Onbekenden trouwen in tv-programma Married At First Sight

Onbekenden trouwen in tv-programma Married At First Sight In het RTL-programma Married At First Sight worden deelnemers aan elkaar gekoppeld op basis van wetenschap. Ze ontmoeten elkaar voor het altaar op hun eigen bruiloft en trouwen dus met een onbekende! Na de bruiloft vertrekken de koppels op huwelijksreis om elkaar beter te leren kennen. Uiteindelijk zijn niet veel koppels bij elkaar gebleven.

RTL-programma Married At First Sight

In het RTL-programma Married At First Sight trouwen twee onbekende mensen met elkaar. Zij ontmoeten elkaar pas voor het altaar, vooraf is er geen contact geweest. De deelnemers weten zelfs de naam of het uiterlijk van hun nieuwe partner niet. Zowel hetero- als homodeelnemers doen mee aan het programma. Kijkers krijgen wel alles mee, de spanning van het onbekende vooraf, het officiële moment van het ja-woord, de huwelijksreis en de ontwikkelingen nadien. De stellen krijgen vijf weken de tijd om elkaar beter te leren kennen, na deze periode beslissen ze of ze scheiden of getrouwd blijven.

Het programma is in 2016 begonnen met het eerste seizoen en heeft elk opvolgend jaar een nieuw seizoen gebracht. In seizoen 1 t/m 3 gaven vier koppels elkaar het ja-woord. In seizoen 4 waren dit vijf koppels en in seizoen 5 maar liefst zes koppels. Tijdens de eerste vier seizoenen verzorgde Peter van der Vorst de presentatie. In seizoen 5 was de presentatie in handen van Carlo Boszhard.

Van oorsprong is Married At First Sight een Deens programma. Naast een Nederlandse versie zien ook deelnemers in o.a. België, Australië, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten hun nieuwe partner voor het eerst op hun eigen bruiloft. In België heet het programma Blind Getrouwd.

Gekoppeld door de wetenschap

De deelnemers worden aan elkaar gekoppeld op basis van wetenschappelijke bevindingen. Hiervoor is een team van professionals verantwoordelijk. Aan de hand van verschillende testen wordt gekeken welke mensen goed bij elkaar passen en samen een goede relatie zouden kunnen opbouwen. In de eerste drie seizoenen waren een bioloog (Patrick van Veen), psycholoog (Jean-Pierre van de Ven) en seksuoloog (Ingeborg Timmerman) van de partij. Vanaf seizoen 4 staan een universitair docent sociale psychologie (Tila Pronk), psycholoog/relatietherapeut (Marcelino Lopez), psycholoog, coach en gedragsdeskundige (Pablo Bakrbessy) en coach (Paulien Timmer) klaar om de deelnemers aan hun perfecte match te koppelen.

Getrouwd voor de wet onder huwelijkse voorwaarden

Het tv-programma Married At First Sight heeft een serieuze insteek. De deelnemers ondertekenen dan ook huwelijkse voorwaarden bij de notaris, nog voordat zij hun nieuwe partner gezien hebben. Echter wordt er wel getekend voor een zogenaamde 'koude uitsluiting'. Dit betekent dat de deelnemers geen recht hebben op de spullen of het geld van de partner. Zo wordt voorkomen dat het experimentele huwelijk ongewenste financiële gevolgen heeft. Behalve een zure nasmaak heeft een eventuele scheiding geen consequenties.

Niet alle huwelijken Married At First Sight succesvol

Zowel uit seizoen 1 als seizoen 2 bleef slechts één koppel getrouwd. Maar deze huwelijken lijken dan wel heel goed te gaan, beide koppels hebben inmiddels een kindje. Alle deelnemers van seizoen 3 zijn gescheiden. Seizoen 4 leek meer hoop te geven, twee koppels bleven getrouwd aan het einde van het programma. Echter vroegen zij kort na de opnames toch een scheiding aan, waardoor ook seizoen 4 geen overgebleven koppels opleverde. Tot slot zijn er ook geen koppels uit seizoen 5 meer samen, ook deze deelnemers kozen allemaal voor een scheiding.

Second Chance biedt oud deelnemers een nieuwe kans op liefde

Helaas hebben dus niet alle huwelijken uit het programma Married At First Sight stand gehouden, diverse deelnemers hebben hun huwelijk zien stranden. Daarvoor heeft RTL een nieuwe programma bedacht: Second Chance. In dit programma gaan oud-deelnemers daten, opnieuw vergezeld door camera’s. Echter hoeven zij deze keer niet te trouwen.
© 2020 - 2024 Kristelschrijft, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Trouwen onder huwelijkse voorwaardenTrouwen onder huwelijkse voorwaarden kan een keuze zijn die je maakt omdat je zekerheden wilt hebben wanneer er per onge…
Huwelijkse voorwaarden bespreekbaar makenVoordat u gaat trouwen, moet u goed nadenken over de consequenties. Een huwelijk wordt aangegaan in gemeenschap van goed…
Huwelijkse voorwaarden met verrekenbeding: voor- en nadelenHuwelijkse voorwaarden met verrekenbeding: voor- en nadelenAls twee mensen die nogal verschillen qua bezittingen willen trouwen kan dat vaak het beste op huwelijkse voorwaarden. V…

Kourtney Kardashian: meer dan de reality-ster in 'KUWTK'Kourtney Kardashian: meer dan de reality-ster in 'KUWTK'Kourtney Kardashian wordt in 1979 geboren en is het eerste kind van Robert en Kris Kardashian. Kourtney kent haar doorbr…
Heel Holland bakt: de opzet van het programmaHeel Holland bakt: de opzet van het programmaHeel Holland bakt is een tv-programma dat wordt uitgezonden door omroep MAX. In dit programma nemen de beste amateurbakk…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: StockSnap, Pixabay
  • https://www.abab.nl/artikelen/married-at-first-sight-de-juridische-gevolgen
  • https://www.rispensnotarissen.nl/koude-uitsluiting/
  • https://www.superguide.nl/nieuws/daten-met-married-at-first-sight-kandidaten-dat-kan-tv
  • https://www.ad.nl/show/ruim-1-2-miljoen-kijkers-zien-married-at-first-sight-kandidate-bruiloft-cancellen~a40ca92b/
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Married_at_First_Sight
Kristelschrijft (87 artikelen)
Laatste update: 31-03-2020
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 6
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.