Kourtney Kardashian: meer dan de reality-ster in 'KUWTK'

Kourtney Kardashian: meer dan de reality-ster in 'KUWTK' Kourtney Kardashian wordt in 1979 geboren en is het eerste kind van Robert en Kris Kardashian. Kourtney kent haar doorbraak bij het grote publiek als in 2007 de reality-serie 'Keeping Up With The Kardashians', ook wel afgekort als 'KUWTK', van start gaat. De serie volgt het leven van de zussen Kourtney, Kim en Khloé. De show is een doorslaand succes en in 2020 komt het achttiende seizoen uit. Naast haar carrière als reality-ster is Kourtney Kardashian ook ondernemer en moeder van drie kinderen. Wat is het verhaal achter de oudste Kardashian-dochter?

Inhoud


De jeugd van Kourtney

Kourtney Mary Kardashian ziet op 18 april 1979 het levenslicht in Californië te Los Angeles. Haar ouders zijn Robert en Kris Kardashian. Vader Robert Kardashian is advocaat en vergaart in 1994 nationale bekendheid als hij voormalig American football-speler O.J. Simpson bijstaat in zijn moordzaak. Kourtney is het eerste kind dat uit het huwelijk van Robert en Kris voortkomt. In 1980 wordt zusje Kim geboren, in 1984 Khloé en tot slot in 1987 broertje Robert (jr.). In maart 1991 scheiden Robert en Kris Kardashian. Al een maand later treedt Kris in het huwelijksbootje met voormalig olympisch kampioen Bruce Jenner, die overigens sinds 2015 door het leven gaat als Caitlyn. Bruce en Kris Jenner kregen samen twee dochters, Kylie en Kendall, wat ervoor zorgde dat Kourtney er nog twee zusjes bij kreeg. In 2003 worden Kourtney, Kim, Khloé en Robert getroffen door de dood van hun vader. Robert Kardashian overlijdt op 59-jarige leeftijd aan slokdarmkanker.

Kourtney rondde haar middelbare school af op de ‘Marymount High School’ in Los Angeles, een school waar alleen aan meisjes werd lesgegeven. Vervolgens verhuisde zij naar Dallas waar zij twee jaar aan de ‘Southern Methodist University’ studeerde. Hierna behaalde zij haar bachelor theaterwetenschappen aan de universiteit van Arizona.

Doorbraak als reality-ster in ‘KUWTK’

In 2005 verschijnt Kourtney Kardashian voor het eerst op televisie in de reality-serie ‘Filthy Rich: Cattle Drive’ en was zij te zien in ‘The Simple Life’. Kourtney breekt pas echt door als de reality-serie ‘Keeping Up With The Kardashians’, ook wel afgekort als ‘KUWTK’, van start gaat in 2007. Hierin wordt het wel en wee van de Kardashian-zussen Kourtney, Kim en Khloe gevolgd, maar ook moeder Kris, stiefvader Bruce en halfzusjes Kendall en Kylie zijn te zien. De reality-serie is een groot succes en er volgen zogenaamde spin-offs. Kourtney is naast ‘KUWTK’ dan ook te zien in ‘Kourtney and Khloé Take Miami’, ‘Kourtney and Kim Take Miami’, ‘Kourtney en Kim Take New York’ en tot slot ‘Kourtney and Khloé Take The Hamptons’. Ook heeft ze in 2011 een gastrol in de Amerikaanse soapserie ‘One Life to Live’, maar Kourtney blijkt geen geboren actrice en haar acteerdebuut kan op veel kritiek rekenen.

Eind 2019 wordt bekend dat Kourtney in het achttiende seizoen van ‘Keeping Up With The Kardashians’ meer naar de achtergrond zal treden. Kardashian wil haar focus verleggen naar het moederschap en heeft behoefte aan meer privacy. In het zeventiende seizoen was te zien hoe haar behoefte aan meer privacy leidde tot discussies met Kim en Khloé. Hoewel er eerst geruchten gingen dat Kourtney helemaal zou stoppen met de serie, worden die begin 2020 door zusje Kendall ontkracht. Kourtney blijft dan ook gewoon nog in de reality-serie te zien. In september 2020 wordt bekend dat 'Keeping Up With The Kardashians' in 2021 ten einde zal komen.

Ondernemerschap

Naast haar carrière als reality-ster is Kourtney Kardashian ook onderneemster. Samen met haar zussen runde zij het kledingmerk ‘DASH’, waarvan in april 2018 de winkels sloten. Ook had zij een eigen kinderkledinglijn genaamd ‘Smooch’ en werkte ze samen met haar jongere zusje Kylie voor ‘Kylie Cosmetics’. Samen met het kledingmerk ‘PrettyLittleThing’ lanceert Kourtney in 2017 haar eerste individuele kledinglijn, bestaande uit 32 kledingstukken. In het voorjaar van 2019 lanceerde Kourtney haar eigen platform genaamd ‘Poosh’. 'Poosh' is een lifestyle-website, waar artikelen zijn te vinden over gezondheid en beauty, maar bijvoorbeeld ook met de favoriete recepten van Kourtney. Daarnaast is Kourtney Kardashian op social media populair, op Instagram heeft zij anno februari 2020 maar liefst 86,5 miljoen volgers. Ook hier verdient zij geld mee, namelijk door reclame te maken voor bepaalde producten. Het vermogen van Kourtney wordt anno 2019 geschat op circa 35 miljoen dollar. Het grootste deel van dit vermogen heeft zij verdiend met de serie ‘Keeping Up With The Kardashians’.

Persoonlijk leven

Sinds 2006 had Kourtney Kardashian een zogenaamde knipperlichtrelatie met Scott Disick. Op 14 december 2009 beviel zij van hun eerste kindje, zoon Mason Disick. Op 8 juli 2011 werd dochter Penelope geboren en op 14 december 2014, exact vijf jaar na de geboorte van Mason, werd zoontje Reign op de wereld gezet. In de zomer van 2015 werd bekend gemaakt dat de relatie tussen Kourtney en Scott was beëindigd. Het feestgedrag en drankgebruik van Disick zou hierbij de druppel zijn geweest. Kourtney Kardashian vindt in 2016 opnieuw de liefde bij het jonge fotomodel Younes Bendjima. In 2018 gaan de twee uit elkaar. Scott Disick had tot de break-up in mei 2020 drie jaar een relatie met Sofia Richie. Nadat de relatie tussen Richie en Disick ten einde komt brengen Scott Disick en Kourtney Kardashian weer veel tijd met elkaar door. In januari 2021 vindt Kourtney echter het liefdesgeluk bij Blink-182 drummer Travis Barker. De twee waren al jaren bevriend, doordat ze elkaars buren waren in Calabasas. De vonk sloeg echter over en in oktober 2021 verloofd het stel zich.
© 2020 - 2024 Juul92, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Khloé Kardashian: reality-ster en brein achter Good AmericanKhloé Kardashian: reality-ster en brein achter Good AmericanKhloé Kardashian wordt in 1984 geboren als derde kindje uit het huwelijk van Robert en Kris Kardashian. In 2007 breekt z…
De Kardashians, we kennen ze allemaal! Maar wie is wie?De Kardashians, we kennen ze allemaal! Maar wie is wie?De Kardashians, we kennen ze allemaal. Een grote (gemengde) familie, die vooral bekend is van de reality show 'Keeping u…
Reality-ster en model Kendall JennerKendall Jenner staat bekend om haar rol in de Amerikaanse realityserie Keeping up with the Kardashians. Ook heeft zij be…
Kylie Jenner: reality-ster en invloedrijk op social mediaKylie Jenner: reality-ster en invloedrijk op social mediaKylie Jenner werd in 1997 geboren uit het huwelijk van Kris en Bruce Jenner. Vanaf 2007 is zij samen met haar familie te…

Recensie: The Last Kingdom (Netflix tv-serie)recensieRecensie: The Last Kingdom (Netflix tv-serie)The Last Kingdom is een Netflix Original serie die gaat over het laatste koninkrijk van het vroegere Engeland dat nog ni…
Onbekenden trouwen in tv-programma Married At First SightOnbekenden trouwen in tv-programma Married At First SightIn het RTL-programma Married At First Sight worden deelnemers aan elkaar gekoppeld op basis van wetenschap. Ze ontmoeten…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Britt Bellamy, Wikimedia Commons (CC BY-3.0)
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Kourtney_Kardashian, bezocht op 02-02-2020
  • https://www.biography.com/personality/kourtney-kardashian, bezocht op 02-02-2020
  • https://www.harpersbazaar.com/celebrity/latest/a22117965/kardashian-family-net-worth/, bezocht op 02-02-2020
  • https://screenrant.com/kuwtk-kendall-confirms-kourtney-appear-season-18-quitting-rumors/, bezocht op 02-02-2020
Juul92 (63 artikelen)
Laatste update: 25-12-2021
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.