoals eerder benoemd zijn er twee abonnementen. Een abonnement voor twee gebruikers voor 7,99 en een abonnement voor vier gebruikers voor 11,99. Daarnaast is er ook nog de mogelijkheid om een gratis proefmaand te starten op Netflix, iedereen kan hier gebruik van maken via netflix.

Populair op Netflix

Netflix wordt steeds populairder in Nederland en in de rest van de wereld. Naast alle bestaande series die te bekijken zijn op Netflix hebben ze ook hun eigen series. Een voorbeeld van een zeer populaire Netflix serie is Orange is the new Black. De serie gaat over de jonge Piper Chapman die voor vijftien maanden de cel in moet wegens drugsgeld transporteren voor Alex Vause, een internationale drugssmokkelaar en toenmalige liefde. Nadat ze afscheid genomen heeft van haar verloofde, verdwijnt Piper voor iets meer dan een jaar in de vrouwengevangenis. In de gevangenis maakt Piper direct vijanden, vrienden en misschien ook wel nieuwe (oude) liefdes. Op dit moment (zomer 2014) zijn er twee seizoenen van beide dertien afleveringen online op Netflix.

Andere populaire series op Netflix zijn onder andere: Breakingbad, Homeland, Pretty Little Liars, Dexter, House of Cards, Prison Break, How I met your Mother, Lost en Modern Family.

WappZapp, NL ziet, Videoland Unlimited

Naast Netflix zijn er ook enkele andere streamingdiensten waar je films, series en documentaires online kan kijken op computer, tablet en/of telefoon. WappZapp, NL ziet en Videoland Unlimited zijn hier een voorbeeld van. Toch zijn deze diensten nog lang niet zo populair als Netflix. De prijzen die je namelijk per maand betaalt komen overeen met Netflix, terwijl het aanbod van Netflix vele malen groter is. Voor de abonnementshouder is Netflix dus aantrekkelijker.

WappZapp beschikt over ruim twaalfhonderd films en series, welke onbeperkt te bekijken zijn voor 7,99 per maand. Je kunt eerst twee weken gratis kijken. Deze dienst is maandelijks opzegbaar.

NL ziet beschikt over ruim tweeduizend series en telefilms. Het gaat hier hoofdzakelijk om Nederlandse series en films. De eerste twee weken kun je het gratis proberen. De kosten voor deze dienst zijn maandelijks 7,95.

Videoland Unlimited beschikt over een ruim aantal films die te huren zijn, als abonnee kun je deze films "gratis" bekijken. Helaas zijn het niet altijd de beste titels en bieden de andere streamingdiensten toch veel meer en nieuwere films en series. De maandelijkse kosten van Videoland Unlimited zijn 10,- per maand. Deze dienst is maandelijks opzegbaar.

Netflix is in vergelijking met bovenstaande diensten het meest waardevolle voor je geld. Ze bieden veel series, films en documentaires die andere diensten niet aanbieden en de prijs van Netflix komt overeen met de andere streamingdiensten. Net als bovengenoemde diensten is Netflix maandelijks opzegbaar.
© 2014 - 2024 Brittb, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Netflix op je tv met Wii of Wii UHeb jij een Netflix-account? Dan wil je misschien je favoriete series en films niet alleen op je computer kijken, maar o…
Wat is Netflix?Wat is Netflix?Korte tijd na de komst naar Nederland heeft Netflix al meer dan één miljoen leden aan zich weten te binden. Wereldwijd h…
Netflix: film of serie uit lijst 'Verder kijken' verwijderenNetflix: film of serie uit lijst 'Verder kijken' verwijderenGebruik je Netflix via je PC, laptop of tv-menu dan ben je waarschijnlijk bekend met de lijst 'Verder kijken'. Deze toon…
Film of serie verdwenen van Netflix? Dit is er aan de handFilm of serie verdwenen van Netflix? Dit is er aan de handVind je een film of serie op Netflix die je wilt bekijken dan kun je deze opslaan in Mijn Lijst. In tegenstelling tot de…

Kopen en verkopen van platen en singlesEr is steeds meer belangstelling voor elpee's. Oude platen kunnen nog veel geld opleveren. Er zijn verschillende aspecte…
De Kardashians, we kennen ze allemaal! Maar wie is wie?De Kardashians, we kennen ze allemaal! Maar wie is wie?De Kardashians, we kennen ze allemaal. Een grote (gemengde) familie, die vooral bekend is van de reality show 'Keeping u…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: netflix,
  • www.netflix.com
  • http://www.iphoneclub.nl/344717/iculture-vergelijkt-netflix-nlziet-wappzapp-plus-en-videoland-unlimited/
Reacties

Zwaans, 01-11-2016
Heb je voor netflix een kabel nodig voor een televisie? Reactie infoteur, 05-12-2016
Beste Zwaans,

Netflix is op verschillende manieren te verkrijgen, zo bied KPN compleet Netflix aan via hun modem. Ook op een PS3 en PS4 is Netflix te downloaden.

Je hebt er dus geen kabel voor nodig om Netflix te kunnen kijken op je televisie.

Henk Brazil, 21-10-2014
Ik heb al bijna een jaar een account bij netflix, maar nog nooit iets gezien. Op email wordt niet gereageerd. Wie kan mij helpen? Reactie infoteur, 25-11-2014
Beste Henk,

Naar welk email adres heeft u uw mail verstuurd?
Ga anders even naar https://help.netflix.com/help en start een live chat, je wordt dan direct geholpen en hopelijk wordt het probleem dan opgelost.

Gr Britt

Brittb (13 artikelen)
Laatste update: 16-10-2016
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Entertainment
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.