The madness: Tomorrowland

Tomorrowland is een grootschalig Belgisch festival dat doorgaat in Boom en georganiseerd wordt door ID&T België.

Broers Manu en Michiel Beers

De broers Manu en Michiel Beers zijn de bedenkers van Tomorrowland. Ze waren 18 en 21 jaar oud toen ze Tomorrowland stap voor stap hebben uitgebouwd. Ondertussen zijn ze 32 en 35 en hebben ze de tiende editie van Tomorrowland bijna achter de rug.

Sprookjesachtig

Sinds 2005 vindt het bekende festival al plaats op het domein De Schorre in Boom. Internationale top-DJ’s komen op meer dan 15 podia jaarlijks optreden te midden van een sprookjesachtige decoratie. DJ’s als Like Mike, Dimitri Vegas, Tiësto, David Guetta, Steve Oaki, Armin Van Buuren en Bob Sinclair zijn enkele blikvangers.

Geschiedenis

In 2005 en 2006 bestond Tomorrowland uit één dag. Van 2007 tot en met 2010 werd het festival verlengd met een dag en kon je twee dagen gaan. Vanaf 2011 bestaat het festival uit drie dagen. Dit jaar (2014) worden er twee weekenden van drie dagen gehouden.

In 2012 werd het festival ook voor het eerst live uitgezonden op Youtube.

Ticketverkoop

In 2012 werden de 80.000 kaarten voor de Belgische inwoners binnen een dag uitverkocht. De overige kaarten (ongeveer 100.000) die enkele dagen later verkocht werden waren uitverkocht binnen enkele seconden. Hiermee werden de verkoopcijfers van het jaar daarvoor verbroken.

In 2013 werd de helft van de Tomorrowland tickets voorbehouden voor Belgen. Zo’n 90.000 kaartjes gingen toen binnen de twaalf minuten de deur uit. De internationale verkoop was uitverkocht na één uur.

Een ticket bemachtigen voor Tomorrowland is dus niet zo evident. Je moet snel zijn en een portie geluk hebben.

Rechtzaak

In 2014 werd er door buurtbewoners een rechtzaak opgestart tegen Tomorrowland. Ze vonden namelijk dat het festival teveel overlast veroorzaakte in de buurt en eisten een totaalverbod. De rechter verklaarde deze vordering echter ongegrond waardoor het festival gewoon kan blijven doorgaan.

Buitenland: Tomorrowworld

Tomorrowworld is de buitenlandse versie van Tomorrowland en vindt plaats in Chattahoochee Hills in Georgia (USA). Het festival vond voor de eerste keer plaats in 2013. Hierbij werd gebruik gemaakt van 'The Book Of Wisdom'; hetzelfde MainStage podium dat in 2012 ook in België werd gebruikt voor Tomorrowland.

In 2015 zou Tomorrowland ook in Brazilië plaatsvinden.
© 2014 - 2024 Sarahh, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Nummerplaat aanvragenVanaf 15 november 2010 is Belgiё overgestapt naar de nieuwe Europese nummerplaat. Daarmee volgt Belgiё het v…
recensieRadio 538: Hitzone 50 + Hitzone Gold (nummers + downloaden)De derde editie van 2009 van Hitzone is uitgekomen. Het gaat hierbij om de 50ste editie van Hitzone, Radio 538 Hitzone 5…
DJ Magazine publiceert jaarlijks overzicht DJ Mag Top 100DJ Magazine publiceert jaarlijks overzicht DJ Mag Top 100DJ Magazine, ook bekend als DJ Mag, is het Britse tijdschrift dat maandelijks wordt uitgegeven en zich richt op ‘electro…
Veldrit: Cyclocross Boom live op tv en livestreamVeldrit: Cyclocross Boom live op tv en livestreamOp het recreatiedomein 'De Schorre' wordt jaarlijks de Cyclocross Boom verreden. Deze cross is een onderdeel van de Tele…

Kerstvloed van 1717 - noordwester storm met slachtoffersKerstvloed van 1717 - noordwester storm met slachtoffersDe Kerstvloed van 1717 was een zware westerstorm met vloed die huishield in Noord-Nederland en langs de kusten van Duits…
Ierland – Willie Clancy Summer School & FestivalIerland – Willie Clancy Summer School & FestivalIn de Ierse stad Miltown Malbay is sinds 1973 een muziek festival met workshops in traditionele Ierse muziek. Het is het…
Bronnen en referenties
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/Tomorrowland
  • http://en.wikipedia.org/wiki/TomorrowWorld
  • www.tomorrowland.com
Sarahh (77 artikelen)
Gepubliceerd: 25-07-2014
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.