De drie mooiste vrouwen ter wereld

Op de entertainmentwebsite Southdreamz (met een Indiase redactie) werd een top 20 gepubliceerd van de mooiste vrouwen ter wereld. Deze vrouwen werden vooral geselecteerd uit de wereld van de mode, de film en de muziek, op basis van hun looks uiteraard, maar ook van hun talenten. We stellen u de top 3 voor.

1. Claudia Lynx (°8/06/1982, Teheran, Iran)

Iraanse actrice. Haar moeder stierf enkele minuten nadat ze het leven had gegeven aan haar dochter. Toen ze slechts drie maanden oud was verhuisde ze samen met haar vader en haar oudere broer naar Noorwegen. Ze keerde nooit naar haar geboorteland terug.

Claudia voelde zich van kindsbeen aangetrokken tot een carrière als fotomodel en actrice. Op driejarige leeftijd stond ze reeds voor de camera’s in verschillende tv-shows, figureerde in reclameboodschappen om luiers te promoten in Europa en Canada. Op vijfjarige leeftijd verhuisde het gezin naar Toronto waar ze als kindsterretje vooral bij de Perzische gemeenschap immens populair was.

Haar carrière als mannequin ging echt van start toen ze 15 was en ze voor Levi’s ging werken en in Pepsi-ads figureerde. Ze haalde de covers van diverse modetijdschriften en viel te bewonderen op menige catwalk. Ze introduceerde de westerse entertainmentcultuur in Iran als popartieste met de singles ‘Oh Daddy‘ en ‘Chareh Chieh‘ (2000). Ze nam de (video)songs op toen ze zestien was en deze waren bedoeld als demo’s om haar te introduceren bij platenmaatschappijen. Haar toenmalige manager bracht ze echter enkele jaren later uit zonder haar toestemming. Ze speelde in enkele tv-films zoals Legion of the Dead, een horrorfilm, en de komedie West Wing. Lynx wordt ook wel de Perzische godin genoemd vanwege haar hoog babe-gehalte en haar overweldigende schoonheid.

2. Halle Berry (°14/8/1966, Cleveland, VS)

Amerikaanse actrice en fotomodel. Ze is de dochter van een Amerikaanse vader van Afrikaanse origine, bediende in een psychiatrisch ziekenhuis, en een Engelse verpleegster in hetzelfde ziekenhuis. Ze scheidden vier jaar na de geboorte van Halle.

Als jong meisje nam ze reeds deel aan missverkiezingen voor tieners en in 1986 werd ze tweede in de Miss USA-verkiezing. Ze was de eerste zwarte vrouw die deelnam aan Miss World (1986). Na enkele tv-series startte ze haar carrière in Jungle Fever (1991) van [B]Spike Lee[/B] waarin ze de drugsverslaafde Viviane speelde. Verder draaide ze meer dan twintig langspeelfilms waaronder Boomerang (1992) met Eddie Murphy, The Flintstones (1994), The X-men (drie films: 2000, 2003 en 2006), Die Another Day (2002) (met een hommage aan Ursula Andress) en Catwoman (2004). Ze leende haar stem aan de digitale animatiefilm Robots (2005).

Ze kreeg een half miljoen dollar door naakt te gaan in Swordfish (2001) en toen ze het datzelfde jaar overdeed in Monster’s Ball mocht ze meteen de Oscar voor de Beste Actrice in ontvangst nemen, de eerste keer dat een zwarte vrouw die kreeg. Voor Catwoman kreeg ze daarentegen de prijs van de slechtste actrice, de zogenaamde Golden Raspberry Award, een door John Wilson geïntroduceerde prijs die als tegenhanger figureert voor de Academy Awards.

In 2003 speelde ze in de videoclip van Bizzkits adaptie van het Who-nummer ‘Behind Blue Eyes’.
In 2008 werd Berry door het Amerikaanse blad Esquire uitgeroepen tot de meest sexy vrouw ter wereld.
Ze is ook betrokken bij de productie van tv-programma’s en films.

3. Heidi Klum (°1/06/1973, Bergisch Gladbach, Keulen)

Duits-Amerikaans fotomodel wier naam sinds haar huwelijk met Seal Heidi Samuel is. Ze is tevens actrice, tv-presentatrice, zakenvrouw, kledingontwerpster en zangeres. Ze is de dochter van de directeur van een kosmetisch bedrijf en een kapster.

In 1992 nam ze op aanraden van een vriendin deel aan een nationale schoonheidswedstrijd en kwam er als de beste van 25.000 deelnemers uit waarna haar een mannequincontract werd aangeboden ter waarde van 300.000 dollar bij Thomas Zeurner, CEO van Metropolitan Models New York. Het succes bleef niet uit want al snel verscheen ze op de covers van modemagazines als Vogue, Elle en Marie Claire. Ze trad in dienst bij de Amerikaanse winkelketen Victoria’s Secret, verkoper van lingerie en schoonheidsproducten, en bekend vanwege de jaarlijkse Victoria’s Secret Modeshow, die ze verschillende keren presenteerde, en de catalogi waarin topmodellen showen. Opzien baarde ze door in de zwempakkenspecial van het sporttijdschrift Sport Illustrated te verschijnen.

Naast optredens in Amerikaanse series als Spin City en Sex and the City en rollen in diverse films waaronder The Life and Death of Peter Sellers, waarin ze de rol van Ursula Andress speelde, en The Devil Wears Prada met Meryl Streep, was/ is ze werkzaam als perschef voor diverse firma’s als McDonald’s, Braun, H&M en Volkswagen.
Door haar immense populariteit werd ze als personage geïntroduceerd in diverse videospelletjes.

In 2007 werd ze in de top 15 vermeld van de best verdienende mannequins en ze haalde zelfs de tweede plaats in 2008. In 2010 werd Klum het nieuwe gezicht van het Europese kosmetische merk Astor en vormde ze de inspiratie voor enkele nieuwe producten.

Maar Klum is van vele markten thuis en produceerde diverse tv-shows, ontwierp een kledinglijn, zowel voor vrouwen als mannen voor het Duitse Otto, schoenen voor Birkenstock, juwelen voor Mouawad en make-up voor Victoria’s Secret.Ten slotte heeft ze ook artistieke ambities en haar schilderijen en beeldhouwwerken werden reeds afgebeeld in verschillende Amerikaanse kunstbladen.

Met de single ‘Wonderland‘ debuteerde ze in 2006 als zangeres en zong een duet op het album System van haar man Seal. In 2008 liet ze zich tot Amerikaanse naturaliseren.
© 2010 - 2024 Vosje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wat verdienen topmodellen?Bepaalde beroepen betalen bijzonder goed, bijvoorbeeld topmodellen verdienen tot €32 miljoen. Dergelijke bedragen is ech…
Filmrecensie: Perfect StrangerrecensieFilmrecensie: Perfect StrangerRegisseur James Foley maakte in 2007 deze psychologische triller met Halle Berry en Bruce Willis in de hoofdrollen. Een…
De lengte van beroemde vrouwenDe lengte van beroemde vrouwenDe uiterlijke verschijningen van topmodellen, actrices en zangeressen trekken doorgaans op een positieve manier onze aan…
Hollywood beautygeheimen - Mooi haarWat zijn de beautygeheimen van sterren om hun haar mooi, glanzend, vol en gezond te houden? Beyoncé, Claudia Schiffer, C…

Vinyl LP's: kwaliteit, charme & waarde van oude platenVinyl LP's: kwaliteit, charme & waarde van oude platenVinylplaten lijken voor de jonge generatie die vertrouwd is met iPod, wel een relikwie uit een ver muzikaal verleden. To…
De boeken van Arendsoog: geschreven door 2 schrijversVeel mensen kennen de boeken van de cowboy Arendsoog als geen ander. De Nederlandse cowboy Arendsoog vierde in 2010 z’n…
Bronnen en referenties
Vosje (460 artikelen)
Gepubliceerd: 06-11-2010
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.