Reality-ster en model Kendall Jenner

Kendall Jenner staat bekend om haar rol in de Amerikaanse realityserie Keeping up with the Kardashians. Ook heeft zij bekendheid verworven door haar modellen carrière. Ze heeft verschillende catwalkshows gelopen voor grote designermerken in New York, Milaan en Parijs. Daarnaast heeft Kendall een grote groep volgers op haar social media accounts en post zij regelmatig selfies en modellenfoto’s voor haar fans. Maar waar is het allemaal begonnen? Hoe is de 19-jarige Kendall Jenner zo bekend geworden in Hollywood en de fashion wereld?

Biografie

Kendall Jenner is geboren in Californië op 3 november 1995. Haar ouders zijn Caitlyn Jenner (geboren als Bruce Jenner) en Kris Jenner. Kendalls jongere zusje is Kylie Jenner en zij hebben dezelfde vader en moeder. Kendall en Kylie zijn opgegroeid in een samengesteld gezin. De zussen Kendall en Kylie hebben in totaal acht halfzussen en -broers. Zij hebben drie halfzussen Kim, Khloe, Kourtney en halfbroer Rob Kardashian van hun moeders kant. Met deze familieleden hebben Kendall en Kylie gewoond in hun ouderlijk huis. Van hun vaders kant hebben de zusjes drie halfbroers: Burt, Brandon en Brody Jenner en een halfzus Casey Jenner.

Keeping up with the Kardashians

Sinds 2007 is Kendall te zien in de reality serie Keeping up with the Kardashians. Op 10-jarige leeftijd was Kendall dus al te zien op tv. De hoofdpersonen uit de serie zijn de zussen Kim, Kourtney en Khloe Kardashian. De andere leden van de familie zoals Bruce, Kris, Kendall en Kylie krijgen steeds een grotere rol en de serie richt zich meer op de andere familieleden uit de Kardashian/Jenner familie. In de serie is dan ook te zien dat Kendall haar modellen carrière achterna gaat.

Modellenwerk

Kendall Jenner begon op 14-jarige leeftijd met modellenwerk. Zij tekende bij modellenbureau Wilhelmina Models. Niet lang erna had zij haar eerste campagne voor het lowbudget kledingmerk Forever21. Daarna heeft Kendall voor verschillende tienertijdschriften model gestaan. Zij stond onder andere in de Teen Vogue, American Cheerleader, Teen Prom en Looks. Kendall maakte haar debuut op de catwalk tijdens de Sherri Hill Lente Fashion Show in 2012.

In de lente van 2014 brak Kendall echt door met haar modellenwerk. Zij liep tijdens de Fashion Week in New York, Londen en Parijs shows voor Marc Jacobs, Chanel en Givenchy. In de herfst van 2014 liep zij voor onder andere voor designers als Donna Karen, Diane von Furstenberg, Tommy Hilfiger, Marc Jacobs, Fendi, Dolce & Gabbana, Balmain, Sonia Rykiel, Givenchy en Chanel. Zij liep de shows in New York, Milaan en Parijs.

Begin 2015 stond Kendall op de cover van Marie Claire Indonesië. Verder was ze het gezicht voor Marc Jacobs. Daarna heeft ze weer shows gelopen voor onder andere Chanel, Donna Karen en Diane von Furstenberg. Daarnaast stond Kendall op de Cover van de tijdschriften Harpers Bazaar en GQ in april 2015. Kendall timmert dus hard aan de weg als model.

Social media queen

Kendall Jenner is erg actief op social media en deelt vaak nieuws en foto’s met haar fans via haar accounts. Zo maakte zij in november 2014 bekend via Instagram dat zij het nieuwe gezicht van het make-up merk Estée Lauder is. Op Facebook en Instagram staat Kendall op nummer 1 met de meeste volgers als model. In totaal heeft Kendall 33 miljoen volgers op 31 december 2014. Kendall wordt vaak als de ‘Insta-famous’ modellen gezien. Dit zijn modellen die door hun grote aantal volgers op Instagram (en andere sociale media) een grote invloed hebben op hun fans. Op deze wijze promoten modellen tegenwoordig de merken waar zij campagnes voor doen.

Acteren en presenteren

Naast de serie Keeping up with the Kardashians en het modellenwerk heeft Kendall ook wat andere kleine acteerrollen gehad. Zo is ze verschenen in een videoclip van een boyband One Call. Ze was te zien in een aflevering van Hawaii Five-O. Ook was Kendall in een videoclip van rapper Drake met haar zusje Kylie.

Kendall verschijnt op meerdere evenementen met haar zusje Kylie en de zussen zijn zelfs gevraagd als presentatrice. Zij waren presentatrice tijdens de filmpremière van Glee The Movie, The Vow en The Hunger Games. Verder presenteerde Kendall Jenner de Billboard Music Awards van 2014.

Kledinglijn en boek

Kendall breidt haar imperium uit door haar naam aan andere producten te verbinden. Zo hebben de Jenner zusjes in 2013 een kledinglijn (Pac Sun)en sieradenlijn op de markt gebracht. Dit hebben zij gedaan in samenwerking met bestaande merken. Geruchten gaan in 2015 dat de Jenner zusjes in samenwerking met Topshop ook een kledinglijn op de markt gaan zetten. Verder hebben de zussen Kendall en Kylie in 2014 in samenwerking met een ghostwriter een boek gepubliceerd, genaamd ‘Rebels: City of Indra’. Dit boek gaat over de avonturen van tweelingzussen Lex en Livia.

Liefdesleven

Als realityster en model is Kendall’s liefdesleven vaak in de media. In 2013 is zij een aantal keer gespot met One Direction zanger Harry Styles en er gingen geruchten dat zij zouden daten. Ook is Kendall vaak gespot met Justin Bieber op foto’s en op social media. In de zomer van 2015 gaan de geruchten dat Kendall Jenner date met de zanger Nick Jonas.

Vrienden

Kendall heeft veel vrienden uit Hollywood en uit de modellenwereld. Zo is Kendall vaak gespot met vrienden Selena Gomez en Jaden Smith. Daarnaast gaat Kendall in haar privéleven veel om met model Gigi Hadid en ze is ook vaak gespot met model Cara Delevingne. Er gingen zelfs geruchten dat Kendall en Cara zouden daten, omdat zij hand in hand liepen tijdens een fashionshow voor Chanel. Cara heeft weleens uitspraken gedaan waaruit blijkt dat zij biseksueel is. Wanneer je dan hand in hand wordt gespot, wordt er in Hollywood al gauw gedacht dat je aan het daten bent.

Lees verder

© 2015 - 2024 Isabella, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Kourtney Kardashian: meer dan de reality-ster in 'KUWTK'Kourtney Kardashian: meer dan de reality-ster in 'KUWTK'Kourtney Kardashian wordt in 1979 geboren en is het eerste kind van Robert en Kris Kardashian. Kourtney kent haar doorbr…
De Kardashians, we kennen ze allemaal! Maar wie is wie?De Kardashians, we kennen ze allemaal! Maar wie is wie?De Kardashians, we kennen ze allemaal. Een grote (gemengde) familie, die vooral bekend is van de reality show 'Keeping u…
Kylie Jenner: reality-ster en invloedrijk op social mediaKylie Jenner: reality-ster en invloedrijk op social mediaKylie Jenner werd in 1997 geboren uit het huwelijk van Kris en Bruce Jenner. Vanaf 2007 is zij samen met haar familie te…

Queen - A Day At The RacesQueen - A Day At The RacesIn December 1976 werd de plaat: ''A Day At The Races'' uitgebracht. Het was het vijfde album van de groep Queen en de op…
Minions: hoofdrol in eigen spin-off filmMinions: hoofdrol in eigen spin-off filmMinions: alweer de derde film met de kleine gele helpertjes van superschurken. Ditmaal is het een spin-off van de vorige…
Bronnen en referenties
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Kendall_Jenner
  • http://www.gq.com/story/kendall-jenner-cover-story
  • http://hollywoodlife.com/celeb/kendall-jenner/
  • http://www.imdb.com/name/nm2832525/bio?ref_=nm_ov_bio_sm
  • http://www.smh.com.au/lifestyle/celebrity/instagram-queen-kendall-jenner-thinks-social-media-is-kind-of-sad-20150601-ghe2a0.html
  • http://www.dailymail.co.uk/femail/article-3092430/The-20m-dance-floor-Inside-Cannes-beautiful-powerful-model-pack-five-Victoria-s-Secret-ladies-33-million-combined-Instagram-following.html
Isabella (73 artikelen)
Gepubliceerd: 08-08-2015
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Entertainment
Bronnen en referenties: 6
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.