Europa's grootste muziekcollectie voor iedereen beschikbaar

Europa's grootste muziekcollectie voor iedereen beschikbaar Muziekweb is een 'bibliotheek' voor muziek op cd, vinyl en dvd. Deze grootste muziekcollectie van Europa is al enige tijd voor iedere Nederlander beschikbaar. Legaal huren tegen een vriendelijk tarief, is door het hele land mogelijk via uw vertrouwde plaatselijke bibliotheek. En met een speciaal programma kun je ook geluidsfragmenten streamen op je eigen website.

Muziekwebplein Rotterdam

Muziekwebplein (voorheen Centrale Discotheek) en Muziekweb vormen in Rotterdam samen een gigantische muziekbibliotheek en -database. De discotheek is opgericht door de Stichting Centrale Discotheek Rotterdam (CDR). Het is dus niet langer nodig om op illegale wijze muziek te bemachtigen. In overleg met de auteursrechtenorganisaties Buma/Stemra is deze grootste cd-collectie van Europa, direct te leen via de plaatselijke biliotheek, en daardoor voor iedereen beschikbaar.

Europa' s grootste muziekcollectie

Deze uitzonderlijk grote Discotheek heeft meer dan 500.000 cdís, 300.000 lpís en 30.000 muziek-dvdís. Deze zijn allemaal te leen via de plaatselijke openbare bibliotheken. Bij muziekweb kunt u zelfs 24 uur per dag, 7 dagen per week cdís, lpís en muziekdvdís aanvragen via internet, en deze laten versturen naar uw eigen bibliotheek in de regio. Een unieke service.

Uw eigen plaatselijke bibliotheek

Het is dus niet nodig dat u in Rotterdam of omgeving woont om van deze unieke service gebruik te maken. Via uw eigen bibliotheek kunt u zich aanmelden voor de service, waarna u geldige pasgegevens e.d. krijgt om te kunnen inloggen.

Uitleenkosten en uitleentermijn

Buiten uw normale jaarabonnement van de bibliotheek wordt voor per een cd, muziek-dvd of lp een klein huurbedrag in rekening gebracht. Bij het niet tijdig terugbrengen, volgt er voor iedere dag over tijd, een kleine boete. Uw plaatselijke bibliotheek stelt haar eigen uitleentarieven vast.

Maar leent u rechtstreeks bij de bibliotheek in Rotterdam dan gelden (in 2016) de volgende huurbedragen:

  • cdís per week Ä 1,95
  • lpís per week Ä 1,90
  • muziekdvdís per week Ä 2,40
  • cd-single per week Ä 1,00
  • cdís en lpís langer lenen per dag Ä 0,30
  • muziekdvdís langer lenen per dag Ä 0,50

Historie

Verschillende openbare bibliotheken in onze land begonnen al circa 1960 met het uitlenen van lpís. Met de komst van de cdís ging men uiteraard op dit medium over. Het gevolg was dat er na verloop van tijd vele verschillende collecties over het land verspreid waren. Vaak met de zelfde populaire titels. Maar dikwijls ook met zeldzame titels die regionaal niet vaak genoeg werden uitgeleend om de investering rendabel te maken, waardoor ze uit de collectie verdwenen. Met de komst van de Centrale cd-collectie in Rotterdam werden veel dergelijke problemen opgelost. De totale investering is veel efficiënter, maar ook het aanschaffen van minder gevraagde cdís is nu rendabel, aangezien heel Nederland het betreffende schijfje kan vinden en opvragen.

Lees verder

© 2009 - 2020 Robbie, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Uitgaansgelegenheden voor jongeren in El Arenal, MallorcaMallorca is een prachtig Spaans eiland ten Oosten van het vaste land. Het eiland, met name El Arenal, wordt veel bezocht…
Uitgaan in BlanesUitgaan in BlanesBlanes, een zonnige jongerenbestemming in Spanje aan de Costa Brava. Naast de leuke winkeltjes en de mooie omgeving is e…
Boccaccio Life InternationalDiegene die Boccaccio kennen, zullen het nog weten. De discotheek ging in 1993 onherroepelijk dicht op verzoek van de lo…

Taylor Hackford, eigenzinnig regisseur en producerTaylor Hackford, eigenzinnig regisseur en producerRegisseurs komen meestal pas in de spotlights als ze meerdere mooie speelfilms op hun naam weten te zetten én natuurlijk…
The Hills ster Lauren ConradCalifornian girl Lauren Conrad verwierf bekendheid door de populaire serie The Hills, waarin we een kijkje krijgen in ha…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Guitng, Pixabay
  • Muziekweb.nl (geraadpleegd 22-2-2016)

Reageer op het artikel "Europa's grootste muziekcollectie voor iedereen beschikbaar"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Robbie
Laatste update: 20-10-2019
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Diversen
Special: Gratis muziek
Bronnen en referenties: 2
Schrijf mee!