De Kardashians, we kennen ze allemaal! Maar wie is wie?

De Kardashians, we kennen ze allemaal! Maar wie is wie? De Kardashians, we kennen ze allemaal. Een grote (gemengde) familie, die vooral bekend is van de reality show 'Keeping up with the Kardashians'. Kim, Kylie, Khloé, Kendall en Kourtney zijn namen die ons als muziek in de oren klinken. Maar wie is nou wie en wat doen ze?

De Kardashian Familie

De 'Kardashian Klan' is een grote familie. De moeder van het stel is Kris Jenner. Zij heeft met haar ex-man (Robert Kardashian) drie dochters en een zoon: Khloé, Kourtney, Kim(berly) en Rob(ert). Zij scheidden in 1990. Kris is daarna getrouwd met Caitlyn Jenner (voorheen Bruce Jenner). Zij hebben samen twee dochters: Kendall en Kylie. Maar dat zijn niet Caitlyn's eerste kids. Caitlyn Jenner heeft al twee kinderen uit een eerder huwelijk met Chrystie Crownover en nog twee kids uit een later huwelijk met Linda Thompson. Maar wacht, de familie is nog groter, want Kris is ondertussen ook al oma van vijf prachtige kleinkinderen! And more to come...

Keeping Up with the Kardasians

'Keeping Up with the Kardashians' start haar allereerste seizoen op 14 oktober 2007. De reality show draaide vooral om Kim Kardashian, maar toen de kijkers ook haar gekke familie leerde kennen, was een televisiehit geboren. De serie kent ondertussen al 12 seizoenen en wie weet hoe veel er nog komen!

Personages in de serie

In de serie spelen vooral de Kardashian- en Jenner dochters de hoofdrol samen met Bruce en Kris. Ook de zoon van Kris, Rob, komt voor in de serie. Niet iedereen van de familie is te zien, want de vier kinderen van Bruce uit eerdere huwelijken komen zelden in beeld.

Bron: Eva Rinaldi, Wikimedia Commons (CC BY-SA-2.0)Bron: Eva Rinaldi, Wikimedia Commons (CC BY-SA-2.0)
Kim Kardashian West
Kim is vrijwel de meest besproken van de familie. Met haar perfecte verschijning palmt ze iedereen in. Ze werd geboren op 21 oktober 1980 in Los Angeles. Buiten de tv serie is ze ook styliste, model en actrice.

Kim trouwt op haar 20e met muziekproducent Damon Thomas. Met hem is ze vier jaar getrouwd geweest. In 2007 lekte er een pornovideo uit van haar met haar toenmalige vriend zanger Ray J. In oktober 2010 krijgt ze een relatie met Kris Humphries (NBA-speler). Ze trouwden die volgende zomer maar dat geluk was van korte duur. Na 72 dagen huwelijk vroeg Kim echtscheiding aan. In 2012 kreeg Kim een relatie met rapper Kanye West en kregen zij samen een dochter op 15 juni, genaamd: North West. In diezelfde maand werd ook de scheiding tussen Kim en Kris Humphries afgerond. Kim trouwde op 24 mei 2014 met Kanye West in Florence, Italië. Een jaar later, in mei 2015, maakten Kim en Kanye bekend dat zij in verwachting zijn van een tweede kindje. Op 5 december 2015 werd hun zoontje geboren: Saint West. In januari werden Kim & Kanye voor de derde keer ouders van hun tweede dochter Chicago West. Zij kwam via een draagmoeder te wereld. De reden hiervan is dat, na North en Saint, volgende zwangerschappen wegens gezondheidsredenen werden afgeraden.

Bron: Toglenn, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)Bron: Toglenn, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)
Khloé Kardashian
Khloé is de jongste Kardashian zus. Ze werd geboren op 27 juni 1984 in Los Angeles. Naast de serie is ze auteur, actrice, filmproducente, modeontwerpster en presentatrice. Ze was in 2013 presentatrice van het tweede seizoen van de Amerikaanse 'X Factor', dit samen met Mario López. In 2009 trouwt ze met basketballer Lamar Odom. Hij was ook te zien in de serie. Samen hebben zij een reality serie opgenomen genaamd: Khloé & Lamar. Maar helaas kwam ook aan dit huwelijk een einde. In 2013 vroeg Khloé echtscheiding aan. Op 14 oktober 2015 werd Lamar Odom bewusteloos aangetroffen (door een overdosis) in een bordeel in Nevada. Nadat Lamar uit zijn coma raakte, hebben de twee een verzoek ingediend om de scheiding in te trekken. Dit was vooral om haar (toenmalige) echtgenoot te helpen met afkicken. In 2016 zijn ze officieel gescheiden. Haar liefdesleven stond in de tussentijd niet stil. Ook al was ze op papier nog getrouwd, ondertussen had ze wel nog andere relaties. Onder andere met rapper French Montana en James Harden. In september 2016 maakte ze bekend een relatie te hebben met Tristan Thompson (Cleveland Cavaliers-speler). Zij kregen op 12 april 2018 samen een dochter genaamd: True Thomson. Zij is de eerste dochter van Khloé.

Khloé is samen met haar zussen en moeder eigenaar van een eigen kledinglijn, Kardashian Kollection. Deze lijn loopt via Sears en Lipsy. Fashion is een van de grootste passies van Khloé en haar zussen. Zo mocht ze ook vaker te gast zijn in het Amerikaanse mode programma 'Fashion Police'. Ook beheert ze het kledingbedrijf 'Good American'.

Bron: Toglenn, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)Bron: Toglenn, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)
Kourtney Kardashian
Kourtney is de oudste van de drie Kardashian zussen. Ze is geboren op 18 april 1979 in Los Angeles. Zij heeft drie kinderen met Scott Disick: Mason (2009), Penelope (2012) en Reign (2014). Kourtney had sinds 2006 een relatie met Scott. Hij is vooral bekend van de serie. In het eerste seizoen van Keeping up with the Kardashians besloten de twee te trouwen in Las Vegas. Dat hebben ze op het laatste moment afgezegd, beseffend dat ze niet op die manier wilden trouwen. Haar kinderen zijn alle drie geboren tijdens de serie, en zelfs haar bevallingen zijn op televisie geweest. De kinderen heten allemaal Disick met hun achternaam. Scott is vaak te zien in de serie en is een populaire verschijning. Hij heeft niet alleen maar fijne tijden gehad. In 2013 zijn, in twee maanden tijd, allebei zijn ouders overleden. Zijn ouders zijn ook een aantal keer in de serie verschenen. In juni 2015 zette Kourtney een punt achter de relatie met Scott.

Bron: Georges Biard, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)Bron: Georges Biard, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)
Kendall Jenner
Kendall, geboren op 3 November 1995, is de oudste dochter van Kris en Bruce Jenner. We kennen haar vooral van de Kardashian series. We hebben haar zien opgroeien, want ze was al op haar 12e te zien in de serie. Ondertussen is ze een volwassen vrouw. Samen met haar zusje Kylie heeft ze een eigen kledinglijn, genaamd: "Kendall & Kylie". Ook verkopen ze schoenen, sieraden en tassen. Kendall heeft een carrière als topmodel. Ze loopt fashionshows voor grote namen, zoals Marc Jacobs, Dolce & Gabbana, Chanel en Givenchy.

Kylie Jenner
Kylie, geboren op 10 Augustus 1997 is de jongste van het stel. Ook haar kennen we vooral van de Kardashian series. Ze was nog maar 10 jaar oud toen wij haar in 2007 voor het eerst zagen in de serie. Nu is ze al een jonge dame. Vooral op social media is Kylie een ware hit. Op instagram heeft ze maar liefst 74 miljoen (!) volgers. Daarmee staat ze in de top 10 meest gevolgde instagrammers ter wereld. In datzelfde rijtje staan namen als Beyoncé, Tailor Swift en natuurlijk ook haar grote zus Kim Kardashian.

Bron: Celebrityabc, Flickr (CC BY-SA-2.0)Bron: Celebrityabc, Flickr (CC BY-SA-2.0)
Kris Jenner
Kristen Mary Jenner oftewel, "Kris" is geboren op 5 november 1955 in San Diego, Californië. Haar ouders zijn Robert Houghton en Mary Jo Shannon. Kris trouwt op 8 juli 1978 met advocaat Robert Kardashian (ook wel bekend als een van de advocaten van O.J. Simpson, toen deze werd beschuldigd voor moord in 1995). Met hem heeft ze vier kinderen: drie dochters (Khloë, Kim en Kourtney) en een zoon (Rob). Ook scheidt zij weer van Kardashian in 1991. Eén maand later trouwt ze met Atleet Bruce Jenner. In 1995 krijgen zij hun eerste kindje samen, Kendall en twee jaar later was daar ook dochter Kylie. In totaal heeft zij dus zes kinderen op de wereld gezet. Kris heeft in 2013 ook een eigen talkshow gehad, genaamd: 'Kris'. Of de show nog terug komt is niet bekend.

Bron: Alfrank1986, Flickr (CC BY-2.0)Bron: Alfrank1986, Flickr (CC BY-2.0)
Caitlyn Jenner (voorheen Bruce Jenner)
Caitlyn is geboren op 28 oktober 1949 in Mount Kisco (New York), als jongen. Hij was al bekend vóór de serie. En wel van de olympische spelen van 1976. Daar won hij een gouden medaille en werd hij olympisch kampioen tienkamp. Na deze gouden plak stopte Bruce met sporten. Hij ging zich richten op acteren. In 1986 werd hij opgenomen in de US Olympic Hall of Fame. Bruce heeft voor zijn huwelijk met Kris al twee andere vrouwen gehad, met wie hij in totaal nog vier kinderen heeft: Burton (vernoemd naar zijn overleden broer), Casey, Brandy en Brody. Deze laatste twee hebben ook samen een reality show gehad: 'The Princes of Malibu'. Brody hebben we ook kunnen bewonderen in de MTV serie: 'The Hills'. Ook is hij de vader van Kendall en Kylie. In 2015 maakte Bruce bekend dat hij voortaan als vrouw door het leven zou gaan. Haar naam is nu: Caitlyn Jenner. Ze heeft nu haar eigen serie: I am Cait.

Voortgang van de serie

Hoe lang de familie nog doorgaat met series filmen en ik welke vorm is nog niet duidelijk. Het blijft natuurlijk een echte familie en hoe het leven loopt weet niemand. Een ding is wel duidelijk: Bijna iedereen is gek op de Kardashians en iedereen heeft wel een favoriet. Zolang het nog gaat, blijven wij deze beroemde familie volgen!
© 2014 - 2024 Charlyy, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Kourtney Kardashian: meer dan de reality-ster in 'KUWTK'Kourtney Kardashian: meer dan de reality-ster in 'KUWTK'Kourtney Kardashian wordt in 1979 geboren en is het eerste kind van Robert en Kris Kardashian. Kourtney kent haar doorbr…
Reality-ster en model Kendall JennerKendall Jenner staat bekend om haar rol in de Amerikaanse realityserie Keeping up with the Kardashians. Ook heeft zij be…
Kylie Jenner: reality-ster en invloedrijk op social mediaKylie Jenner: reality-ster en invloedrijk op social mediaKylie Jenner werd in 1997 geboren uit het huwelijk van Kris en Bruce Jenner. Vanaf 2007 is zij samen met haar familie te…
Khloé Kardashian: reality-ster en brein achter Good AmericanKhloé Kardashian: reality-ster en brein achter Good AmericanKhloé Kardashian wordt in 1984 geboren als derde kindje uit het huwelijk van Robert en Kris Kardashian. In 2007 breekt z…

Netflix, wat is het, hoe werkt het en wat kost het?Netflix, wat is het, hoe werkt het en wat kost het?De van oorsprong Amerikaanse streamingdienst voor films, series, en documentaires wordt steeds populairder in Nederland.…
GelreDome Arnhem: adres, route en parkerenHet GelreDome is een multifunctionele evenementenhal en staat vooral bekend vanwege de voetbalwedstrijden van Vitesse en…
Bronnen en referenties
Charlyy (15 artikelen)
Laatste update: 31-10-2019
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Entertainment
Bronnen en referenties: 14
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.