Hits jaren 60: 1962

Hits jaren 60: 1962 Welke nummers waren in 1962 een grote hit? Soms kan het best handig zijn om eens terug te kijken in de tijd en herinneringen op te doen. Welke nummers scoorden nou echt goed in de hitlijsten? Veel muziek uit 1962 luisteren we nog steeds veelvuldig en luisteren we nog steeds met heel veel plezier. Ken jij alle nummers nog?

Muziek 1962

Wanneer we denken aan de jaren zestig van de muziek, dan denken we aan swingende nummers en diepgaande teksten. We denekna an artiesten zoals Elvis Presley, maar ook Fats Dominos en Chubby Checker staan in ons geheugen en horen we nog steeds met heel veel plezier.

Artiesten kort uitgelicht

Chubby Checker

Chubby Checker is een Amerikaanse zanger, geboren in 1941. Zijn echte naam is Ernest Evans. Zijn grote succes kwam in 1958, toen hij het nummer The Twist opnam. Hier hoorde een leuk dansje bij. Het liedje werd later opnieuw een paar keer een hit, waaronder meermaals in de jaren zestig. Ook in 1988 werd het nummer succesvol, want toen werd er een mix gemaakt met de Fat Boys.

Robertino

Robertino is een Italiaanse zanger, geboren in 1947. Hij was vooral bekend in zijn tienerjaren, waarin hij veel verschillende hits scoorde. Zijn fantastische stem werd over de hele wereld ontdekt. Helaas duurde zijn succes niet heel lang. Na de puberteit veranderde zijn stem, waardoor mensen minder geïnteresseerd raakten in zijn liedjes.

Zangeres zonder naam

De Zangeres Zonder Naam was een Nederlandse zangeres, geboren in 1919. Ze heette eigenlijk Maria Servaes-Bey, maar iedereen in Nederland kende haar als 'de zangeres'. Ze scoorde vele grote hits, waaronder Mexico, De Blinde Soldaat en Het was aan de Costa del Sol. In 1998 overleed ze aan een hartstilstand. Na haar dood werd de zangeres nog steeds gezien als een symbool voor liefde en hoop.

Hits 1962

De nummer staan op alfabetische volgorde van de artiestennaam. Als een artiest er vaker in staat, staan de titels op alfabetische volgorde. Wanneer een artiest onderstreept staat, kun je erop klikken om meer informatie over deze artiest te lezen.


ArtiestTitel
Anneke GronlohParadiso
Blue DiamondsMarching along with the Blue Diamonds
Bob MooreMexico
Chubby CheckerLet's twist again
Chubby CheckerThe fly
Chubby CheckerThe twist
Conny FroboessZwei kleine Italiener
Cliff RichardDo you want to dance?
Cliff RichardIt'll be me
Cliff RichardLessons in love
Cliff RichardThe young ones
Cliff RichardWhen the girl in your arms
Dave Brubeck QuartetTake five
Elvis PresleyFollow that dream
Elvis PresleyGood luck charm
Elvis PresleyLittle sister
Elvis PresleyNo more
Elvis PresleyReturn to sender
Elvis PresleyRock a hula baby
Elvis PresleyShe's not you
Everly BrothersCrying in the rain
Fats DominoJambalaya
Fats DominoWhat a party
Four SeasonsSherry
Gerhard WendlandTanze mit mir in den morgen
Helen ShapiroWalkin' back to happiness
Jerry Bey & MaryDe bedelaar van Parijs
Johnny HoesDaar mag je alleen naar kijken
Johnny HoesVader, waar is moeder gebleven?
Louis NeefsEin kleines kompliment
Mieke Telkamp & Yvonne OostveenWhispering hope
Neil SedakaHappy Birthday sweet sixteen
Pat BooneSpeedy Gonzales
Paul AnkaLove me warm and tender
RobertinoAve Maria
RobertinoSante Lucia
Ray CharlesI can't stop lovin' you
Ria ValkJanus pak me nog een keer
ShadowsThe savage
SpelbrekersKatinka
Three JacksonsAccordeon potpourri 48
TokensThe lion sleeps tonight
Tommy RoeSheila
Willeke AlbertiNorman
Zangeres Zonder NaamDe blinde soldaat
Zangeres Zonder NaamDe meid van de straat
© 2007 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hits jaren 60: 1960Hits jaren 60: 1960We luisteren maar wat graag terug naar de prachtige muziek uit de jaren zestig. In 1960 waren er veel verschillende arti…
Let's twist again, tophit van Chubby Checker!Let's twist again, tophit van Chubby Checker!"Come on everybody!" "We're gonna do the twist and it goes like this!" Ook nu nog geniet de swingende hit "Let's twist a…
Hits jaren 60: 1963Hits jaren 60: 1963Welke nummers waren in 1963 een grote hit? In dit artikel kun je een duidelijke lijst vinden van bekende nummers uit 196…
Hits jaren 60: 1961Hits jaren 60: 1961Welke nummers waren in 1961 een grote hit? 1961 was een jaar waarin veel verschillende artiesten in de hitlijsten kwamen…

Hits jaren 60: 1964Hits jaren 60: 1964Welke nummers waren in 1964 een grote hit? In dit artikel kun je een duidelijke lijst vinden van bekende nummers uit 196…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Geralt, Pixabay
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Chubby_Checker
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Robertino_Loreti
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Zangeres_Zonder_Naam
Writingsuus (705 artikelen)
Laatste update: 21-07-2015
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.