InfoNu.nl > Muziek en Film > Diversen > Voetbal muziek, de WK hits van 2014

Voetbal muziek, de WK hits van 2014

Voetbal muziek, de WK hits van 2014 Eens in de vier jaar is het wereldkampioenschapvoetbal. Het wereldkampioenschapvoetbal wordt telkens in een ander land georganiseerd. Om zoveel mogelijk mensen te interesseren voor en te betrekken bij het wereldkampioenschapvoetbal wordt er sinds 1962 een heus WK lied gecomponeerd. Ook speciaal voor het wereldkampioenschapvoetbal 2014 lanceert Wereldvoetbalbond FIFA voor deze editie van het WK een officieel WK lied. Het WK lied van 2014, heet “We Are One” en is gemaakt door het gelegenheidstrio, rapper Pitbull en de zangeressen Jennifer Lopez en Claudia Leitte. Of dit officiële WK lied, het meest populaire WK lied van 2014 wordt, valt nog te betwijfelen. Veel nationale en internationale zangers en zangeressen hebben getracht om ook een ultiem WK lied 2014 te maken.

Stromae - Ta Fête

De Belgische singer - songwriter Stromae heeft speciaal voor het WK voetbal 2014 het nummer Ta Fête geschreven. Het nummer Ta Fête staat op Stromae's album Racine Carrée en wordt gebruikt als officieel WK-lied van De Rode Duivels. Dit is de bijnaam van de nationale voetbalploeg van België. België doet in 2014, na een afwezigheid van twaalf jaar, weer mee aan het wereldkampioenschap voetbal. Volgens de bookmakers is België een gevaarlijke outsider om het WK van 2014 te winnen. Alle reden dus voor een feestje.

2 Unlimited – No Limit

2 Unlimited, het duo bestaande uit Anita Doth en Ray Slijngaard, hebben hun hit No Limit uit 1993 omgetoverd tot een WK versie om het Nederlands elftal te ondersteunen. Het nummer No Limit werd in 1993 maanden lang gezien als de ultieme houseplaat en stond daardoor in meer dan 35 landen op nummer 1. Uiteindelijk werd het nummer uitgeroepen tot de meest verkochte single van Europa in 1993. De WK-editie van het nummer No Limit zal gebruikt worden in de Heineken commercial voor het WK voetbal in Brazilië. In deze commercial is tevens een rol weg gelegd voor illusionist Hans Klok.

Gebroeders Ko - Voor Oranje

Het feestduo Gebroeders Ko, bestaande uit Ton en Gerard Koopmans, heeft op 20 april 2014 een speciaal Oranje nummer gelanceerd. Het nummer heeft een algemeen karakter. Daardoor kan het nummer zowel gedraaid worden tijdens Koningsdag als grote sportevenementen. Hierbij kan men denken aan het WK voetbal in Brazilië, maar ook aan het WK hockey dat in 2014 in Den Haag wordt gehouden. De gebroeders uit het Noord-Brabantse Raamsdonkveer schreven eerder al meerdere malen een voetbal hit. Tijdens het WK 2010 in Zuid-Afrika kwamen zij met hun nummer Vuvuzela en tijdens het EK 2012, dat werd georganiseerd in Polen en Oekraïne, hadden de gebroeders Ko de hit Oranje springt.

Ricky Martin - Vida

Op dinsdag 22 april 2014 is het WK lied Vida, van de Puerto Ricaanse zanger Ricky Martin, officieel gelanceerd. Het nummer zal geplaatst worden op het officiële WK-album van de FIFA, One Love, One Rhythm. Het nummer Vida werd geschreven door Elijah King. Elijah King deed mee aan de wedstrijd Sony’s Super Song Contest. Voor deze wedstrijd nodigde Ricky Martins zijn fans uit om een WK song te schrijven. Ricky Martin scoorde tijdens het WK 1998 in Frankrijk een wereldwijde hit met La Copa De La Vida. Dit nummer was destijds het officiële WK nummer van de FIFA.

Shakira - La La La

Na het succes van het officiële FIFA WK-lied in 2010, Waka Waka, (This time voor Africa), komt de Colombiaanse zangeres Shakira opnieuw met een lied voor het WK voetbal. Van het nummer La La La maakt de zangeres vijf versies, waarvan één geheel in het teken van het WK voetbal 2014 in Brazilië zal staan.

Fernando & Sorocaba - Imagina na Copa

Een echt Zuid-Amerikaans nummer, dat zomaar eens de internationale WK hit van 2014 zou kunnen komen, is het nummer Imagina na Copa van de sertaneja-zangers Fernando & Sorocaba. Sertaneja is een soort Braziliaanse countrymuziek, dat in Brazilië veel populairder is dan in het buitenland veel bekendere samba. De titel Imagina na Copa is een uitdrukking die door de Brazilianen veel wordt gebruikt bij ergernissen in hun land. Denk hierbij aan bijvoorbeeld verkeersopstoppingen en de te hoge prijzen.

Lees verder

© 2014 - 2019 Tekstschrijvert, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Kate Bush: zang, dans en muziekKate Bush: zang, dans en muziekFenomenale stem, excentrieke dans en mooie teksten en muziek. Dat is Kate Bush die eind jaren zeventig net zo snel aan h…
Biografie: Donna SummerDonna Summer is een bekende zangeres. Maar wie is Donna Summer eigenlijk? Je kunt het allemaal lezen in dit artikel.
15 leuke thema's voor feesten!15 leuke thema's voor feesten!Een geschikt thema kiezen voor een feest kan een leuke maar ook een lastige opgave zijn. In dit artikel staan daarom de…
De muziek van ABBADe muziek van ABBAWat heeft ABBA wat zoveel artiesten niet hebben. Je maakt een aantal succesvolle platen en stopt op je hoogtepunt. Meest…
Hits jaren 70: 1972Welke nummers waren in 1972 een grote hit? In dit artikel kun je een duidelijke lijst vinden van bekende nummers uit 197…
Bronnen en referenties
  • www.3fm.nl
  • www.ad.nl
  • www.gebroedersco.nl
  • www.shakira.com

Reageer op het artikel "Voetbal muziek, de WK hits van 2014"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Tekstschrijvert
Laatste update: 12-06-2017
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Diversen
Special: Voetbalhits
Bronnen en referenties: 4
Schrijf mee!