InfoNu.nl > Muziek en Film > Diversen > The madness: Tomorrowland

The madness: Tomorrowland

Tomorrowland is een grootschalig Belgisch festival dat doorgaat in Boom en georganiseerd wordt door ID&T België.

Broers Manu en Michiel Beers

De broers Manu en Michiel Beers zijn de bedenkers van Tomorrowland. Ze waren 18 en 21 jaar oud toen ze Tomorrowland stap voor stap hebben uitgebouwd. Ondertussen zijn ze 32 en 35 en hebben ze de tiende editie van Tomorrowland bijna achter de rug.

Sprookjesachtig

Sinds 2005 vindt het bekende festival al plaats op het domein De Schorre in Boom. Internationale top-DJs komen op meer dan 15 podia jaarlijks optreden te midden van een sprookjesachtige decoratie. DJs als Like Mike, Dimitri Vegas, Tiësto, David Guetta, Steve Oaki, Armin Van Buuren en Bob Sinclair zijn enkele blikvangers.

Geschiedenis

In 2005 en 2006 bestond Tomorrowland uit één dag. Van 2007 tot en met 2010 werd het festival verlengd met een dag en kon je twee dagen gaan. Vanaf 2011 bestaat het festival uit drie dagen. Dit jaar (2014) worden er twee weekenden van drie dagen gehouden.

In 2012 werd het festival ook voor het eerst live uitgezonden op Youtube.

Ticketverkoop

In 2012 werden de 80.000 kaarten voor de Belgische inwoners binnen een dag uitverkocht. De overige kaarten (ongeveer 100.000) die enkele dagen later verkocht werden waren uitverkocht binnen enkele seconden. Hiermee werden de verkoopcijfers van het jaar daarvoor verbroken.

In 2013 werd de helft van de Tomorrowland tickets voorbehouden voor Belgen. Zon 90.000 kaartjes gingen toen binnen de twaalf minuten de deur uit. De internationale verkoop was uitverkocht na één uur.

Een ticket bemachtigen voor Tomorrowland is dus niet zo evident. Je moet snel zijn en een portie geluk hebben.

Rechtzaak

In 2014 werd er door buurtbewoners een rechtzaak opgestart tegen Tomorrowland. Ze vonden namelijk dat het festival teveel overlast veroorzaakte in de buurt en eisten een totaalverbod. De rechter verklaarde deze vordering echter ongegrond waardoor het festival gewoon kan blijven doorgaan.

Buitenland: Tomorrowworld

Tomorrowworld is de buitenlandse versie van Tomorrowland en vindt plaats in Chattahoochee Hills in Georgia (USA). Het festival vond voor de eerste keer plaats in 2013. Hierbij werd gebruik gemaakt van 'The Book Of Wisdom'; hetzelfde MainStage podium dat in 2012 ook in België werd gebruikt voor Tomorrowland.

In 2015 zou Tomorrowland ook in Brazilië plaatsvinden.
© 2014 - 2020 Sarahh, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Evenementenorganisator ID&TEr worden jaarlijks in Nederland verschillende festivals en evenementen gehouden. Bekende voorbeelden van zulke feesten…
Nummerplaat aanvragenVanaf 15 november 2010 is Belgiё overgestapt naar de nieuwe Europese nummerplaat. Daarmee volgt Belgiё het v…
recensieRadio 538: Hitzone 50 + Hitzone Gold (nummers + downloaden)De derde editie van 2009 van Hitzone is uitgekomen. Het gaat hierbij om de 50ste editie van Hitzone, Radio 538 Hitzone 5…
Disney Treasures: Walt's tomorrowlandWalt Disney heeft het grote park Disneyland opgericht. Dit park bestaat uit vele delen waaronder Tomorrowland. Over Tomo…
Schorre stem (hese stem): oorzaken van heesheidSchorre stem (hese stem): oorzaken van heesheidSchorre stem, hese stem, schorheid of heesheid is een abnormale verandering in je stemgeluid. Een schorre stem of schorh…
Bronnen en referenties
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/Tomorrowland
  • http://en.wikipedia.org/wiki/TomorrowWorld
  • www.tomorrowland.com

Reageer op het artikel "The madness: Tomorrowland"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Sarahh
Gepubliceerd: 25-07-2014
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 3
Schrijf mee!