Hits jaren 60: 1960

Hits jaren 60: 1960 We luisteren maar wat graag terug naar de prachtige muziek uit de jaren zestig. In 1960 waren er veel verschillende artiesten, waar we nu nog steeds dol op zijn. Denk aan Cliff Richard, de Everly Brothers en natuurlijk mogen we Elvis Presley niet vergeten. Welke nummers stonden in 1960 in de hitlijsten?

1960

In 1960 konden we allerlei bijzondere muziek beluisteren. Het was het begin van een nieuw muziekera, dat we nog steeds kennen als de jaren zestig. Nog steeds zijn we allemaal dol op de grote toppers die in de jaren zestig beroemd werden en grote hits scoorden. Nog steeds kunnen veel mensen de nummers meezingen, zoals Are you lonesome tonight? Van Elvis Presley of Ramona van de Blue Diamonds. De muziek uit de jaren zestig swingt, is diepgaand en roept bij veel mensen oude herinneringen op.

Artiesten kort uitgelicht

Elvis Presley

Elvis Presley is nog steeds wereldberoemd. Zijn bijnaam The King (Ook wel The King of rock and roll) , heeft hij niet voor niks. De hoeveelheid hits die hij heeft gescoord is ontzettend groot en ook in de jaren zestig was Elvis een waar fenomeen. Enkele bekende titels van zijn nummers zijn Jailhouse Rock, Hound Dog, Viva Las Vegas en Love me tender. Elvis overleed op 18 augustus 1977.

Willy Alberti

Willy Alberti was een Nederlandse volkszanger. Behalve zanger was hij ook televisiepresentator en zanger. Zijn dochter Willeke Alberti is eveneens erg beroemd. Willy Alberti scoorde grote hits, waaronder Marina, Mooi Amsterdam en Niemand laat zijn eigen kind alleen. Willy Alberti overleed op 18 februari 1985.

Corry Brokken

Corry Brokken is een Nederlandse zangeres, die in 1957 de eerste plek behaalde met het Eurovisie Songfestival. Ze was hiermee de eerste Nederlander die dat voor elkaar kreeg. Ze zong toen het nummer Net als toen. In 1958 deed ze weer mee met het festival, maar dit keer werd ze laatste. Corry Brokken heeft ook tweemaal een Edison gewonnen.

Grootste hits 1960

Wanneer je wilt weten welke hits de grootste waren in 1960, kan het onderstaande schema meer informatie bieden. De lijst staat op alfabetische volgorde van de artiest en vervolgens die van de titel. Onderstreepte artiesten zijn aanklikbaar voor meer informatie.

ArtiestTitel
Blue DiamondsRamona
Bobby DarinMack the knife
Caterina ValenteSweetheart, my darling, mijn schat
Cliff RichardA voice in the wilderniss
Cliff RichardFall in love with youl
Cliff RichardLiving doll
Cliff RichardPlease don't tease
Cliff RichardTravellin' Light
Chris BarberLonesome
Conny FrancisAmong my souvenirs
Conny FroboessKleine Lucienne
Corry BrokkenMilord
Dick FloodThe three bells
Elvis PresleyAre you lonesome tonight
Elvis PresleyIt's now or never
Elvis PresleyIStuck on you
Everly BrothersCathy's clowns
Everly BrothersLucille
Everly Brothers' Till I kissed you
Fats DominoBe my guest
Ford, Emile & the CheckmatesWhat do you want to make those eyes at me for
Frankie AvalonWhy
FreddyDie Gitarre und das Meer
Guy MitchellHeartaches by the number
Hazy OsterwaldKriminal Tango
Hank LonkinSend me the pillow
Ilse WernerBaciare
Ivo RobicMorgen
Jan & KjeldTiger Rag
Jim ReevesHe'll have to go
Johnny PrestoniRunning bear
LolitaSeemann
Lloyd PriceI'm gonna get married
Lloyd PricePersonality
Louis ArmstrongUncle Satchmo's lullaby
Neil SedakaO Carol
Paul AnkaPut your head on my shoulder
Paul AnkaThe lonely boy
Peter & zijn RocketsKom van dat dak af
Peter & zijn RocketsMarijke
Ria ValkHou Je Echt Nog Van Mij, Rocking Billy?
Rudi CarellWat een geluk
Sarah VaughanBroken hearted melody
Selvera'sZeg kleine ree
ShadowsMan of mystery
VenturesWalk don't run
Willy AlbertiMarina
Willy AlbertiMidi Minette
Willy AlbertiRomantica
© 2007 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hits jaren 60: 1961Hits jaren 60: 1961Welke nummers waren in 1961 een grote hit? 1961 was een jaar waarin veel verschillende artiesten in de hitlijsten kwamen…
Hits jaren 60: 1962Hits jaren 60: 1962Welke nummers waren in 1962 een grote hit? Soms kan het best handig zijn om eens terug te kijken in de tijd en herinneri…
Hits jaren 70: 1977Hits jaren 70: 1977Welke nummers waren in 1977 een grote hit? In dit artikel kun je een duidelijke lijst vinden van bekende nummers uit 197…
Uitgesproken jaren-80 muziekmijn kijk opUitgesproken jaren-80 muziekDe jaren-80 staat niet bekend om een grote vorm van subtiliteit en dit geldt niet alleen voor de muziek. Groot, groter,…

Hits jaren 60: 1963Hits jaren 60: 1963Welke nummers waren in 1963 een grote hit? In dit artikel kun je een duidelijke lijst vinden van bekende nummers uit 196…
Bronnen en referenties
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Corry_Brokken
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Nummer_1-hits_in_de_Billboard_Hot_100_in_1960
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Elvis_Presley
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Willy_Alberti
Writingsuus (705 artikelen)
Laatste update: 14-07-2015
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.