Hits jaren 60: 1961

Hits jaren 60: 1961 Welke nummers waren in 1961 een grote hit? 1961 was een jaar waarin veel verschillende artiesten in de hitlijsten kwamen te staan. Denk aan bijvoorbeeld Cliff Richard, Elvis Presley, Johnny Hoes, en Ria Valk. Welke nummers kon je nog meer in de hitlijsten van 1961 vinden? Wat waren de echte toppers?

Muziek 1961

In 1961 waren er veel grote artiesten, die we nu nog steeds kennen. De muziek uit de jaren zestig wordt nog steeds vaak gedraaid. Logisch, want de nummers zijn erg goed en zelfs tijdloos. Daarbij roept de muziek bij veel mensen goede herinneringen op.

Artiesten kort uitgelicht

Cliff Richard

De echte naam van Cliff Richard is Harry Rodger Webb. Hij werd geboren in 1940 in India. Hij koos voor Cliff Richard als zijn artiestennaam toen zijn eerste single in 1958 uit kwam. Dit nummer was Move it. Hij deed twee keer mee aan het Eurovisie SongfestivalEurovisie songfestival, namelijk in 1968 en 1973. Daar vertegenwoordigde hij het Verenigd Koninkrijk. In 1995 werd de zanger geridderd en vanaf dat moment is zijn officiële naam Cliff Richard.

Johnny Hoes

Johnny Hoes was een Nederlandse zanger die geboren werd in 1917 en stond bekend als de Koning van de Nederlandse smartlap. Hij was ontzettend succesvol en nog steeds kennen veel mensen zijn naam. Zijn muziek wordt vaak tijdens carnaval gedraaid én luid meegezongen. Zijn single Och, was ik maar bij moeder thuis gebleven werd meer dan 450.000 keer verkocht en hiermee kreeg hij de titel bestverkochte Nederlandstalige single aller tijden. Johnny Hoes overleed in 2011, nadat hij een ernstig hartinfarct kreeg.

Paul Anka

Paul Anka is een Canadese singer-songwriter, geboren in 1941. In 1957 scoorde hij zijn grootste hit, Diane. Behalve eigen singles, werkte Paul Anka voor veel andere artiesten. Denk aan Buddy Holly en Tom Jones. Ook schreef hij de grote hit This is It van Micheal Jackson.

Grootste hits 1961

Wanneer een artiest onderstreept staat, kun je erop klikken om meer informatie over deze artiest te lezen. Alle artiesten staan op alfabetische volgorde van artiest en daarna van de titel. Zo kun je gemakkelijk jouw favoriete nummers terugvinden.


ArtiestTitel
AllisonsAre you sure
Blue DiamondsDown by the riverside
Blue DiamondsIn a little Spanish town
Blue DiamondsHave I told you lately that I love you?
Bob LumanLet's think about livin'
Bobby VeeRubber Ball
ButterfliesVan je één, twee, drie
Caterina ValenteRosalie musst nicht weinen
Cliff RichardA girl like you
Cliff RichardGee whiz it's you
Cliff RichardI love you
Cliff RichardNine times out of ten
Cliff RichardTheme for a day
Cocktail trioKangaroo eiland
Connie FrancisI'm beginning to see the light
CousinsKili watch
DriftersSave the last dance for me
Edith PiafNon, je ne regrette rien
Elvis PresleyI feel so bad
Elvis PresleySurrender
Elvis PresleyWooden heart
Everly BrothersEbony Eyes
Fouryo'sDans nog eenmaal met mij
Ivo RobicMit siebzehn Fängt das Leben erst an
Jumping JewelsWheels
Jo DamitaI'll save the last dance for you
Johnny HoesOch was ik maar
Limbra zusjesTwee dorpjes verder
MarcelsBlue moon
Max van PraagParijs ligt aan de Seine
Neil SedakaCalender girl
Paul AnkaTonight my love, tonight
Peter & zijn Rockets24.000 kussen
Ping PingSucu sucu
Ralph BendixBabysitter Boogie
Ray PetersonCorrina Corinna
Ria ValkDe sherrif van Arkansan is een lady
Ria ValkOh, ik ga met je mee!
Ria ValkTommie uit Tennessee
Ricky NelsonHello Mary Lou
Vico TorrianiKalkutta liegt am ganges
Willy MillowitschSchnaps das war sein letztes wort
© 2007 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hits jaren 60: 1960Hits jaren 60: 1960We luisteren maar wat graag terug naar de prachtige muziek uit de jaren zestig. In 1960 waren er veel verschillende arti…
Let's twist again, tophit van Chubby Checker!Let's twist again, tophit van Chubby Checker!"Come on everybody!" "We're gonna do the twist and it goes like this!" Ook nu nog geniet de swingende hit "Let's twist a…
Hits jaren 60: 1962Hits jaren 60: 1962Welke nummers waren in 1962 een grote hit? Soms kan het best handig zijn om eens terug te kijken in de tijd en herinneri…

Hits jaren 60: 1963Hits jaren 60: 1963Welke nummers waren in 1963 een grote hit? In dit artikel kun je een duidelijke lijst vinden van bekende nummers uit 196…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Cocoparisienne, Pixabay
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Nummer_1-hits_in_de_Billboard_Hot_100_in_1961
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Cliff_Richard
Writingsuus (705 artikelen)
Laatste update: 21-07-2015
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.